R I N G E T T E

ILOPELI - ÄLYPELI - YHTEISPELI

 

Tältä näyttää ringette!

Mitä on ringette?

Ringette on iloinen ja vauhdikas jääurheilulaji, joka yhdistelee älyä, iloa ja luovuutta. Lajin luonne korostaa voiman sijasta taitoa ja on parhaimmillaan upea yhdistelmä vauhtia, yhteispeliä ja tekniikkaa. Joukkuepelaaminen korostuu ringetessä erityisen paljon, sillä jo lajin säännöt ohjaavat pelaajia yhteistyöhön. Peli on kotoisin Kanadasta ja Suomessa sitä on pelattu noin 40 vuotta. Suomi on tällä hetkellä ringeten hallitseva maailmanmestari. Ringetteä pelaa Suomessa noin 4000 harrastajaa, ja harrastajia löytyy luistelu- ja ringettekoululaisista aktiivisiin aikuisharrastajiin ja lajin huipulle tähtääviin kilpaurheilijoihin. 

Ringette on yksi harvoista urheilulajeista, joka on alkujaan kehitetty nimenomaan naisille ja tytöille. Nykyään laji on alkanut kiinnostamaan entistä enemmän myös poikia ja miehiä. Yhteiset onnistumisen elämykset ja yhdessä koetut hetket kasvattavat ringettesydäntä ja ovat innostaneet harrastajia lajin pariin kansainvälisesti jo vuosikymmeniä. Lajimme tarjoaa kaikki nämä ensimmäisestä mailaan tarttumisesta aina maailmanmestaruudesta kamppailuun saakka. 

Ringetessä onnistuu jo ensimmäisillä kerroilla

Ringette on helppo aloittaa. Jo vähäisellä luistelutaidolla voi nauttia ringeten pelaamisesta. Ringetterengasta kuljetetaan pitämällä ringettemailan kärkeä renkaan sisässä. Ringetteä onkin siis helppo hallita ja rengas pysyy kuljettaessa mukana paljon helpommin kuin esimerkiksi kiekko tai pallo. Ringetellä on helppo harhauttaa vastustajaa ja sen suojaaminen on helpompaa kuin poisottaminen.

Ringetessä on huomioitu kaikkien osallistuminen

Ringetessä korostuu yhteispelin merkitys. Ringetessä ei voi sooloilla, eli kukaan ei voi yksin kuljettaa rengasta omalta maalilta vastustajan maalille saakka. Ringetessä on aina syötettävä siniviivan yli pelin edetessä kumpaan suuntaan pelialuetta tahansa.

Miten voin aloittaa ringeten harrastamisen?

Ringeten voi aloittaa esimerkiksi luistelu- ja ringettekoulussa. Katso täältä paikkakunnat, joissa toimii ringettekoulu. Useissa seuroissa järjestetään myös aikuisille ja nuorille harrastustoimintaa, johon voi liittyä mukaan ilman aikaisempaa kokemusta lajista. Lue lisää harrasteringetestä

Varusteet?

Alkuun pääsyyn riittävät pelkät luistimet, kypärä, ringettemaila ja -rengas. Harrastuksen edetessä myös varusteet kehittyvät. Sarjapeleissä pakollisia varusteita ovat jääkiekkoluistimet, kasvosuojuksellinen kypärä, polvi- ja kyynärsuojat, pelihanskat ja -housut sekä kaulasuojus.

Tilaa ringeten esittely kouluun!

Ringetteseurat järjestävät kouluille ilmaisia ringeten esittelyjä. Ringeten koulutapahtumien avulla halutaan tarjota mahdollisuus oppilaille kokeilla ringetteä sekä saada ringette yhdeksi koululiikuntalajiksi. Lue lisää kouluringetestä

Kysy mahdollisuudesta saada ilmainen ringeten koulutapahtuma koulullesi:
Matti Virtanen, matti.virtanen@ringette.fi