VIERASKYNÄ: Naisten maajoukkue

16.12.2013 00:00

Viikoittain ajalla 16.9.2013 - 31.3.2014 julkaistavassa Vieraskynä -aiheisessa kirjoituksessa kaikkien liiton alaisten sarjojen joukkueet kertovat omia kokemuksia ja näkemyksiä omasta sarjastaan, muista liiton alaisista sarjoista, ajankohtaisista ringette-asioista jne.

Tässä neljännessätoista kirjoituksessa naisten maajoukkueen joukkueenjohtaja Pirjo Lehtonen kertoo maajoukkueen kuulumisia kisojen alla.


Maajoukkueprojekti kohti ringeten juhlakisoja 2013 lähti liikkeelle n. 2v. sitten. Päävalmentajaksi nimettiin Timo Himberg, joka kokosi yhteen maajoukkueen johtotiimin; toiseksi valmentajaksi Kim Forsblom, huoltajiksi Mika Salminen ja Pekka Takala sekä joukkueenjohtajaksi Pirjo Lehtonen.

Tähdistötapahtuma 2012 oli ensimmäinen steppi maajoukkueprojektissa. Valmentajilla oli mahdollisuus tarkkailla n. 40 pelaajaa ja johtotiimi oli ensimmäisen kerran koolla. Tähdistötapahtuman jälkeen maajoukkueella oli vielä 5 valintaleiriä ennen lopullista joukkueen valintaa. Yhteensä 52 pelaajia kävi eri leireillä antamassa näyttöjä ja saamassa valmennusta huippuvalmentajilta. Pelaajia valmentajat tarkkailivat leirien lisäksi SM-sarjapeleissä kausina 2011-2012 ja 2012-2013 sekä WCC-peleissä.

Suurleirin 2013 jälkeen elokuun lopussa valittiin lopullinen maajoukkue MM kisoihin Kanadan North Bay'hin. Joukkue koostuu 16 kenttäpelaajasta ja 3 maalivahdista. Nopea, taitava ja hyvää yhteispeliä pelaava joukkue on sopiva sekoitus nuorta intoa ja vankkaa kokemusta.

Marraskuun alussa joukkue kokoontui valmistavalle leirille Kisakallion urheiluopistoon. Leirin aikana haettiin sopivia ketjukokoonpanoja ja käytiin läpi pelillisiä asioita. Maajoukkueen lääkäri Katja Liukkonen luennoi aikaeron vaikutuksista sekä aikaeroon ja pitkään lentomatkaan valmistautumisesta. Leirille hauskuutta toi ensimmäistä kertaa maajoukkueeseen valittujen pelaajien tempaukset. Oman lisänsä leiriohjelmaan antoivat YLE:n toimittaja ja kuvaaja jotka tekivät juttu Sportmagasinet ohjelmaan. Ohjelma nähdään YLE FEM -kanavalla 17.12.2013.

Viimeistelyleiri Pieksämäellä 06.-07.12.2013 oli maajoukkueen viimeinen tapahtuma ennen kisamatkaa. Paikallisseura PiPS oli järjestänyt hienon junnutapahtuman leirin yhteyteen; naisten ja nuorten maajoukkuepelaajat olivat mukana yhteisellä jäällä ohjaamassa ja antamassa hyviä vinkkejä junioreille. Leiri onnistui myös valmennuksellisesti hyvin: jäällä hiottiin pelillisiä asioita ja jään ulkopuolella valmistauduttiin kisamatkaan. Leirin jälkeen voitiinkin todeta; joukkue on valmis North Bay'hin.

Kisamatka alkaa heti joulun jälkeen kokoontumisella lentokentällä 27.12.2013. Joukkue yöpyy Rantasipi Airportissa ja lento Torontoon Frankfurtin kautta lähtee 28.12.2013 klo 06.35. Takaisin Suomeen joukkue palaa 07.01.2013 iltapäivällä.