Merkittävä avustus naisten palloilulajeissa tapahtuvaa tavoitteenasettelua käsittelevälle tutkimukselle

23.05.2013 00:00

 

Kasvatustieteiden maisteri Kim Forsblomille on myönnetty Ulla Heikkilän rahastosta 19 000 euron apuraha naisten palloilujoukkueissa tapahtuvaa tavoitteenasettelua käsittelevään väitöskirjatyöhön. Apurahan myötä Forsblom pystyy olemaan opintovapaalla luokanopettajan työstään koko lukuvuoden 2013-2014.

Apurahalla on merkittävä rooli Forsblomin väitöstyön etenemisessä ja siten myös naisten palloilulajien näkyvyydessä ja kehityksessä.  ”Olen todella kiitollinen saamastani apurahasta, sillä tutkimuksen etenemisen kannalta täysipainoinen opiskeluvuosi on äärettömän tärkeä. Haluan kiittää myös Riihimäen kaupunkia positiivisesta suhtautumisesta opintovapaatani kohtaan”, Forsblom kiittää.

Forsblom aloitti tutkimusprojektin kesällä 2009, ja tavoitteena on saada väitöskirja valmiiksi kolmen seuraavan vuoden kuluessa. ”Teen tutkimusta Jyväskylän yliopistoon, ja sen ohjaajina toimivat tutkija Niilo Konttinen Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksesta sekä professori Taru Lintunen Jyväskylän yliopistosta,” Forsblom kertoo.

Tutkimuksessa tarkastellaan naisten palloilujoukkueissa tapahtuvaa tavoitteenasettelua. Tarkoituksena on selvittää, millaisia kollektiivisia tavoitteita joukkueet asettavat kilpailukaudelle, ketkä joukkueen tavoitteista päättävät, miten tavoitteenasettelun prosessi etenee kauden aikana sekä millaisia hyötyjä tavoitteista on. Tutkimuksen aineisto on kerätty kilpailukauden 2011-2012 aikana kauden alussa, puolivälissä ja lopussa lähetetyillä kyselylomakkeilla. Kysely lähetettiin kaikille ringeten, jääkiekon ja salibandyn naisten SM-joukkueiden pelaajille.

Suomen Kulttuurirahaston Hämeen rahaston apurahat jaettiin 17.5.2013, ja Forsblom oli yksi 42:sta apurahan saajista. Yhteensä apurahoja jaettiin 516 000 euron edestä.

Kim Forsblom oli kaudella 2012-2013 Hyvinkää Ringeten edustusjoukkueen vastuuvalmentaja, ja on lisäksi toiminut ringeten maajoukkuevalmentajana vuosina 2004, 2007 ja 2010. Hänelle on tänä vuonna myönnetty Suomen Ringetteliiton hopeinen ansiomerkki pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta toiminnasta suomalaisen ringeten edistämiseksi.

Suomen kulttuurirahasto myöntää apurahoja taiteen, tieteen ja kulttuurielämän eri aloilla toimiville henkilöille, työryhmille ja yhteisöille keskusrahaston ja 17 maakuntarahaston kautta.  

Kuva: Jouni Valkeeniemi, Pakkalan mediatalo