Ringettekoulu on luistelukoulu

Ringettekoulu on luistelukoulu, jossa luistelutaitoja opetellaan leikkien avulla. Moni lapsi tulee ringettekouluun oppiakseen luistelemaan. Ringettekoulu antaa lapselle muutakin. Liikuntataitojen lisäksi ryhmässä harjoittelu kehittää sosiaalisia taitoja ja siellä solmitaan usein uusia ystävyyssuhteita. Luistelutaidon lisäksi ringettekoulussa opetellaan ringeten alkeita.

Liikunnalla on entistä tärkeämpi merkitys lasten terveydelle. Se vaikuttaa myönteisesti lapsen kasvuun ja kehitykseen. Liikunnallisen elämäntavan syntyminen lapsuudessa ja sen säilyttäminen läpi nuoruuden on sijoitus tulevaisuuteen. Liikkumisen suositukset kiteyttävät terveyden kannalta tarvittavan viikoittaisen liikkumisen määrän ja antavat esimerkkejä liikkumisen muodoista. Lue lisää liikkumissuosituksesta UKK-instituutin sivuilta täältä.

Ringettekoulun jälkeen lapsi voi halutessaan jatkaa ringeten harrastusta seuran juniorijoukkueissa.

 

Löydä täältä lähin ringettekoulusi!

 

 

Luistelu- ja ringettekouluun tarvittavat varusteet

Ringettekoulussa lapsille riittää alkuun varusteeksi kypärä (suositellaan kasvosuojusta), luistimet ja lämpimät hanskat. Muita varusteita voi hankkia myöhemmin. Käytettyjä varusteita kannattaa kysyä omalta seuralta. 

Luistimet 

Sopivan kokoiset luistimet tukevat nilkkoja ja kantapäitä. Varpaiden ottaessa kevyesti kiinni luistimen kärkeen, kantapään ja kengän väliin pitäisi mahtua yksi sormi.  

Vanhempien tehtävä on huolehtia, että lapsen luistimet ovat terävät. Terän molempien kanttien tulee tuntua teräviltä. 

Luistimen nauhat sidotaan varpaiden kohdalta suhteellisen löysästi, nilkan kohdalta tiukasti ja yläosasta väljästi niin, että luistimen varren suusta mahtuu sormi kengän ja jalan väliin. Lapsen tulee päästä kyykkyyn luistimet sidottuina ilman, että kantapäät nousevat ilmaan. Ethän kierrä luistinnauhoja nilkan ympärille, sillä tämä hankaloittaa nilkan liikkuvuutta ja oikean luisteluasennon opettelua.  

Ringettemaila 

Ringettemaila on sopivan pituinen, kun se ylettyy kainaloon lapsen seisoessa ilman luistimia. Maila, joka menee yli lapsen kainalon luistimet jalassa, on liian pitkä ja estää oikean mailatekniikan oppimista. Monet seurat tarjoavat mailan lainaan kokeilukerroille, tätä voi kysyä jo ilmoittautumisen yhteydessä.  

IceCard hankinta

Jokaisella ringettekoululaisella olisi hyvä olla Ice Card hankittuna heti kauden alusta lähtien ringette- ja luistelukoulu toiminnassa. Seuran saama tuki sekä ringettekoulumateriaalit mm. erilaiset passit yms. ovat sidottuina lisenssimääriin. Lisenssimäärät vaikuttavat positiivisesti myös Suomen Ringetteliiton toimintaan.

Hinnat:

LK 2 on 10 € vakuutukseton on tarkoitettu 1.1.2011 tai myöhemmin syntyneille, luistelu ja ringettekoulutoimintaan. LK 2 vakuutuksellisen lisenssin hinta on 23 €.
LK 1 on 15 € vakuutukseton on tarkoitettu ennen 31.12.2010 syntyneille, luistelu- ja ringettekoulutoimintaan. LK 1 vakuutuksellisen lisenssin hinta 28 €.

Lisenssin jokainen hankkii itse Suomisport.fi palvelun kautta. Tässä tarkempi ohje perheille.

Ice_Cardin_ostaminen_Suomisportista.pdf (ringette.fi) tai Suomisportin luoma ohjevideo tunnusten luomisesta.  

Jos ostatte seurana nippuostoksia, selvittäkää kuitenkin ensin, tarvitseeko lapsi oikeasti vakuutuksen Ice Cardiin. Sillä kun lapsi siirtyy ringettekoulusta eteenpäin kyseisen kauden aikana ja lisenssi pitää korottaa DEFG Ice Cardiin, joutuu perhe irtisanomaan LK vakuutuksen vakuutusyhtiöstä itse, JOS heillä on oma vakuutus eivätkä halua maksaa tätä toistakin vakuutusta.  Lisäksi lisenssin korotusta ei pystytä tekemään ennen kuin vakuutus on irtisanottu vakuutusyhtiön päässä.

Ohje nipputilausten tekemiseen seuroille.

Ohjeita ja materiaaleja seuroille

Ringettekoulua voidaan pitää jopa seuran tärkeimpänä joukkueena. Ringettekoulutoiminta on seuralle elintärkeä, sillä laadukkaan ringette- ja luistelukoulun avulla seura saa uusia harrastajia ja näin varmistaa myös uusien juniorijoukkueiden muodostumisen. Ringetteliitto tarjoaa seuroille paljon tukimateriaaleja ringettekoulun perustamiseen, ohjeita ja ideoita harjoituskertojen suunnitteluun, oppaan ringettekouluohjaajille, sekä materiaaleja luistelu- ja ringettekoulun markkinointiin.