VIERASKYNÄ: Turun B-joukkue

13.01.2014 00:00

Viikoittain ajalla 16.9.2013 - 31.3.2014 julkaistavassa Vieraskynä -aiheisessa kirjoituksessa kaikkien liiton alaisten sarjojen joukkueet kertovat omia kokemuksia ja näkemyksiä omasta sarjastaan, muista liiton alaisista sarjoista, ajankohtaisista ringette-asioista jne.

Tästä kahdeksannestatoista kirjoituksesta on vastannut Turun Ringeten BSM-joukkueen joukkueenjohtaja Outi Reunanen.


Suomalaisen urheilun huumassa

Vuosi on vaihtunut ja Loppiaista vietetään urheilun huumassa: Ringeten maailmanmestaruus, U20-vuotiaiden jääkiekon MM-kisat ja siitäkin Suomelle kultaa, Tour de Ski, mäkiviikko jne.

Tätä huumaa saadaan kokea pieninä paloina myös jokaisessa ringeten sarjapelissä. Me B:n ykkössarjalaiset neljän muun joukkueen kanssa pelaamme kevät-talven aikana keskenämme monta kertaa. Tapaamme mukavia ihmisiä kautta Etelä-Suomen ja pelaamme hyviä pelejä.  Mutta saammeko me siitä huumaa tarpeeksi? Niin paljon, että mahdollisimman moni tyttö jatkaa lajin parissa myös ensi vuonna? Paljon puhutaan ja tehdään työtä luistelukouluissa kautta maan. Hyvä niin, sieltähän ne tulevaisuuden maailmanmestarit tulevat, mutta samaan aikaan pitäisi myös erityisesti panostaa nuoriin naisiin, jotta kaikki se panostus, jonka luistelukouluissa ja G-C -joukkueissa tehdään, ei kostautuisi ringeten tulevaisuuden uhalla. Pitäisi ylläpitää se huuma. B-ikäisille pelkkä pelaaminen ei enää motivoi, pitää olla jotain mitä tavoitella. Tämä tekisi oikeutta niin pelaajille, valmentajille sekä vanhemmille, jotka toimivat täysin rinnoin omien ja muiden tyttärien parhaaksi.

Mitä vanhemmaksi pelaajat tulevat, sitä haastavampaa on huuman ylläpitäminen. Edellisessä vieraskynässä pohdittiin samoja asioita, ja olemmekin täältä Lounais-Suomesta täysin samaa mieltä. Kun seuraavaa sarjakautta liitossa päätetään, heitämme sinne pohdittavaksi, josko saataisiin tavoitteellisempi sarjakirja. Ei pidä uskoa, että syksyn kilpailuhenkisyys riittää koko kaudeksi kaikille.