Uusi kausi käyntiin uudella modernilla ilmeellä

06.10.2021 09:50

Suomen Ringetteliitto uudisti hiljattain strategiaansa ja lähti luomaan uutta mukaansatempaavaa ja modernia ilmettä. Uudistuksen yhtenä päätarkoituksena on kannustaa yhä enemmän pelaajia lajin pariin ja kasvattaa lajin näkyvyyttä. 

 

”Suomi on voittanut viimeiset seitsemän maailmanmestaruutta, mikä on ennennäkemätön saavutus suomalaisessa joukkueurheilussa. Haluamme olla ringettemaailman edelläkävijöitä ja tuoda ainutlaatuisen menestystarinamme myös suomalaisen urheilukansan tietoisuuteen. Haluamme, että tämä näkyy myös visuaalisessa ilmeessämme”, kertoo Ringetteliiton viestintä- ja markkinointipäällikkö Katariina Kurikko

 

Ringetteväki ja uusi yhteistyökumppani mukaan suunnitteluun 

Ringeten uuden ilmeen suunnittelu käynnistyi keväällä 2021 koko ringettekansalle suunnatulla brändikyselyllä. Kyselyn tarkoituksena oli selvittää, mikä ringetessä viehättää ja tempaa mukaansa vuodesta toiseen. Brändikysely muodostui erittäin suosituksi ja keräsi yli 700 vastausta niin pelaajien, toimihenkilöiden kuin myös ulkopuolisten tahojen innostuessa vastaamaan kyselyyn. 

”Ringeten uusi suunta ja kasvustrategia ovat kirjaimellisesti meidän juttumme. Se tiivistyy kolmeen asiaan: yhteiseen tavoitteeseen, yhteiseen tekemiseen ja yhteiseen menestykseen”, kertoo Ringetteliiton toiminnanjohtaja Anu Pitkänen

Vastauksissa korostuivat mielikuvat ringetestä nopeana, mukaansatempaavana, yhteisöllisenä sekä energisenä lajina. Myös tarve muutokselle oli selvä. 

Ringetteväeltä saadun palautteen pohjalta kesällä luotiin toimeksianto ilmeen uudistamiseksi. Yhteistyökumppaniksi valikoitui TBWA\Helsinki. 

”Ilmeuudistus on ollut äärimmäisen kiinnostava projekti alusta alkaen. Koko prosessia heijastaa vahvasti yhdessä tekemisen meininki. Yhteistyö markkinointitoimiston kanssa on ollut mutkatonta ja avointa. Lisäksi olemme pyytäneet suunnitteluprosessin varrella paljon palautetta kentältä, jotta uusi ilme ja logot kuvastavat aidosti jäseniemme toivomaa suuntaa ja ovat heille mieleiset. Olemmekin saaneet paljon tukea sekä hyödyntäneet kehittämisideoita pelaajilta ja toimihenkilöiltä syksyn aikana”, valottaa Kurikko

 

Ringeten uusi ilme on kunnianosoitus pelaajien taidoille 

Ringeten uuden ilmeen ja visuaalisen identiteetin haluttiin kuvastavan lajin uniikkeja erityispiirteitä. Konseptiksi muodostui nopeasti “ringeten käsiala”, joka tuo pelaajien taidokkaan mailankäsittelyn kaikkien nähtäväksi. Pelaajien liikkeet piirtyvät ilmaan luoden voimakkaan, mutta elegantin kuvituksen, avaten lajin kauneuden niillekin, jotka eivät ole sitä aiemmin osanneet nähdä. 

Jokaisella pelaajalla on oma uniikki tapansa käsitellä mailaa ja rengasta. Näistä kuvioista rakentuu identiteetti koko lajille. 

TBWA\Helsingille ilmeuudistus oli mieleenpainuva projekti. Myös siksi, että suunnittelijoille laji ei ollut ennestään kovin tuttu. 

”Yllätyimme lajin kovasta vauhdista ja pelaajien taitavasta mailankäytöstä. Uudessa ilmeessä halusimme kunnioittaa ja korostaa näitä ringetelle ominaisia piirteitä. Tämä on ollut mielenkiintoinen haaste, luoda nyt urheilulajille identiteetti. Kiitos Ringetteliitolle yhteistyöstä ja tsemppiä MM-kotikisoihin”, kertoo Art Director Jenni Mällinen TBWA\Helsingistä. 

 

Uudet materiaalit vaiheittain myös seurojen käyttöön 

Uusi kausi päästään käynnistämään siis uuden ilmeen ja uusien logojen alla. Uuden logon kehittämisessä oli tärkeää, että ne ovat räätälöitävissä jokaisen seuran omiin väreihin ja näin omaan käyttötarkoitukseen sopiviksi. Uudet logot ja materiaalit tullaankin jakamaan seurojen käyttöön tulevien viikkojen aikana. Nettisivuillamme kohdassa markkinointi ja logot, löytyy nyt ensimmäiset versiot logoista seurojen käyttöön, tutustu myös sivulta löytyvään alustavaan brändiohjeistukseen.

Uuden ilmeen jalkauttaminen kaikkiin Ringetteliiton kanaviin ja materiaaleihin tulee jatkumaan läpi syksyn. Olemme käynnistäneet sekä ringeten että sen pääsarjojen nettisivujen uudistusprosessin, minkä lisäksi uusia logoja tullaan päivittämään materiaaleihin vaiheittain. 

Mikäli nettisivujen uudistuksen myötä et jostain syystä löydä etsimääsi, tutustu sivukarttaan, ja käännythän tarvittaessa aihekokonaisuudesta vastaavan asiantuntijan puoleen. Palvelukeskuksen henkilökunnan yhteystiedot löydät liiton verkkosivuilta kohdasta yhteystiedot.  

 

Tutustu uuteen ilmeeseen myös SM-ringeten nettisivuilla.

 

Lisätietoa: 

 

Anu Pitkänen 

Toiminnanjohtaja, Suomen Ringetteliitto ry 

+358 50 3759223 

toiminnanjohtaja@ringette.fi

 

Katariina Kurikko 

Viestintä- ja markkinointipäällikkö, Suomen Ringetteliitto ry 

+358 40 5328630 

katariina.kurikko@ringette.fi