ICE CARD-KILPAILULUPA KAUDELLA 2024 - 2025 (1.7.2024 - 30.6.2025)
Tietosuojaseloste

Ringetteliiton kilpailusääntöjen mukaan pelaajan on lunastettava liiton kilpailulupa (Ice Card) ennen kuin hän saa pelata virallisessa ottelussa. Ice Card antaa pelaajalle kilpailuoikeuden ja edustusoikeuden omaan seuraan. Ice Cardin lisäksi pelaajalla on oltava vakuutus, joka kattaa mahdolliset lajin parissa sattuvat tapaturmat. 

Ice Cardin voi lunastaa Suomisport-palvelusta joko vakuutuksellisena tai vakuutuksettomana. Vakuutukselliset Ice Cardit sisältävät Pohjola Vakuutuksen tarjoaman Sporttiturvan. Vakuutuksettoman Ice Cardin ottajalla tulee olla oma, myös ringettetoiminnan kattava vakuutus.

Ice Card tulee lunastaa hyvissä ajoin ennen ensimmäistä virallista peliä. Ice Card ostetaan ja maksetaan vain Suomisport-palvelussa ja se astuu voimaan maksuhetkestä.

Ice Card tuotoilla Ringetteliitto kustantaa erilaisten materiaalien, koulutusten, tapahtumien ym. tuottamisen ja kehittämisen.

Ice Cardin lunastaminen

Ice Card ostetaan ja maksetaan vain Suomisport -palvelusta.

Ensimmäisen kerran Ice Cardia ostettaessa tulee rekisteröityä Suomisport-palveluun. Rekisteröinnin yhteydessä järjestelmä päivittää automaattisesti henkilön profiilin aiemman Sportti-ID:n sekä entisestä järjestelmästä tuodun Ice Card historian.

Ice Cardin lunastaminen ja maksu hoidetään pääsääntöisesti itse. Seuran yhdyshenkilö voi kuitenkin ostaa joukkueelle tai seuralle kilpailuluvat keskitetysti "nippuostoksena". Tarkistathan ensin, kumpi lunastustapa seurassasi tai joukkueessasi on käytössä. Näin vältytään päällekkäisiltä maksuilta ja turhilta sekaannuksilta.

Usein kysytyt kysymykset

Katso löytyykö FAQ -osiosta vastaus ongelmaasi. Mikäli ei, ole yhteydessä liiton toimistoon (herttaliisa.tuure@ringette.fi).

Ice Card on peruutettavissa tai vaihdettavissa alempaan 14 päivän sisällä ostohetkestä, mikäli se on käyttämätön (= pelaaja tai toimihenkilö ei ole osallistunut mihinkään viralliseen tapahtumaan). Peruutuksista ja muutoksista veloitetaan 20 € toimistomaksua Ice Cardia kohden. Mikäli Ice Cardin yhteydessä on ostettu vakuutus, on se irtisanottava ennen Ice Cardia vakuutusyhtiön ehtojen mukaisesti. Ice Cardin haltija voi itse korottaa Ice Cardiaan Suomisportissa missä tahansa vaiheessa kautta.

Ice Cardia on mahdollista korottaa kesken kauden. Korotus onnistuu Ice Cardin verkko-ostossa. 

Kilpailulupaa lunastettaessa tulee huolehtia, että pelaajalla on koko pelikaudelle riittävä Ice Card!

Lisätietoja ja toimintaohjeita Suomen Ringetteliitto ry / Herttaliisa Tuure, herttaliisa.tuure@ringette.fi

Tutustu kilpailusääntöihin

Näet Ice Card -tietosi Suomisport-palvelusta. Jos epäilet, että sinulla ei ole voimassa olevaa Ice Cardia, ole ensisijaisesti yhteydessä oman joukkueesi joukkueenjohtajaan. Hän näkee tulospalvelusta maksetut Ice Cardit. 

Pelaajan edustusoikeuden edellytyksenä on Ice Card -maksun lisäksi mm. se, että mahdollinen pelaajasiirto on tehty asianmukaisesti. Tutustu huolella kilpailusääntöihin.

Erotuomarilla on joukkueen kapteenin tai toimihenkilön pyynnöstä velvollisuus tarkistaa otteluun osallistuvan pelaajan kilpailulupa sekä henkilöllisyys. Tarkastamispyyntö ja tarkastuksen tulos on aina kirjattava ottelupöytäkirjaan. Erotuomarilla on myös velvollisuus tehdä havaitsemistaan epäkohdista ja pelioikeuden puuttumisesta raportti liittoon sekä määrätä asiassa pelisääntöjen mukainen rangaistus.

Ice Card-hinnat

Ringette on lajin luonteen vuoksi kohtalaisen turvallinen laji. Pohjola Vakuutuksen lääkärikumppanien kanssa on neuvoteltu hinnat tiettyjen tyyppivammojen hoidoille. Tällä saadaan osittain hidastettua ja eliminoitua hoitojen hintojen karkaamista käsistä ja sen myötä myös vakuutusmaksujen vuosittaiset korotukset pidettyä maltillisena. Jokaisen vakuutuksellisen Ice Cardin lunastaneen pelaajan tulisi siten käyttää ensisijaisesti Pohjola Vakuutuksen sopimuslääkäriasemia tai Pihlajalinnaa (tarkista Pihlajalinnan lääkäriasemat). Lääkärikumppaneita tai Pihlajalinnaa käytettäessä myös suurempiin vammoihin voi saada heti maksusitoumuksen, jolloin itse ei tarvitse maksaa kuin omavastuu.

Kaikissa pelaaja- ja erotuomarivakuutuksissa hoitokulujen katto on 15 000 euroa. Omavastuuosuus on 200 euroa (ei koske tiettyjä, tuoteselosteessa erikseen mainittuja lasten Ice Cardeja).

 
Vakuutukseton Ice Card
eli Kilpailulupa
Vakuutuksellinen Ice Card
A Ice Card
95 €
547 €
BC Ice Card
87,50 €
339,50 €
D Ice Card
65 €
150 €
DEFG Ice Card
65 €
150 €
D2 Ice Card
HUOM! Myynti alkaa 1.1.25
35 € 91 €
DEFG2 Ice Card
HUOM! Myynti alkaa 1.1.25
35 €
91 €
H Ice Card
55 €
197 €
LK1 Ice Card 15 € 30 €
LK2 Ice Card
10 €
25 €
Erotuomari Ice Card
50 €
93 €
7vrk Ice Card
16,50 €
61,50 €
TO Ice Card
-
50 €
Ottelutoimitsija Ice Card
-
10 €

Vakuutuksellisten Ice Cardien tuoteselosteet
Vakuutuksettomien Ice Cardien tuoteselosteet

Vakuutuksesta vapautuminen

Vakuutukselliseen Ice Cardiin liittyy urheiluvakuutus. Liitto tarjoaa Ice Cardin ohessa Pohjola Vakuutuksen kanssa neuvoteltua urheiluvakuutusta, Sporttiturvaa. Pelaaja voi vakuuttaa itsensä myös jossain toisessa yhtiössä tai hänellä tulee olla vastaava vapaa-ajanvakuutus, joka korvaa ringeten kilpailutoiminnassa sattuneet vahingot. Vakuutuksettoman Ice Cardin lunastanut vastaa itse siitä, että vakuutus on voimassa katkeamatta koko kilpailukauden. Oman vakuutuksen tietoja ei kysytä oston yhteydessä.

TO Ice Card on tarkoitettu erilaisille toimitsijoille esim. joukkueenjohtajille, valmentajille ja huoltajille, jotka eivät saa palkkaa toiminnastaan. Mikä ko. henkilö kuitenkin pelaa jossain joukkueessa, tulee hänen lunastaa sopiva pelaaja Ice Card. Pelaava toimitsija ei tarvitse kahta Ice Cardia - kaikilla pelaaja Ice Cardeilla voi toimia myös toimitsijana.

Urheilun Tuplaturvavakuutus

Tuplaturvavakuutus sisältää liikunnan toiminnanvastuuvakuutuksen sekä vapaaehtoistyön tapaturmavakuutuksen.

Tapaturmavakuutus korvaa urheiluseurojen toimeksiannosta vapaaehtoistyötä tekeville sattuvia tapaturmia. Vakuutetun omavastuu hoitoturvan osalta on 100 euroa.

TO Ice Card ja Ottelutoimitsija Ice Card lunastaneet kuuluvat Tuplaturvavakuutuksen piiriin.
 

Toimintaohjeet vahinkotapauksessa

Vahinko sattui – Ota yhteys Pohjola Terveysmestari -palveluun:

Pohjola Terveysmestari palvelee numerossa 0100 5225 (joka päivä klo 7-23) tai Pohjola Terveysmestari -sovelluksessa. Puhelun hinta on normaali matkapuhelin- tai paikallisverkkomaksu. Pohjola Terveysmestaripalvelun tarjoaa Pohjola Sairaala Oy.

Vahinkojen sattuessa toimintaohjeet löytyvät myös Vahinkoavusta.