B-nuorten karsintasarja ohi ja SM-sarja alkaa

01.12.2013 19:09

B-nuorten SM-sarjaan pääsi kahdeksan parasta joukkuetta: Blue Rings Blue, Jää-Kotkat Uusikaupunki, VG-62 Naantali, EKS Espoo, Rauman Lukko, RNK Raisio, Lahti Ringette, Järvenpään Haukat.

B-Nuorten SM-karsintasarja oli odotetun kova, sarjan keskikastissa 8 joukkuetta taisteli tasapäisesti samoista sijoituksista. Tahto ja ”päivän kunto” ratkaisivat yksittäisten otteluiden voitot.

Blue Rings Bluen pelaajille syksy on ollut monille raskas ja marraskuu on tuntunut kestävän iäisyyden. Ringeten lisäksi koulu aiheuttaa useille pelaajille lisätaakkaa joka kyllä näkyy näin syksyn pimeydessä. Toivottavasti parin viikon pelitauon aikana saamme lisävirtaa ja pääsemme hyvin valmistuneina liikkeelle kun SM-sarja alkaa. Helppojen pelien aika on takana kun Suomen kahdeksan parasta B-nuorten joukkuetta kamppailee kuuden joukkoon ja Kisakallion BSM-lopputurnaukseen pääsystä. Tulevat 14 ottelua ovat kaikille joukkueille tiukkoja taisteluita pisteistä, eikä alkusarjassa nähtyjä rökälevoittoja/tappioita ole odotettavissa. Karsintasarjassa näkyvä piste-ero ei tule toistumaan enää BSM-sarjassa. Nukahtamisille ei ole varaa kun jokainen piste on todellakin taistelemisen arvoinen.

RNK:n valmentaja Tommi Laine arvioi, että sarjamenestys oli ihan hyvä. Vaikkakin matkalla tuli hyviä ja huonoja hetkiä. Tekemisen taso vaihteli pelistä toiseen sekä pelin sisällä. Vaihtelevat onnistumiset selittyvät varmaan osittain sillä, että joukkueemme rakentui kasaan vasta elokuussa. Tyttöjä tuli sieltä täältä pitkin Varsinais-Suomea ja vähän kauempaakin. Pelaajien edellisvuoden  seurat ovat seuraavat: RNK (6), VG-62 (5), Forssa (2), Laitila (2), Uusikaupunki (1) ja jääkiekon puolelta (TPS) saimme joukkoomme maalivahdin. Pitää muistaa myös että vain kuudella tytöllä on aikaisempaa kokemusta B-nuorten SM-sarjasta. Kaikki muut pelasivat vielä viime kaudella C-sarjoja.

Joukkueessa on hyvä henki, tytöt viihtyvät yhdessä ja kopissa on mieletön fiilis. Yksi mukavimmista jutuista jota jään ulkopuolella olemme saaneet aikaan on kummitoiminta seuramme E-junioreiden kanssa. Pelaajamme ovat käyneet E-joukkueen kanssa yhteisellä jäällä, E-joukkue on esitelty pelimme erätauolla. Kumpikin joukkue on saanut toisiltaan huimaa kannustusta. Pienempien ”läpyt” ja koppivierailut ovat myös nostaneet tunnelmaa kotipeleissämme. Joululomalla keksimme taas jotain yhteistä mukavaa tekemistä.

Joukkueen tavoitteena tässä kohtaa ei voi olla muuta kuin hitsata joukkuetta vielä enemmän yhteen ja tavoitella paikkaa kuuden parhaan joukkoon. Kovalla työllä ja yhdessä tekemisellä uskomme sen olevan mahdollista. SM-sarjasta tulee varmasti kova, yhtään helppoa peliä siellä ei tule kenellekään. Tiukkoja, jännittäviä ja rehtejä pelejä odotellaan!

Joukkueemme koostuu eri ikäisistä pelaajista, ikähaitari 95 - 98. Esittelemme tässä nyt kaksi B-sarjan uutta kasvoa. Jenna Salminen #4  ja Henni Isaksson #62.

#4 Jenna Salminen on RNK:n kasvatteja. Jennan pelipaikka on puolustaja. Jenna on päässyt hyvin sisään uuden sarjan vauhtiin ja taistelee omassa päässä huikealla itseluottamuksella itseään suurempia ja vanhempia hyökkääjiä vastaan. Jos / kun jaksaa treenata niin Jennalla on mahdollisuuksia tulevaisuudessa vaikka mihin.

#62 Henni Isaksson siirtyi RNK:hon Forssasta, Hennin pelipaikka on hyökkääjä. Et voi olla huomaamatta kun Henni on kentällä sen verran kovaa on liike. Puolustajien on oltava koko ajan tarkkana sillä tämän hyökkääjän päämääränä on maali. Tuntuu kuin Henni olisi pelannut tätä sarjaa jo vuosia. Kova vauhti aiheuttaa välillä myös vähän osumia mutta se ei tätä Forssan tyttöä juuri haittaa, siniharmaa pleksi puhtaaksi ja kohti seuraavaa vaihtoa.

VG-62 valmentaja Milla Koski kertoo, että karsintasarjaan lähdettiin tavoitteena paikka ylemmässä jatkosarjassa. Pelien alkaessa syksyllä oli hieman hakemista kun uusia pelikavereita tuli C:stä ja pelaaminen haeskeli itseään. Kuitenkin alusta asti piti onnistua, koska jokainen ottelu oli elintärkeä jotta jatkopaikka tavoitettaisiin. Pelimme on parantunut koko ajan. Kun paikka SM-sarjaan ratkesi niin seuraava tavoitteemme onkin olla helmikuussa kuuden parhaan joukossa. Pelit tulevat olemaan kovia ja tasaisia jatkosarjassa joten iskussa pitää jälleen olla ensimmäisistä peleistä lähtien. Kaikissa peleissä on annettava kaikkensa, yksikään voitto ei tule helpolla. Taso B-sarjassa kova joten tasokkaita ja jännittäviä pelejä odotellessa.

 

Karsintasarja

Joukkue

O

V

T

H

M

P

Blue Rings Blue

12

11

0

1

111-38

22

UJK

12

11

0

1

123-71

22

VG-62

12

8

1

3

125-74

17

EKS

12

8

1

3

90-55

17

Lukko

12

7

2

3

106-99

16

RNK

12

6

2

4

108-76

14

Lahti

12

6

0

6

108-113

12

Haukat

12

6

0

6

70-79

12

 

Helsinki

12

3

3

6

87-83

9

Blue Rings White

12

4

1

7

79-100

9

Turku

12

2

0

10

65-112

4

NoU

12

1

0

11

58-138

2

Hyvinkää

12

0

0

12

48-140

0