PeliBailut juuri aloittaneille harrastajille!

PeliBailut ovat seuroille tarkoitettu formaatti, jonka avulla seurat voivat tarjota juuri aloittaneille harrastajille pelaamisen riemua, vastaavassa tilanteessa olevien ryhmien kohtaamista sekä tutustumista pelitapahtumiin. Aloittelevien pelaajien ystävyysottelut eli PeliBailut ovat juuri aloittaneille lapsille ensimmäisiä omia ringettepelejä! PeliBailuissa tutustutaankin pelitapahtumiin ja pelaamiseen todella matalalla kynnyksellä. PeliBailuissa pidetään yhdessä hauskaa ringetteä pelaten! 

PeliBailujen tarkoitus

Seuroihin ja ringettekouluihin tulee uusia harrastajia läpi kauden. Ringettekoululaisten välillä voi olla isojakin taso- ja ikäeroja; osa ringettekoulussa aloittavista voi olla esimerkiksi päiväkoti-ikäisiä ja osa puolestaan siirtymässä jo yläkouluun. Ringettepolkunsa alkutaipaleella olevia pelaajia voi olla sekä ringettekouluissa että nuorimmissa juniorijoukkueissa. He kaikki tarvitsevat pelikokemusta, siitä syntyvää pelin riemua ja onnistumisen elämyksiä iästä riippumatta! PeliBailut ovat kehitetty nimenomaan tähän tarkoitukseen! 

Kuinka osallistun PeliBailuihin?

PeliBailut on seurojen omaan käyttöön tarkoitettu konsepti, jota seurat voivat toteuttaa täysin omien toiveidensa, resurssiensa ja jääaikojensa mukaisesti. Kuka tahansa seura pystyy osallistumaan ja järjestämään PeliBailut. Tapahtumaan voi osallistua pienelläkin porukalla (yhdessä sovitusti muutaman lapsen voimin), sillä PeliBailut voidaan toteuttaa eri seurojen kesken muodostetuilla sekajoukkueilla. Tässä kuitenkin kannattaa ottaa huomioon taito- ja ikätasot. Minimissään PeliBailut voi järjestää kahden seuran voimin, jolloin jääajaksi riittää yksi ringettekouluvuoro. Suosittelemme hankkimaan kaikille ringettekoululaisille lisenssit heti kauden alkuun, näin ne ovat voimassa jo ensimmäisistä PeliBailuista alkaen.  

Kuinka järjestän PeliBailut?

1. Varaa jääaika 

- Minimissään oma ringettekoulun jääaika riittää, mutta jäätä varataan osallistujien määrän mukaan 

- Voitte myös sopia vakiovuoroista esimerkiksi kerran kuussa eri seurojen kesken 

- Irtovuoroja voi myös hankkia sovitusti 

2. Osallistujien etsiminen, löytäminen ja kontaktointi 

- Mieti kenet kutsutaan. Lähialueen seurat vai kaikki ringettekoulut

- Lähetä heille kutsut, malli löytyy TÄÄLTÄ. Voit muokata tätä vapaasti.  

3. Pidä osallistujien kesken lyhyt suunnittelupalaveri 

- Sopikaa esken yhdessä suunnittelupalaveri. 

- Palaverin aiheena on TÄÄLTÄ  kansio ja sen käyttö. Lisäksi on hyvä keskustella toimitsijoista/apukäsistä tapahtumassa ja sovittava yhdessä laskutuskäytännöstä. 

- Toimitsijatehtävät voivat olla esimerkiksi seuraavat: 

Voitte sopia nämä kaikki yhdessä, mitä ja kuinka monta toimitsijaa tarvitsette. 

4. PeliBailujen käynnistäminen jäällä 

- Jään voi aloittaa esimerkiksi yhdessä leikkien. Samalla aikaa toimihenkilöt voivat rakentaa pelikentät.  

- Pelit voidaan pelata yhdessä tai molemmissa kaukalon päädyissä.  

- Tyhjälle jäälle (esimerkiksi keskialueelle) voi tehdä myös erilaisia toimintapisteitä, kuten maalintekopisteen, luisteluradan tai leikin.  

- Varsinainen peliaika päätetään yhdessä osallistujamäärän mukaisesti niin, että kaikille peliporukoille tulee yhtä paljon peliaikaa.  

- Minimipeliajaksi suosittelemme 15 minuuttia. 

Kuva: Timo Kupianen 


PeliBailujen säännöt:

Säännöt tapahtuman järjestämiselle ovat hyvin väljät ja PeliBailut on helposti toteutettavissa jo omalla tunnin luistelu- ja ringettekoulun jäävuorolla. Seurat saavat yhdessä sopia säännöt vapaasti. Tässä muutama esimerkki: 

Vaihtoehto 1: PeliBailut järjestetään G-junioreiden säännöillä 

Vaihtoehto 2: PeliBailut järjestetään F-junioreiden säännöillä 

Vaihtiehto 3: PeliBailut yhdessä sovituin säännöin 

Nyt siis kannattaa rohkeasti ryhtyä järjestämään PeliBailuja yhdessä muiden seurojen kanssa! Tapahtumien järjestäminen on helpompaa – ja hauskempaa – yhdessä ideoiden ja suunnitellen. 

Jakakaa jo suunnitteluvaiheessa seurojen kesken tehtäviä ja sopikaa samalla jo seuraavat ystävyyspelit ringettekoulujen kanssa. Myös kustannukset voidaan jakaa joko tapahtumakohtaisesti tai niin, että jokainen seura vuorollaan kustantaa omat jäät. Näin kaikkien PeliBailut-tapahtumien järjestäminen saadaan helpoksi ja edulliseksi. Kysy rohkeasti apua ja neuvoa jo PeliBailuja järjestäviltä seuroilta tai Ringetteliitosta. Yhdessä tekemällä saamme luotua ikimuistoisia hetkiä aloitteleville ringeten pelaajille!