Ringettekoulu on luistelukoulu

Ringettekoulu on luistelukoulu, jossa luistelutaitoja opetellaan leikkien avulla. Moni lapsi tulee ringettekouluun oppiakseen luistelemaan. Ringettekoulu antaa lapselle muutakin. Liikuntataitojen lisäksi ryhmässä harjoittelu kehittää sosiaalisia taitoja ja siellä solmitaan usein uusia ystävyyssuhteita. Luistelutaidon lisäksi ringettekoulussa opetellaan ringeten alkeita.

Liikunnalla on entistä tärkeämpi merkitys lasten terveydelle. Se vaikuttaa myönteisesti lapsen kasvuun ja kehitykseen. Liikunnallisen elämäntavan syntyminen lapsuudessa ja sen säilyttäminen läpi nuoruuden on sijoitus tulevaisuuteen. Liikkumisen suositukset kiteyttävät terveyden kannalta tarvittavan viikoittaisen liikkumisen määrän ja antavat esimerkkejä liikkumisen muodoista. Lue lisää liikkumissuosituksesta UKK-instituutin sivuilta täältä.

Ringettekoulun jälkeen lapsi voi halutessaan jatkaa ringeten harrastusta seuran juniorijoukkueissa.

 

Löydä täältä lähin ringettekoulusi!

 

 

LUISTELU- JA RINGETTEKOULUSSA TARVITTAVAT VARUSTEET 

Ringettekoulussa lapsille riittää alkuun varusteeksi kypärä (suositellaan kasvosuojusta), luistimet ja lämpimät hanskat. Muita varusteita voi hankkia myöhemmin. Käytettyjä varusteita kannattaa kysyä omalta seuralta. 

Luistimet 

Sopivan kokoiset luistimet tukevat nilkkoja ja kantapäitä. Varpaiden ottaessa kevyesti kiinni luistimen kärkeen, kantapään ja kengän väliin pitäisi mahtua yksi sormi.  

Vanhempien tehtävä on huolehtia, että lapsen luistimet ovat terävät. Terän molempien kanttien tulee tuntua teräviltä. 

Luistimen nauhat sidotaan varpaiden kohdalta suhteellisen löysästi, nilkan kohdalta tiukasti ja yläosasta väljästi niin, että luistimen varren suusta mahtuu sormi kengän ja jalan väliin. Lapsen tulee päästä kyykkyyn luistimet sidottuina ilman, että kantapäät nousevat ilmaan. Ethän kierrä luistinnauhoja nilkan ympärille, sillä tämä hankaloittaa nilkan liikkuvuutta ja oikean luisteluasennon opettelua.  

Ringettemaila 

Ringettemaila on sopivan pituinen, kun se ylettyy kainaloon lapsen seisoessa ilman luistimia. Maila, joka menee yli lapsen kainalon luistimet jalassa, on liian pitkä ja estää oikean mailatekniikan oppimista. Monet seurat tarjoavat mailan lainaan kokeilukerroille, tätä voi kysyä jo ilmoittautumisen yhteydessä.  
 

OHJEITA JA MATERIAALEJA SEUROILLE 

Ringettekoulua voidaan pitää jopa seuran tärkeimpänä joukkueena. Ringettekoulutoiminta on seuralle elintärkeä, sillä laadukkaan ringette- ja luistelukoulun avulla seura saa uusia harrastajia ja näin varmistaa myös uusien juniorijoukkueiden muodostumisen. Ringetteliitto tarjoaa seuroille paljon tukimateriaaleja ringettekoulun perustamiseen, ohjeita ja ideoita harjoituskertojen suunnitteluun, oppaan ringettekouluohjaajille, sekä materiaaleja luistelu- ja ringettekoulun markkinointiin.