LAPSET JA JUNIORIT 

Ringette tarjoaa liikunnan ja yhdessä tekemisen riemua kaiken ikäisille, ja lajin voikin aloittaa minkä ikäisenä tahansa. Ringetteperheen nuorimmat pelaajat voivat ottaa ensikosketuksensa ringetteen luistelu- ja ringettekoulussa jo muutaman vuoden ikäisenä, mutta mukaan voi hyvin tulla myös vanhempikin kouluikäinen lapsi tai nuori.  

Lasten ja nuorten ringettetoiminta rakentuu alueittain seuraavasti: 

Ringettekoulu on luistelukoulu, jossa luistelutaitoja opetellaan leikkien avulla. 

G- ja F-juniorit (alle 11-vuotiaat) pelaavat alueellisia turnausmuotoisia sarjoja. 

E- ja D-juniorit (11-14-vuotiaat) pelaavat alueellisia sarjoja. 

Tutustu ringeten pelaajapolkuun tarkemmin täällä

Lasten ja junioreiden aluetoimintaa pyöritetään aluetyöryhmien voimin. Aluetoimintaa on Etelä-Suomen, Itä-Suomen ja Länsi-Suomen alueilla. 
 

MITEN VOIN ALOITTAA RINGETEN HARRASTAMISEN? 

Ringetteä pelataan eri puolilla Suomea noin 43 seurassa. Ringeten voi aloittaa esimerkiksi luistelu- ja ringettekoulussa. Katso täältä paikkakunnat, joissa toimii ringettekoulu

Harrastajia löytyy luistelu- ja ringettekoululaisista aktiivisiin aikuisharrastajiin ja lajin huipulle tähtääviin urheilijoihin. Ringetessä kilpailutoimintaa järjestetään paikallisesti aluesarjoissa, valtakunnallisesti turnauksissa, nuorten CSarjassa ja BSM-sarjassa, sekä naisten Ykkös- ja SM-sarjassa. Harrastetoimintaa on tarjolla nuorille ja aikuisille valitsemansa tason mukaan joko lady- tai N-joukkueissa.   


RINGETESSÄ ONNISTUU JO ENSIMMÄISILLÄ KERROILLA  

Ringette on vauhdikas, alunperin tytöille ja naisille kehitetty, jäällä pelattava joukkuepeli. Ringette on turvallinen peli, koska siinä ovat vartalokontaktit kiellettyjä. 

Ringeten aloittaminen on helppoa, ja jo vähäisellä luistelutaidolla pääsee nauttimaan pelaamisesta. Pelivälineen hallinta onnistuu ensikertalaiseltakin, ja peli-ilo ja onnistumisen elämykset ovat läsnä alusta alkaen. Ringetterengasta kuljetetaan jäällä pitämällä ringettemailan kärkeä renkaan sisässä. Ringetteä on helppo hallita ja rengas pysyy kuljettaessa mukana helposti. Ringetellä on helppo harhauttaa vastustajaa ja sen suojaaminen on helpompaa kuin poisottaminen. 


RINGETESSÄ ON HUOMIOITU KAIKKIEN OSALLISTUMINEN 

Ringetessä korostuu yhteispelin merkitys. Ringetessä ei voi sooloilla, eli kukaan ei voi yksin kuljettaa rengasta omalta maalilta vastustajan maalille saakka. Ringetessä on aina syötettävä siniviivan yli pelin edetessä kumpaan suuntaan tahansa pelialuetta. 
 

VARUSTEET RINGETESSÄ 

Alkuunpääsyyn riittävät pelkät luistimet, kypärä, ringettemaila ja -rengas. Joiltakin jäähalleilta saattaa saada mailoja ja renkaita lainaksi. Harrastuksen edetessä myös varusteet kehittyvät: sarjapeleissä pakollisia varusteita ovat jääkiekkoluistimet, kasvosuojuksellinen kypärä, polvi- ja kyynärsuojat, pelihanskat ja kaulasuojus.