Katariina Kurikko palkittiin vuoden 2022 espoolaisena esikuvana – maailmanmestareita muistettu palkitsemistilaisuuksissa

17.02.2023 14:50

Suomen Ringettemaajoukkueen varakapteeni Katariina Kurikko palkittiin Espoon Urheilugaalassa vuoden 2022 espoolaisena esikuvana.

Torstaina 17.2.2022 järjestetyissä Espoon Urheilugaalassa nähtiin iloisia ringetteuutisia, kun Suomen Ringettemaajoukkueen varakapteeni ja Kiekko-Espoon SM-joukkuetta edustava Katariina Kurikko palkittiin vuoden 2022 espoolaisena esikuvana. Valinta tehtiin yleisöäänestyksellä.

“Uskomatonta, että tulin valituksi tästä joukosta, josta kuka tahansa olisi vähintäänkin ansainnut tämän. Tämä tunnustus merkitsee minulle äärettömän paljon”, Kurikko kommentoi tunteikkaana tilaisuuden jälkeen.

“Olen todella ylpeä, että tein viime syksynä päätöksen jakaa avoimesti oman tarinani. On ollut todella koskettavaa ja voimaannuttavaa vastaanottaa niin valtaisa tuki aiheen tiimoilta, mistä olen todella kiitollinen. Viime syksyn MM-kotikisat olivat minulle unelmien täyttymys, jota vaalin loppuelämäni”, Kurikko päättää.

Lisäksi Espoossa viime syksynä 31.10.-6.11.2022 järjestetyt MM-kotikisat oli ehdotettuna vuoden 2022 sykähdyttävimmäksi urheiluteoksi. Samanaikaisesti Espoo Metro Areenalla ja Tapiolan jäähallissa pelatuissa aikuisten ja U21 nuorten MM-kilpailut keräsivät ennätysyleisön ja olivat suurin Suomessa järjestetty ringettetapahtuma. 

Maailmanmestareita ja taustavoimia on muistettu palkitsemistilaisuuksissa

Espoossa viime marraskuussa pelatut ringeten MM-kisat päättyivät Suomen naisten kymmenenteen maailmanmestaruuteen. Sinivalkoinen menestystarina sai arvoisensa päätöksen, kun myös U21 nuorten maajoukkue katkaisi Kanadan maailmanmestaruusputken ja palautti MM-kullan takaisin Suomeen kotiareenallaan. Monet eri tahot ovat muistaneet maajoukkueiden pelaajia stipendein, kukituksin sekä erinäisissä palkitsemistilaisuuksissa.

Monet kaupungit, muun muassa kotikisojen emäntäkaupunki Espoo sekä Nokian kaupunki muistivat tuoreita maailmanmestareita stipendein. Espoon kaupunki myös palkitsi Ringettemaajoukkueen varakapteeni Kurikon Espoo-mitalilla kaupungin hyväksi tehdystä työstä. Kurikko on ensimmäinen kyseisen tunnustuksen saanut ringettepelaaja.

Myös Tuusulan ja Humppilan kunnat muistivat MM-kisoissa menestyneitä naisten ja U21 nuorten maajoukkueurheilijoita palkitsemistilaisuuksissa. Lisäksi Tuusula Ringeten kasvatti, nykyisin Helsinki Ringeten SM-joukkuetta edustava Camilla Ojapalo palkittiin myös Tuusulan parhaana urheilijana World Cup -kategoriassa.

Myös useissa Urheilugaaloissa on nähty tuttuja kasvoja. Ringettemaajoukkueen ja RNK Flyersin kapteeni Susanna Tapani palkittiin Varsinais-Suomen Urheilugaalassa vuoden 2022 ringettepelaajana, minkä lisäksi hän oli ehdolla Varsinais-Suomen vuoden 2022 urheilijaksi. Hyvinkään Urheilugaalassa U21 maajoukkuehyökkääjä Minka Levander palkittiin nuoren urheilijan stipendillä. MM-kotikisojen pääsihteeri Ira Merivaara puolestaan pääsi vastaanottamaan Urheilugaalassa Vuoden taustavoima -palkinnon.

Myös maailmanmestareiden seurajoukkueet järjestivät MM-kisojen jälkeen kukituksia ja muistivat näin MM-kisoissa menestyneitä urheilijoita.