VIERASKYNÄ: Jää-Kotkien B-joukkue

23.09.2013 00:00

Viikoittain ajalla 16.9.2013 - 31.3.2014 julkaistavassa Vieraskynä -aiheisessa kirjoituksessa kaikkien liiton alaisten sarjojen joukkueet kertovat omia kokemuksia ja näkemyksiä omasta sarjastaan, muista liiton alaisista sarjoista, ajankohtaisista ringette-asioista jne.

Tässä toisessa kirjoituksessa joukkueensa ajatuksia on kirjaillut Heidi Konttori #22.


Kesä on ohi ja on aika keskittyä taas uuteen tulevaan kauteen. Pelit jo kolkuttavat oven takana, joten on aika tiivistää hieman minun mietteitä.

Kauteen lähdetään taistelemaan 12 kenttäpelaajalla ja yhdellä maalivahdilla. Pieni, mutta pippurinen joukkue. Olemmehan me hallitsevia mestareita viime kaudelta, joten panokset täytyy asettaa korkealle. Uusi kausi, uudet kujeet kuten usein sanotaan, se pätee meidänkin joukkueessa. Valmennus vaihtui kokonaan ja muutama uusi tyttö tuli joukkueeseen. Naisvaltainen porukka kun ollaan, mietin, että miten Esa (joukkueen huoltaja) kestää meitä kaikkia. Kesän tytöt treenasivat ahkerasti ykkösjoukkueen kanssa; itse treenasin yksinäni Turussa. Nyt voin sanoa, että kuinka ihanaa on palata taas hallille ja päästä treenaamaan joukkueen kanssa. Osa kävi töissä, eräs heitti keihästä sm-kisoissa ja ”vanhukset” yrittivät epätoivoisesti lukea syksyn kirjoituksiin. Kun pääsimme kesän jälkeen vihdoin ja viimein jäälle, tiesimme, että tästä se taas lähtee; nimittäin hyvästi vapaat illat ja viikonloput. Mutta kaikki olivat silti innoissaan! Elokuun ensimmäiset jäät olivat hieman haparointia, mutta pikkuhiljaa ruoste alkoi kulua luistimien pinnasta pois. Kyllä näki, että kesällä oli tehty töitä. Tytöt olivat vahvempia, renkaista jaksettiin taistella treeneissäkin todenteolla ja viivaluistelussa ei liu’uttu vaan luisteltiin verenmaku suussa. Eivät tytöt olleet turhaan käyneet punttisalilla, tai juosseet intervallilenkkiä ja cooperia.
Joukkue tekee yhteistyötä ykkösjoukkueen kanssa, muutama pelaaja tahkoaa molempien joukkueiden treenit ja pelit. Tämä johtuu siitä, koska molemmat joukkueet ovat erittäin pienet. Jäätreenit hoidetaan aina yhdessä, mutta onneksi kerran viikossa kumpikin joukkue saa treenata yksinään. Silloin saadaan hiottua kentällisiä yhteen, harjoitella maalivahdin avausta ja keskittyä ali- ja ylivoimapelaamiseen.  Samalla myös yhteishenki tiivistyy.

Minulla on hyvä mieli tulevasta kaudesta. Pelaan itse myös molemmissa joukkueissa ja nautin siitä; saa pukea monta kertaa kauden aikana pelipaidan päälle. Tiivistettynä hyvät fiilikset: porukka on hieman uudistunut, olemme saaneet uutta ilmettä valmennukseen, unohtamatta tietenkään hyvää taustajoukkoa, huoltajaa ja joukkueenjohtajaa, jotka kaikki ovat osa joukkuetta. Harjoituspelit pelattiin Naantalia ja Raisiota vastaan, joiden myötä saatiin tuntumaa tulevaa kautta varten. Näissä peleissä pääsimme kokeilemaan kentällisiä oikein todenteolla. Naantali-peli oli pientä hakemista ja sähläystä, mutta Raisio-peliin valmennus teki pieniä muutoksia ja peli saatiin toimimaan. Pukukopissa ennen peliä luotiin hyvää fiilistä ja meininkiä musiikin ja tanssiliikkeiden avulla. Näin porukasta saatiin liiallinen jännitys pois, kun valmentajat mukaan lukien nauroivat meille ja meidän älyttömille tsemppihuudoille. Tästä on hyvä jatkaa, sillä kausi starttaa jo tämän viikon sunnuntaina 22.9. ja vastustajana toimii Blue Rings Blue. Jokaista pelaajaa varmasti jännittää, onhan kauden aloitusta jo odotettu siitä lähtien kun vanha on loppunut. Nyt pitää koko viikko valmistautua ensimmäiseen peliin pienten perhosten lentäessä mahassa.

Tsemppiä jokaiselle tulevaan kauteen, tehdään tästäkin ringettekaudesta ikimuistoinen ja mahtava!