Tikkakosken Tikka C-nuorten Suomen Mestari

24.03.2013 23:00

Ringeten C-nuorten SM-turnaus pelattiin 22.-24.3. Tuusulan ja Keravan jäähalleilla. Sunnuntaina pelatussa pronssiottelussa Espoon Kiekkoseura otti voiton Laitilan Jyskeestä, ja C-nuorten SM-kultajoukkueeksi selviytyi Tikkakosken Tikka voitettuaan naantalilaisen VG-62-joukkueen.

Pronssiottelu käytiin Jyskeen ja EKS:n välillä. Ensimmäinen erä pelattiin tasaisesti lukuihin 0-0, ja molemmat joukkueet onnistuivat luomaan hyviä tilanteita vastustajan päähän. Jyskeen Jasmin Kiiski pääsi avaamaan ottelun maalisaldon ajassa 18.59, ja joukkue kiri eroa Espoon joukkueeseen lähes heti perään toisella maalilla ajassa 19.36, maalintekijänä Ella Hellsten.

Molemmat joukkueet jatkoivat tilanteiden luomista Jyskeen avausmaalien jälkeen, ja EKS sai avattua oman maalisaldonsa ajassa 22.45, maalintekijä Veera Nikkola.  EKS:n toinen maali ajassa 25.51 aiheutti yleisössä kuohahduksen, kun Nina Wikmanin laukaisema rengas pääsi liukumaan maaliin vielä sen jälkeen kun Jyskeen maalivahti näytti ensin jo pelastaneen tilanteen.

EKS:n Veera Nikkola sinetöi ottelun tuloksen rangaistuslaukauksellaan. Nikkola vei renkaan Jyskeen maaliin joukkueen kolmannella rangaistuslaukauksella ja toi Espooseen C-sarjan SM-pronssia loppulukemin 3-2. Joukkueen vastuuvalmentaja Katja Pasanen kehui joukkueen asennetta ja kertoi olevansa ylpeä joukkueesta ja koko tiimistä. ”Vaikka kultapelistä tippumisen jälkeen sukellettiin tunnetasolla aika alas, niin ajatukset saatiin hyvin koottua tähän peliin. Joukkueessa on kova usko omaan tekemiseen ja hommat tehdään yhdessä. Joukkueen vahvuutena on se, että se ei lopeta pelaamista vaan pelaa aina vaihto kerrallaan ottelun loppuun saakka”, Pasanen kertoo, ja lisää että tässä vaiheessa kautta ei enää opeteltu uusia kikkoja, vaan keskityttiin lähinnä siihen että henkinen puoli kestää pelien paineet. Pronssiottelu-päivänä joukkue keskittyi yhteishengen luomiseen ja positiivisuuden kasvattamiseen joukkueen sisällä.

”Taistele, Tikka!”

C-nuorten hopea- ja kultasijat ratkaistiin VG-62:n ja Tikan välillä. Ottelussa oli kova vauhti, ja peliä pelattiin melko tasaisesti molempien joukkueiden päissä. Molemmilla joukkueilla oli äänekkäät kannatusjoukot mukana, ja kannustushuudot raikasivat hallissa koko ottelun ajan. Avausmaali nähtiin Tikan Tiina Hyvösen tekemänä ajassa 12.06. Pian ensimmäisen maalin jälkeen (ajassa 13.17) Tikka siirtyi 2-0 johtoon, kun Laura Kyllönen viimeisteli ottelun toisen maalin Alisa Korpelan syötöstä. VG-62:n vauhdikas Emma Santamäen tasoitusmaali nähtiin aivan ensimmäisen erän viime sekunneilla ajassa 15.00.

Toisessa erässä VG-62 loi useasti painetta Tikan päähän, mutta seuraava maali nähtiin kuitenkin Tikan toimesta, ajassa 24.58 kun pari Korpela (syöttö) – Kyllönen pääsi jälleen tekemään maalin VG-62:n päätyyn, tällä kertaa ylivoimalla. Ottelun viimeinen maali nähtiin ajassa 28.40, kun Janita Flyktman löi renkaan vielä kerran VG-62:n maaliin. Ottelun päättyessä joukkueet olivat taas täysilukuiset, ja CSM-kultaa loppulukemin 4-1 vei tänä vuonna Tikka.

Tikan vastuuvalmentaja Pasi Kyllönen oli tyytyväinen siihen, että joukkue pystyi turnauksen parhaimpaansa juuri oikeassa ottelussa. Hän kehui joukkueensa pelaajia ja kertoi joukkueen koostuvan sitoutuneista, urheilullisista nuorista, jotka tulevat erityisen hyvin toimeen keskenään. ”Joukkueessa on muutama hyvä yksilö ja erittäin hyvä maalivahti, mikä on tietenkin tärkeää. Koko joukkue on harjoitellut ahkerasti koko vuoden ja pelannut sitkeästi sekä periksi antamattomasti. Tähän päästiin sillä että tytöt ja valmentajat uskoivat unelmaansa, lisäksi meillä on mukana upeat tukijoukot ja vanhemmat”, Kyllönen kertoo ja jatkaa: ”Aamulla tyttöjen fiiliksestä vaistosi että nyt on mahdollisuus voittaa jotain suurta. Niin se vain onnistui, nyt on hieno tunnelma.”

Turnauksen All Stars -kentälliseen valittiin:
MV Salla Kauhanen, Tikka
P Anna-Liisa Saraste, VG-62
P Nora Niemikko, Jyske
H Laura Kyllönen, Tikka
H Reetta Nikkola, EKS
KH Emma Santamäki, VG-62

 

Palkintoja jakamassa nähtiin mm. Ringetteliiton kunniapuheenjohtaja Antti Simola sekä liikuntaneuvos Risto H. Luukkanen.

Lopulliset sijoitukset:
1. Tikkakosken Tikka
2. VG-62 Naantali
3. Espoon Kiekkoseura
4. Laitilan Jyske
5. Tuusula Ringette
6. Ilves, Tampere
7. Helsinki Ringette
8. Nurmijärvi Seven Ringettes Association
9. Forssan Palloseuran Juniorit
10. Jääurheiluseura Haukat, Järvenpää
11. Rauman Lukko
12. Hyvinkää Ringette
13. Raision Nuorisokiekko
14. Turun Ringette
15. Nokian Urheilijat
16. Jää-Kotkat, Uusikaupunki
17. Lahti Ringette
18. VaPS Ringette

  
  
 
  
  
 
  
 
  
  
  
 
  

Otteluiden tulokset ja turnauksen tilastot nähtävissä osoitteessa http://tulospalvelu.ringette.fi/sarja/CSM-tu.

Kuvat Timo Kupiainen