Naisten maajoukkue MM-kisoihin nimetty

29.08.2013 00:00

Suurleiri kokosi Kisakallion Urheiluopistolle Naisten ja nuorten U19 maajoukkueet sekä U17 Aluejoukkueen viime viikonloppuna. Maajoukkuerinkien pelaajille leiri oli viimeinen tilaisuus antaa näyttöjä ajatellen tulevia MM-kisoja. Tunnelma leirillä oli hyvä ja kannustava, vaikka taistelu pelipaikoista oli kova.

MM-kisaprojektit ovat nyt joukkueiden valintavaiheessa. Naisten maajoukkueringissä olevia pelaajia on seurattu ja testattu jo yli vuoden ajan ja tänään kisajoukkue on nimetty. Kaikkiaan seurannassa oli n. 50 pelaajaa. Naisten maajoukkueen päävalmentaja Timo Himberg ja toinen valmentaja Kim Forsblom olivat varsin tyytyväisiä koko maajoukkueringin kehityskaareen ja saatuihin testituloksiin. Lopullinen kisajoukkue on kovakuntoinen ja luisteluvoimainen. Joukkueessa on sopivasti kokemusta, taitoa ja nuorta intoa, joten luvassa on hienoja pelejä. Joukkueen valintaprosessi on ollut valmentajille erityisen haasteellinen tehtävä. Valintojen vaikeus kertookin koko ajan laajenevan pelaajamäärän hyvästä tasosta. Nyt nimetyn naisten maajoukkueen koko on 16 kenttäpelaajaa ja 3 maalivahtia.

Nuorten U19 maajoukkueen valmentajien Jouni Levanderin ja Niko Tuomisen mielestä kauniin sään suosima Suurleiri oli varsin onnistunut pelaajien osalta. Hyvän kesäharjoittelujakson ansiosta pelaajien testitulokset olivat nousujohteisia toukokuuhun nähden. Tälläkään valmennuskaksikolla ei tule olemaan helppoa valita lopullista kisajoukkuetta, sillä kyseessä on erittäin taitava ja motivoitunut ryhmä. U19 maajoukkueen kisakokoonpano tullaan julkaisemaan 16.9.2013 

Ennen kisoja molemmilla joukkueilla on kaksi valmistavaa leiritapahtumaa, marraskuussa Kisakallion Urheiluopistolla ja joulukuun alussa Pieksämäellä.

MM-kisat (naisten ja nuorten) käydään Kanadan North Bayssä 29.12.2013-4.1.2014. Samalla ringette lajina juhlii 50-vuotisjuhlaa, sillä laji otti ensiaskeleensa juuri North Bayn kaupungissa vuonna 1963.

 

Ringeten naisten maajoukkue 2013

 

Maalivahdit

Anna Näkki, LL-89 Lapinlahti

Eeva Kangassalo, Blue Rings Tuusula

Maria Perkkola, LuKi -82, Luvia

 

Puolustajat

Jessica Kantee, EKS Espoo

Hanna Ropanen, LuKi -82, Luvia

Miia Railio, LuKi -82, Luvia

Nelly Ylitalo, LL-89 Lapinlahti

Annamari Tuokko, Hyvinkää Ringette

Mira Sydänmaa, Hyvinkää Ringette

 

Hyökkääjät

Kirsi Pukkila, LuKi -82, Luvia

Siiri Kallionpää, RNK Raisio

Anne Pohjola, LL-89 Lapinlahti

Jenni Viinamäki, LuKi -82, Luvia

Tanja Eloranta, RNK Raisio

Riikka Häyrinen, LuKi -82, Luvia

Kati Koskelin, LL-89 Lapinlahti

Tiina Mononen, LL-89 Lapinlahti

Salla Kyhälä, EKS Espoo

Marjukka Virta, LL-89 Lapinlahti