RINGETTE

ILOPELI - ÄLYPELI - YHTEISPELI
#meidänjuttu 

 

Tältä näyttää ringette!

MITÄ ON RINGETTE? 

Ringette on iloinen ja vauhdikas jääurheilulaji, joka yhdistelee älyä, iloa ja luovuutta. Lajin luonne korostaa voiman sijasta taitoa ja on parhaimmillaan upea yhdistelmä vauhtia, yhteispeliä ja tekniikkaa. Joukkuepelaaminen korostuu ringetessä erityisen paljon, sillä jo lajin säännöt ohjaavat pelaajia yhteistyöhön. Peli on kotoisin Kanadasta ja Suomessa sitä on pelattu noin 40 vuotta. Suomi on tällä hetkellä ringeten hallitseva maailmanmestari. Ringetteä pelaa Suomessa noin 4000 harrastajaa, ja harrastajia löytyy luistelu- ja ringettekoululaisista aktiivisiin aikuisharrastajiin ja lajin huipulle tähtääviin urheilijoihin. 

Ringette on yksi harvoista urheilulajeista, joka on alkujaan kehitetty nimenomaan naisille ja tytöille. Nykyään laji on alkanut kiinnostamaan entistä enemmän myös miehiä. Yhteiset onnistumisen elämykset ja yhdessä koetut hetket kasvattavat ringettesydäntä ja ovat innostaneet harrastajia lajin pariin kansainvälisesti jo vuosikymmeniä. Lajimme tarjoaa kaikki nämä ensimmäisestä mailaan tarttumisesta aina maailmanmestaruudesta kamppailuun saakka.  

Vaikka ringette on huipputasolla erittäin teknistä ja vaativaa, on lajin aloitus helppoa. Pelivälineen hallinta onnistuu ensikertalaiseltakin, ja peli-ilo ja onnistumisen elämykset ovat läsnä alusta alkaen. Ringette sopii kaikille ja kaikenikäisille, ja kynnys lajin kokeilemiseen tai harrastamiseen on erittäin matala. 
 

MITEN VOIN ALOITTAA RINGETEN HARRASTAMISEN? 

Ringetteä pelataan eri puolilla Suomea yli 40 seurassa. Ringeten voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa, ja monella seuralla on toimintaa sekä perheen pienimmille lapsille, nuorille, aikuisharrastajille että kilpapelaajille. Tutustu ringeten pelaajapolkuun tarkemmin täällä. Lapsille ja nuorille tarjottavista lajin aloittamis- ja harrastusmahdollisuuksista löydät lisätietoa täältä
 

TILAA RINGETEN ESITTELY UUTEEN SEURAAN, KOULUUN TAI PÄIVÄKOTIIN 

Ringetteliitto järjestää yhdessä jäsenseurojen kanssa ringeten esittelyjä lajista kiinnostuneille seuroille, kouluille ja päiväkodeille. Tavoitteena on tarjota mahdollisimman monelle lapselle ja nuorelle mahdollisuus kokeilla ringetteä ja innostua mukaan ringeten seuratoimintaan.  

Kysy lisää: Suomen Ringetteliitto, Matti Virtanen, matti.virtanen@ringette.fi