R I N G E T T E

ILOPELI - ÄLYPELI - YHTEISPELI

 

Tältä näyttää ringette!

Miten voin aloittaa ringeten harrastamisen?

Ringeten voi aloittaa esimerkiksi ringettekoulussa.
Katso täältä paikkakunnat, joissa toimii ringettekoulu.

Ringetessä onnistuu jo ensimmäisillä kerroilla 

Ringette on vauhdikas, tytöille kehitetty, jäällä pelattava joukkuepeli. Ringette on myös turvallinen peli, koska siinä ovat vartalokontaktit kiellettyjä. 

Ringette on helppo aloittaa. Jo vähäisellä luistelutaidolla voi nauttia ringeten pelaamisesta. Ringetterengasta kuljetetaan pitämällä ringettemailan kärkeä renkaan sisässä. Ringetteä on helppo hallita ja rengas pysyy kuljettaessa mukana paljon helpommin kuin esim. kiekko tai pallo. Ringetellä on helppo harhauttaa vastustajaa ja sen suojaaminen on helpompaa kuin poisottaminen.

Ringetessä on huomioitu kaikkien osallistuminen

Ringetessä korostuu yhteispelin merkitys. Ringetessä ei voi sooloilla, eli kukaan ei voi yksin kuljettaa rengasta omalta maalilta vastustajan maalille saakka. Ringetessä on aina syötettävä siniviivan yli pelin edetessä kumpaan suuntaan tahansa pelialuetta.

Tilaa ringeten esittely kouluun!

Ringetteseurat järjestävät kouluille ilmaisia Ringeten esittelyjä: Ringeten koulutapahtumia.  Niiden avulla halutaan tarjota mahdollisuus oppilaille kokeilla ringetteä sekä saada ringette yhdeksi koululiikuntalajiksi. Suomen Ringetteliitto lahjoittaa koululle Ringettemaila- ja ringetterengaspaketin sekä Ringette-opas kouluille -materiaalin. Lue lisää

Kysy mahdollisuudesta saada ilmainen ringeten koulutapahtuma koulullesi, Suomen Ringetteliitto, Matti Virtanen, matti.virtanen@ringette.fi

Varusteet?

Alkuunpääsyyn riittää pelkät luistimet, kypärä, ringettemaila ja -rengas. Harrastuksen edetessä myös varusteet kehittyvät. Sarjapeleissä pakollisia varusteita ovat jääkiekkoluistimet, kasvosuojuksellinen kypärä, polvi- ja kyynärsuojat, pelihanskat ja kaulasuojus.