Kuva: Timo Kupiainen

Harrasteringette  

Harrasteringetteä päivitettiin alkaneelle kaudelle. Päivitys toi sarjoille uudet nimet sekä sääntöihin enemmän joustavuutta, joka helpottaa joukkueiden muodostumista.

Harrastesääntöjen päivityksen myötä pelaajilla on vapaa edustusoikeus oman seuransa lisäksi myös muissa seuroissa saman ja ylemmän sarjatason sisällä. Sarjatasojen välillä pelaaja voi liikkua ylöspäin. Fast-sarjaan ilmoittautunut pelaaja ei voi pelata Flow-sarjassa, mutta Flow-sarjaan ilmoittautunut voi sen sijaan käydä pelaamassa myös Fast-sarjassa. Ensimmäinen pelattu ottelu määrittää pelaajan sarjatason. Ainoastaan maalivahdit voivat liikkua vapaasti kaikkiin suuntiin sarjojen ja seurojen välillä.

1. Fast Ringette (entinen N-harrastesarja) – Sarja on tarkoitettu ringetteä aiemmin kilpasarjoissa pelanneille harrastajille. Aikarajaa aktiivipelaamisen lopettamiselle ei ole, joten pelaaja voi siirtyä esimerkiksi suoraan SM-sarjasta Fast-sarjaan. Sarjassa luistellaan vauhdikkaasti, ja pelissä voi reilun pelin hengessä ja sääntöjen puitteissa tulla myös fyysistä kontaktia.
Sarjapelit kestävät 2x20 min tai 4x12 min ja käytössä on 30 sekunnin hyökkäyskello. Sarjassa voivat naisten lisäksi pelata myös transsukupuoliset pelaajat.

2. Flow Ringette (entinen Lady-sarja) – Sarja on tarkoitettu ringetteä aktiivisesti pelanneille harrastajille, kuitenkin niin, että kilpasarjoissa pelaamisesta on kulunut jo pidempi aika. Sarjaan ei siis tule siirtyä suoraan aikuisten kilpasarjoista (Ykkönen, SM). Sarjan taitotaso ja vauhti voi vaihdella riippuen pelaajien kokemuksesta ja taidoista. Pelaajien tulee siis varautua siihen, että pelissä voi ajoittain olla myös kovempi vauhti, ja tilanteissa voi reilun pelin hengessä ja sääntöjen puitteissa tulla fyysistä kontaktia.
Sarjapelit kestävät 2x15 min tai 3x12 min ja niissä ei käytetä 30 sekunnin hyökkäyskelloa.

3. Fun Ringette (entinen Aidot Ladyt -sarja) – Sarja on tarkoitettu lyhyemmän ringettekokemuksen omaaville pelaajille, joiden aktiivivuosista on joko hyvin pitkä aika tai harrastus on aloitettu hiljattain. Sarjassa tulisi välttää fyysistä kontaktia, jotta pelaaminen on hauskaa ja turvallista myös hitaammille luistelijoille. Sarjapelit kestävät 2x15 min tai 3x12 min, ja niissä ei käytetä 30 sekunnin hyökkäyskelloa.

4. Friends Ringette – Mahdolliset pelit pelataan turnausmuotoisesti. Sarja on tarkoitettu 13–18-vuotiaille harrastajille, jotka eivät ole pelanneet ringetteä nuorten B-sarjassa tai aikuisten kilpasarjoissa.

5. Free Ringette – Mahdolliset pelit pelataan turnausmuotoisesti. Sarja on avoin kaikille vuonna 2010 ja aiemmin syntyneille harrastajille sukupuolesta riippumatta.

Harrasteringeten päivitetyt säännöt voit lukea kokonaisuudessaan täältä!

Harrasteringeten uudistuksen myötä seurojen käyttöön on tehty esittelydiat sekä somemarkkinointiin materiaalia, löydät ne täältä!

Aikuisten luistelu- ja ringettekoulun materiaalit on uudistettu. Voit tehdä tilauksen luistelu- ja ringettekoulumainoksista lukemalla lisäohjeet täältä.


Tukea harrastejoukkueen aloittamiseen 

Liittohallitus on harrastetoiminnan työryhmän esityksestä päättänyt tukea uusien joukkueiden ja harrasteryhmien toimintaa. Toimintavuodelle 2024 tukea on myönnetty 2500 € ja tuen määrä on maksimissaan 500 € per seura. Tutustu kriteereihin ja hakuohjeisiin tästä.
 

Opas harrastetoiminnan suunnitteluun
Ringeten harrastetuotteet / ideointiopas ja seuraesimerkit sekä harjoitusmalleja jäälle aikuisten ja nuorten harrastustoimintaan.