VIERASKYNÄ: Lukon B-joukkue

04.11.2013 00:00

Viikoittain ajalla 16.9.2013 - 31.3.2014 julkaistavassa Vieraskynä -aiheisessa kirjoituksessa kaikkien liiton alaisten sarjojen joukkueet kertovat omia kokemuksia ja näkemyksiä omasta sarjastaan, muista liiton alaisista sarjoista, ajankohtaisista ringette-asioista jne.

Tässä kahdeksannessa kirjoituksessa kauden alun tunnelmia avaa Rauman Lukon BSM-joukkue.

 


Vaikeuksien kautta kohti menestystä…

Tälle kaudelle lähdettäessä meillä asiat olisi voineet olla paremminkin. Meiltä puuttui ensimmäinenkin maalivahti, valmentaja ja muutama pelaaja. Valmentaja Jere Auvinen löytyi jääkiekkopuolelta. Valmentajan innostus ringetteen ja tyttöjen valmentamiseen näkyi syksyä kohden mentäessä. Valmentaja toi uusia ideoita ja uusia näkökulmia harjoituksiin.
Jääkauden alettua maalivahti pulma ratkesi, kun puolustajamme Riina Varjola otti tehtävän vastaan. Ennen sarjapelien alkua joukkueeseen saatiin myös toinenkin maalivahti, kun Johanna teki comeback´n muutaman välivuoden jälkeen. C-nuorista nousi meille muutama lupaava pelaaja ja näin saatiin sisukas joukkue kasaan! Pelit ovat lähteneet hyvin käyntiin ja joukkuehenki vahvistunut peli peliltä.

Ongelmat eivät kuitenkaan loppuneet siihen. Viides sarjapeli ja ensimmäinen erä… Tapahtui ikävä loukkaantuminen, kun toinen varakapteeneista mursi selkänsä ja on loppukauden huoltajien joukossa. Harjoituksissa kuitenkin näkyi uusi kasvo, mikä oli positiivinen asia.

Tavoitteenamme on vastoinkäymisistä huolimatta SM-lopputurnaukseen pääseminen ja siellä pärjääminen. Taso on sarjassa kova, mikä on hyvä asia, kuitenkin lähdemme peleihin vain voitto mielessä. Joukkueessamme on paljon sisukkaita pelaajia ja tahdonvoima on meidän valttimme. Jos mokailemme ja keskittyminen puuttuu, yleensä Jeren kommentti on ”virta päälle”, sitä kuulee melkein joka harjoituksissa.

Joukkueeseen tulleet muutokset ovat olleet suurimmalta osalta positiivisia. Yksi muutoksista on sakkokassa, jolla olemme hyvää vauhtia pääsemässä Himokselle joukkueen päätösjuhlaan. Toinen positiivinen muutos on videopalaverit, joita pidämme joka pelin jälkeen. Videoista näemme itse omat virheemme ja toivottavasti myös opimme niistä. Joukkueessamme vallitsee taikausko, ilman sisuja ja Jeren myssyä ei kaikki ole kohdallaan. Myös tsemppirinki kuuluu peliin valmistautumiseen.

Alkukautemme on mennyt hyvin ja toivottavasti jatkuu vähintään samanlaisena. Olisi hienoa jos jäähallissa olisi enemmän katsojia ja ringetestä oltaisiin kiinnostuneita, sillä se luo taistelutahtoa. Pienet tytöt voisivat innostua ringetestä, kun näkisivät kuinka paljon lajista voi nauttia ja miten paljon voi saada uusia ystäviä. Jeren enkeleiden pelatessa peli-ilo on valloillaan!!!