Kouluringette

Ringette on mainio jääliikuntalaji koulujen liikuntatunneille.  Oppilaat pääsevät nopeasti peliin kiinni ja saavat jo ensimmäisellä kerralla onnistumisia, koska pelivälineen kuljettaminen on helppoa. Syöttösäännöt takaavat sen, että mahdollisimman moni osallistuu peliin. Renkaalla on helppo harhauttaa vastustajaa ja sen suojaaminen on helpompaa kuin poisottaminen. Tämän johdosta oppilaat saavat jo ensimmäisillä kerroilla paljon onnistumisia ja voivat keskittyä itse pelaamiseen. Ringette on myös välineenhallinnan helppouden takia erinomainen peli niille erityisryhmille, joille luistelutaito saattaa olla haastava suoritus. Laji on myös turvallinen koulupeli jäälle, koska siinä ovat vartalokontaktit kiellettyjä. Ringetteä pelataan monissa kouluissa liikuntatunneilla ympäri Suomea.

Ringetteopas kouluille

Ringette tarjoaa upean mahdollisuuden oppia ja opettaa luistelutaitoa ja todellista yhteispeliä. Pelin sääntöjä on helppo soveltaa erilaisiin olosuhteisiin ja erilaisille ryhmille. Ringetteliiton "Ringetteopas kouluille" -oppaassa kerrotaan ringeten tekniikasta, säännöistä sekä annetaan esimerkkejä leikeistä ja harjoituksista koulujen liikuntatunneille. 

Ringetteopas kouluille

Ringette opettaa yhteispeliin

Ringeten säännöissä on huomioitu kaikkien osallistuminen ja näin pelissä korostuu yhteispelin merkitys. Ringetessä ei voi sooloilla eli kukaan ei voi yksin kuljettaa rengasta omalta maalilta vastustajan maalille saakka. Ringetessä koko kentällä pelattaessa on aina syötettävä siniviivan yli pelin edetessä kumpaan suuntaan tahansa pelialuetta. Kouluringetessä tätä syöttösääntöä voi soveltaa monin eri tavoin pienemmällä alueella pelattaessa tai jos käytössä ei ole kaukaloa.

Kouluringetessä tarvittavat välineet

Kouluringetessä ringeten pelaamiseen tarvitaan ringettemailat ja ringetterenkaat. Suomen Ringetteliitto suosittelee myös jäällä käytettäväksi kypärää ja käsineitä. Ringetterenkaita kannattaa varata riittävästi, ainakin yksi per oppilas, jotta kaikki oppilaat saisivat harjoituksissa tuntumaa renkaaseen ja jotta ei syntyisi turhan pitkiä jonoja. Ringettemailan oikea pituus on luistimet jalassa oppilaan lonkan ja kainalon välissä. Luistimiksi kelpaavat myös taitoluistimet.

Mistä ringettemailoja ja renkaita voi hankkia?
Kouluihin ja kuntiin erikoistuneilta liikuntavälinetoimittajilta kuten 

-Fun Raise, Hirsalantie 11, 02420 Jorvas, puh. +358407410784, www.funraise.fi.
-Piresma Oy, Kattilalaaksontie 1, 02330 Espoo, puh. 0505864524, www.piresmanet.fi
-Tevella Oy, Pihkanokankatu 6, 33900 Tampere, puh. 0504180468, www.tevella.fi.
-Spotox Oy, Kajuuttakuja 3, 21120 Raisio, puh. 0442926963, www.spotox.fi.
-Sportmixer Oy, Joukolankuja 1, 03100 NUMMELA, puh. 0405226895, www.sportmixer.fi

Ja tietysti paikkakunnilla missä ringetteä pelataan, myös urheiluvälineliikkeistä.

Ringetteseurat koulutapahtuman järjestäjänä

Ringetteseurat järjestävät kouluille Ringeten esittelyjä: Ringeten koulutapahtumia.  Niiden avulla halutaan tarjota mahdollisuus oppilaille kokeilla ringetteä sekä saada ringette yhdeksi koululiikuntalajiksi.
Ringeten koulutapahtuma on ensisijaisesti tarkoitettu 1-6 -luokkalaisille tytöille. Riippuen jäävuoroista ja osallistuvien luokkien määrästä tapahtuma toteutetaan kullekin koululle ja paikkakunnalle parhaiten sopivalla tavalla leikkien, luistellen, syötellen, temppuillen ja pelaillen.

Kysy paikalliselta seuralta mahdollisuudesta saada ringeten koulutapahtuma koulullesi
Ringetteseurojen yhteystiedot