Pelisäännöt

 

Urheilun pelisäännöistä sovitaan yhdessä valmentajien, vanhempien ja lasten kesken

Pelisäännöistä yhdessä sopiminen on ringeten tapa edistää keskustelua siitä millaista on lasten ja nuorten ringette. Lasten urheilu ei ole kopio aikuisten urheilusta. Ringette on lapsille leikkiä, yhdessä oloa, kaveruutta ja kasvamista turvallisessa ympäristössä, josta aikuinen on vastuussa. Jokainen lapsi on yhtä arvokas ja jokaiselle lapselle pelaaminen on yhtä tärkeä kokemus.

Pelisäännöissä keskustellaan ja sovitaan mm. seuraavista asioista:

Ringette voi lajina olla ylpeä siitä, että pelisääntökeskustelut ovat pakollisia ja että ne tehdään kauden alussa jokaisessa ringeten G-C -juniorijoukkueessa. Pelisääntökeskustelujen pitäminen ja niiden palauttaminen on ehto aluesarjaan osallistumiselle.

 

Pelisääntöjen palauttaminen ja ohjeita pelisääntöjen tekemiseen

Vinkkejä ja materiaaleja pelisääntökeskusteluihin löydät Olympiakomitean sivustolta kohdasta Urheilun pelisäännöt.

Kauden 2021-2022 pelisäännöt palautettava 20.9.2021 mennessä seuraavasti:

Täytä pelisääntötaulu vanhempien sekä lasten osalta erikseen.

Ringeten arvot Ilopeli-Älypeli-Yhteispeli suositellaan kirjattavaksi Pelisääntötauluun siten, että kolme ensimmäistä kohtaa alkavat esimerkiksi seuraavasti: 1. Ilopeli merkisee meille sitä, että ..., 2. Älypeli tarkoittaa toiminnassamme sitä, että ..., 3. Yhteispeli on meille tärkeä siksi, että ... Muut tarvittavat ja yhdessä keskustellut periaatteet tulisi kirjata näiden kolmen kohdan jälkeen.

Pelisäännöt palautetaan:

Jos et aikaisemmin ole ollut mukana tekemässä pelisääntöjä, niin voit pyytää lisätietoa asiasta ja ohjeita pelisääntökeskustelujen pitämiseen liiton henkilökunnalta.