VIERASKYNÄ: Nokian Urheilijoiden BSM-joukkue

25.11.2013 00:00

Viikoittain ajalla 16.9.2013 - 31.3.2014 julkaistavassa Vieraskynä -aiheisessa kirjoituksessa kaikkien liiton alaisten sarjojen joukkueet kertovat omia kokemuksia ja näkemyksiä omasta sarjastaan, muista liiton alaisista sarjoista, ajankohtaisista ringette-asioista jne.

Tässä yhdennessätoista kirjoituksessa Nokian Urheilijoiden BSM-joukkue kertoo miten kausi on tähän asti mennyt.


Nokian Ringeten B-joukkue on lähtenyt kauteen 2013-2014 lähes kokonaan uudella kokoonpanolla. Viime kauden joukkueesta jatkoi vain 4 kenttäpelaajaa ja veskari. Osa viime kauden B-joukkueesta siirtyi Nokian naisten SM-sarjajoukkueeseen ja osa löysi itselleen muita haasteita. Kesällä harjoiteltiin pari kertaa viikossa ja yhteiset jäätreenit alkoivat elokuun alussa. Ennen syksyn sarjapelejä oltiin Kellokosken turnauksessa hakemassa hieman pelituntumaa ja kokeilemassa erilaisia kentällisiä. Pyrittiin löytämän jokaiselle se oma pelipaikka.

Sarjapelit ovat sujuneet taistellen tilanteesta toiseen. Haastavinta uudella joukkueella on ollut löytää sieltä kentältä ketjukaveri jolle syöttää rinkulaa tai jolta on odotettavissa se syöttö tulevan. Eteenpäin mennään kuitenkin pienin askelin ja ajoittain voidaan kokea sitä onnistumisen riemua. Kausi on vasta puolessa välissä ja jatkosarjassakin on pelejä luvassa runsaan puoleisesti, joten eiköhän loppukautta kohden ne syötöt rupea osumaan kohdilleen ja luistin kulkemaan hieman liukkaammin.

Sitten tähän tälläkin kaudella askarruttavaan teemaan, miten saadaan 16-19 vuotiaiden nuorten innostus pysymään Ringeten parissa. B-nuorten ikäkausi osuu ajankohtaan, jolloin elämään tulee paljon muitakin haasteita ja muutoksia. Tytöt aloittavat peruskoulun jälkeiset opintonsa, joku menee lukioon ja toinen ammattiin valmistaviin opintoihin. Tämä seuraava aste opinnoissa on jo paljon vaativampaa ja samaan aikaan alkaa Ringeten osalta ikäsarja, joka luokitellaan kilpailutoiminnaksi. Koulu, koti, kaverit ja harrastukset luovat melkoisen paketin jokaiselle nuorelle hallittavaksi. Kolme kertaa viikossa Ringettetreeneissä käyminen ja viikonlopun pelit vielä siihen päälle vievät runsaasti aikaa ja vaativat melkoista panostusta. Täytyy kyllä nostaa hattua jokaiselle nuorelle, joka pystyy tämän kaiken hallitsemaan ja pitämään ns. paketin kasassa. Pysyminen Ringeten parissa lähtee tietysti nuoren omasta halusta ja innostuksesta treenaamiseen ja pelaamiseen, myös niillä joukkuekavereilla on tässä kohtaa suuri merkitys.

Tänä vuonna Ringette juhlii lajina 50 v. taivaltaan maailmanlaajuisesti eli naisten ja nuorten  MM-kisoilla. Täällä Nokiankin suunnalla kisoja tullaan seuraamaan suurella mielenkiinnolla. Osa Nokian B-joukkueesta lähtee 27.12. turnausmatkalle Kanadaan, joka suuntautuu ensin Hamiltoniin ja sitten North Bay:hin. Maajoukkueille on siis luvassa myös suomalaisyleisöä.

Tsemppiä kaikille Ringettepelureille!