23.-24.2. otteluraportit

25.02.2013 00:00

 

Tiedote 25.2.2013

Julkaisuvapaa heti

Tiedotteet koostetaan joukkueiden pelaajien ja toimihenkilöiden lähettämistä tiedotteista.

Naisten SM-sarja

LuKi-82 – Blue Rings

LuKi-82 pelasi lauantaina armottomalla asenteella ja marssi selkeään kotivoittoon vastustajanaan Blue Rings Tuusulasta; päätösnumerot olivat 16-2 (4-0, 4-1, 3-0, 5-1). ”Ehjä ja tasapainoinen esitys meiltä. Hienoa että viisikkopelaaminenkin paranee kevättä kohden”, iloitsi kokenut LuKi-hyökkääjä Elina Raesola.

Kotijoukkueen maalit jakaantuivat kuudelle eri pelaajalle; kovimmat tehot (4+6) iski hurjaan vireeseen päässyt Raesola. Vieraiden maalit menivät Virpi Hukan ja Minna Seppälän nimiin. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin LuKi:n puolustaja Hanna Ropanen ja Blue Ringsin hyökkääjä Virpi Hukka.

LL-89 – Hyvinkää 23.2.2013

Lapinlahdelle viikonloppua viettämään saapunut Hyvinkää aloitti ottelun vahvasti ja haastoi sarjakakkosena olevaa Lapinlahtea tasaväkisesti ensimmäisen erän. Peli oli vähärikkeinen eikä kumpikaan kärsinyt liiemmin rangaistuksista. Hyvinkään yleinen huolimattomuus kostautui ja LL-89 onnistui puolustamaan pitäen maalinsa puhtaana seuraavat kolme erää. Hyvinkäällä oli hyviä maalipaikkoja, mutta ei saanut viimeistelyä niitä. LL-89:n oli helppo lukea Hyvinkään vauhditonta hyökkäystä. Pitkänmatkalaiset kokivat kovia viimeisillä minuuteilla LL-89:n takoessa viisi maalia viiteen minuuttiin. Tästä lannistumatta Hyvinkää suuntasi katseet kohti seuraavan päivän revanssia. Parhaan pelaajan palkinnot jaettiin Hyvinkään Elina Tahvanaiselle ja LL-89:n Anne Pohjolalle.

Blue Rings – RNK

Ottelun alku oli tasainen ja pitkälle erätauolle mentiinkin tasalukemissa 3-3. Kolmannessa erässä RNK sai muutaman maalin kotijoukkueen hiukan epävarmojen hetkien johdosta ja vaikka loppu pelattiinkin erittäin tasaisissa merkeissä, pisteet matkasivat Raisioon. Myös ylärima oli tässä ottelussa vierasjoukkueen ”kaveri”, sillä ainakin neljästi kotijoukkue sitä kolisteli.

LL-89 – Hyvinkää 24.2.2013

Sunnuntaina käynnistyi LL-89:n ja Hyvinkään tämän viikonlopun toinen keskinäinen kohtaaminen. Peli alkoi lupaavasti vaikka ensimmäiselle erätauolle siirryttiin LL-89:n johtaessa 4-1. Hyvinkään ensimmäisen maalin taituroi LL-89:n verkkoon Jenni Korhonen. Toinen erä oli suvereeni näytös LL-89:ltä ja joukkueen nopeat pelinkäännöt koituvat Hyvinkään kohtaloksi. Pidemmän erätauon jälkeen Hyvinkää onnistui saamaan hieman enemmän otetta pelistä. Apusyötöt toimivat ja maalinteossa onnistuttiin viidesti. Ottelun parhaina palkittiin Hyvinkäältä kahdesti osuneet Janika Moilanen ja Jenni Korhonen. LL-89:stä tunnustusta saivat Marjukka Virta sekä Kati Koskelin.

EKS – LuKi-82

Viimeinen EKS:n kotipeli alkoi vauhdikkaasti sunnuntaina, kun joukkue sai vastaansa LuKi-82:n. Rengas liikkui molemmilla alkuun tasapuolisesti ja jalat kävivät. LuKi sai pelin aikana reilusti enemmän maaleja kuin EKS, mutta tilastot eivät täysin täsmää pelin kulkua. EKS:llä oli runsaasti maalipaikkoja ja tilanteita sekä hienoa karvausta hyökkäyspäässä. LuKi:n maalit olivat hienoja ja hyvin rakennettuja. Taitoa tytöiltä selvästi löytyy. Ote alkoi siis osittain Espoolla lipsumaan, mutta täysiä painettiin loppuun asti, niukasta kahdesta kentästä huolimatta!

Pelatut ottelut

23.2.2013  LuKi-82 – Blue Rings  16-2

23.2.2013  VG-62 – EKS             6-10

23.2.2013  LL-89 – Hyvinkää       16-2

24.2.2013  Blue Rings – RNK       7-10

24.2.2013  LL-89 – Hyvinkää       19-6

24.2.2013  EKS – LuKi-82           4-16

Tulevat ottelut

2.3.2013  13:00  Tuusulan jäähalli      Blue Rings – EKS

2.3.2013  14:30  Luvian jäähalli          LuKi-82 – LL-89

2.3.2013  16:30  Hyvinkään jäähalli    Hyvinkää- VG-62

Naisten SM-sarjan finaalipelipaikat ratkaistaan tulevan viikonlopun otteluissa. Blue Rings ja Hyvinkää ovat molemmat vielä kiinni neljännessä finaalipaikassa, kolmea ensimmäistä paikkaa pitävät LuKi-82 (42 pistettä), LL-89 (40 pistettä) ja RNK (36 pistettä). Mahdolliset uusintaottelut pelataan otteluaikataulun mukaan sunnuntaina 3.3.2013.

Ykkössarja

Tikka – NoU

Tikka pelasi kauden parhaan pelinsä Nokian Urheilijoita vastaan kotihallissaan 24.2. NoU aloitti vahvasti ja painosti pelin ensimmäiset minuutit. Tikan loistavasti pelannut maalivahti Iida Ranta piti kuitenkin joukkuetta pystyssä ja Tikka pääsi tekemään ottelun ensimmäisen maalin ajassa 6.17.

Ensimmäisen erän jälkeen lukemat olivat 3-1. Myös toinen erä oli Tikan hallintaa ja tauolle mentiin lukemin 6-2. Kolmas erä näytti että NoU ei suotta ole Ykkösen sarjajohtaja. Vaikka Tikka pelasi edelleen vahvasti, NoU vei erän 1-4. Myös neljäs erä oli NoU:n lukemin 1-3.  Kaksi erää Tikan hallintaa, kaksi NoU:n ja se riitti nyt vierasjoukkueen voittoon 8-9. Vauhdikas, runsasmaalinen peli, ringetteä parhaimmillaan. Helpolla NoU:n voitto ei tullut!

Ottelun onnistujia olivat Tikalta mahtavassa pelivireessä ollut maalivahti Iida Ranta ja Sonja Hyökyvaara (3+1) sekä NoU:lta Milla Pihlajamäki (2+4) ja Anniina Ahvenjärvi (3+1).

Pelatut ottelut

23.2.2013  Tikka – Walapais       19-3

23.2.2013  NoU – Helsinki           9-6

23.2.2013  Turku – Jää-Kotkat     4-10

24.2.2013  Helsinki – Turku          9-3

24.2.2013  Tikka – NoU                8-9

24.2.2013  Walapais – Jää-Kotkat  2-24

Tulevat ottelut

2.3.2013  15:00  Uudenkaupungin jäähalli     Jää-Kotkat – Tikka

2.3.2013  18:30  Myyrmäen harjoitusjäähalli  Walapais – Helsinki

2.3.2013  19:00  Kupittaan jäähalli                Turku – NoU            

3.3.2013  15:00  Kupittaan jäähalli                Turku – Tikka

 

B-nuorten SM-sarja

Helsinki – Hyvinkää

Vuosaaren jäähallissa kohtasivat lauantaina 26 katsojan edessä Helsinki ringette ja Hyvinkää ringette. Ottelu alkoi vauhdikkaasti jo heti alusta alkaen, eikä peliä ollut kulunut kahtakaan minuuttia, kun kotijoukkue Helsinki teki ottelun avausmaalin. Muutama minuutti ensimmäisen maalinjälkeen Helsinki iski Hyvinkään verkkoon lukemat 2-0. Ottelun alku meni nopeasti, sillä pelikatkoja tuli todella vähän.

Toiseen erään lähdettäessä otteet kovenivat puolin ja toisin. Vaikka Helsinki pelasi pienellä kokoonpanolla, ja oli joutunut ottamaan toisen maalivahtinsakin kenttäpelaajaksi saadakseen kaksi kentällistä, jaksoi kotijoukkue silti painostaa vastustajan päässä. Syötöt saatiin hyvin kiinni ja maalieron kasvaessa kasvoi myös Helsingin itsevarmuus ja innostus peliin.

Kolmannessa erässä Helsingin peli hieman herpaantui ja Hyvinkää pääsi kuromaan Helsingin 4-1 johdon lukemiin 6-3. Helsinki jaksoi kuitenkin vielä taistella, eikä vastustaja saanut enää kavennettua maalieroa. Neljännessä erässä molempien joukkueiden maalivahdit pitivät omat verkkonsa puhtaina ja niin ottelu päättyi Helsingin voittoon lukemin 6-3.

Tikka – Lukko

Viimeisenä kotipeliviikonloppunaan Tikan B-nuorten joukkue kohtasi ensin Rauman Lukon. Tikalla oli takanaan pitkä tappioiden putki ja nyt peliin lähdettiin voitto tavoitteena. Mutta toisin kävi. Tikka tosin pääsi maalintekoon ensimmäisenä, heti ottelun toisella minuutilla. Lukko ei tästä lannistunut, vaan keskittyi pelaamaan omaa peliään ja neljä minuuttia myöhemmin tilanne oli 1-2. Ajassa 13:01 Lukko kaunisteli numerot 1-3:een neljällä hyökkääjällä Tikan siirretyn rangaistuken aikana. Tikka kuitenkin kavensi lukemiksi 2-3 erätauolle siirryttäessä. Toisessa erässä kumpikin joukkue onnistui tekemään yhden maalin, näin isolle tauolle mentiin lukemin 3-4.

Kolmanteen erään molemmat joukkueet tulivat hyvällä liikkeellä, voitontahtoisina. Lukon Veera Oikari onnistui karvaamaan rinkulan hyökkäyspäässä eikä jättänyt tilaisuutta käyttämättä vaan vei vieraat 3-5 johtoon. Tikka piti edelleen vastustajaa otteessaan ja 23 sekuntia myöhemmin kavensi lukemat 4-5. Lukko kuitenkin kasvatti johtoaan vielä maalilla ennen summerin päättäessä erää. Kolmannessa erässä nähtiin eniten torjuntoja, Tikan Sini Manninen torjui 14 kertaa kun Lukon Sini Kylä-Kaila torjui 12 kertaa.

Neljännessä erässä Lukon luistin oli edelleen liukkaampi ja Lukko pääsi juhlimaan maalin tekoa peräti 5 kertaa, kotijoukkue joutui tyytymään kahteen maaliin. Tässä erässä tuli Tikalle tämän kauden tyypillinen repsahdus ja Lukko pääsi niskan päälle. Lukon vauhtia jarruttaakseen Tikka joutui rikkomaan pelin jälkimmäisellä puoliskolla useasti. Joukkueen kuudesta rangaistuksesta peräti viisi nähtiin kolmannessa ja neljännessä erässä. Ottelu päättyi komeasti lukemiin 6-11 kun ajassa 59:59 Lukon Oikari upotti rinkulan maaliin aloitusympyrästä. Tikan pelaajista nuori Laura Kyllönen oli tehokkain maalintekijä. Lukon pelaajista usea tyttö pääsi maalin tekoon, Ellimari Tommila teki peräti viisi maalia. 

EKS – Lahti

Lahtelaiset aloittivat vauhdikkaasti. Ensimmäisen erän jälkeen Lahti oli jo 5-0 johdossa. EKS:n tahmea peli ei ottanut käynnistyäkseen, ja puoliajalla tilanne oli 1-8. Kaksi viimeistä erää menivät myös lahtelaisten latoessa kuusi maalia EKS:n kolmea vastaan. Tsemppareina palkittiin EKS:n pirteästi pelannut Julia Jokela ja Lahden pisteitä rohmunnut Tanja Ahonen (6+6). 'Hankala peli, Lahdella oli paljon pelissä johon emme kaikin osin pystyneet vastaamaan', kommentoi EKS:n valmentaja Jere Ahonen.   

Ilves – VG-62

Joukkueiden lähtökohdat otteluun olivat seuraavat: voitolla Naantalin VG-62 varmistaisi sijoituksen kuuden parhaan joukossa ja samalla paikan SM-lopputurnaukseen. Ilves tavoitteli toista voittoa peräkäin, olihan joukkue pääsyt edellisessä pelissään voiton makuun.

VG-62:n valmennusjohto ja taustatiimi oli valmistanut joukkueen sellaiseen lataukseen jolla VG-62 vei ensimmäisen erän puhtaasti 0-4 . Toisessa erässä Ilves pystyi tasaisempaan vastukseen, erälukemat 1-1. Ottelun loppua kohden VG-62:n laajempi materiaali sai aikaan jatkuvia hyökkäyksiä  Ilveksen maalille.

Ilveksen maalivahti Saskia Talvion seitsemänkymmentä torjuntaa eivät riittäneet, vaan lopputulos kirjattiin 3-12.

Tikka – EKS

Lauantain kovan päivän jälkeen Tikka lähti viimeiseen kotipeliinsä puhtia täynnä. Kovan päivän jälkeen siksi, että osalle tytöistä tämä peli oli viikonlopun neljäs peli ja osalle kolmas. Tyttöjä pelaa sekä B-nuorten että naisten Ykkössarjassa. Apuvoimia ja tuoreita jalkoja oli saatu lainaan C-joukkueesta. Myös EKS:n joukkueessa oli neljä -97 syntynyttä C-junioria kokemusta hakemassa sairastuneiden ja lomalaisten tilalla.

Ottelu oli hyvin tasainen ja kovavauhtinen, maaleja tehtiin vuorotahtiin. Tasaisesta pelistä kertoo myös maalivahtien torjunnat, joita kertyi Tikan Sini Manniselle 34 ja EKS:n Matilda Ulviselle 31. Erätauolle lähdettiin tilanteessa 4-3 Tikan johtaessa. Kolmas erä on ollut se Tikan kompastuskivi. Nyt erän alkuun lähdettiin tarkasti puolustaen eikä tyypillistä repsahdusta päässyt tapahtumaan. Ottelu oli tiukka aivan loppuun saakka. Tikka johti ottelua 8-6. EKS otti aikalisän kun ottelua oli jäljellä kaksi minuuttia. Heti aikalisän jälkeen EKS otti maalivahdin pois ja yritti kovasti tasoittaa peliä kuudella viittä vastaan. Se ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Niinpä Tikan joukkue sai kauan kaipaamansa voiton.

Valmentajat Elisa Hyökyvaara ja Jori Manninen olivat tyytyväisiä tyttöjen peliin. Nyt pelattiin loppuun saakka, uskoen siihen, että voidaan voittaa. Tämä antaa uskoa vielä seuraavaan, viimeiseen viikonloppuun, jolloin jälleen pelataan vieraissa kaksi peliä. 'Tasainen ja hyvä peli, joka olisi voinut päättyä kummalle tahansa. Tikka käytti paikkansa tehokkaammin hyväksi ja ansaitsi voittonsa', summasi EKS:n luotsi Jere Ahonen.

Helsinki – Jää-Kotkat

Kauden viimeisessä kotipelissään Helsinki ringette kohtasi Uudenkaupungin Jää-Kotkat Malmin jäähallissa, 22 katsojan edessä. Ottelu oli alusta alkaen vauhdikas ja tasaväkinen. Ottelun avausmaali nähtiin reilun viiden minuutin pelaamisen jälkeen, kun Jää-Kotkat heitti renkaan Helsingin verkkoon. Ensimmäisessä erässä, ja koko ottelussa, nähtiin kuitenkin hyviä paikkoja ja tilanteita puolin ja toisin.

Vaikka Jää-Kotkat kirivät toisen erän alussa 3-0 johtoasemaan, taisteli kotijoukkue hyvällä joukkuehengellä ja peli-ilolla kovempaa kuin vastustaja näytti odottaneen ja pian Helsinki oli kaventanut tilanteen 3-2. Joukkueet hallitsivat edelleen rengasta tasaväkisesti ja karvasivat ahkerasti.

Viimeisessä erässä Jää-Kotkat kasvattivat maalieron 6-3, mutta Helsinki ei antanut periksi vaan taisteli kaventaen ensin 4-6 ja viimein aivan viimeisillä minuuteilla 5-6. Helsinki yritti vielä viimeisestä avauksesta saada tasoitusmaalia ottamalla maalivahdin pois ja laittamalla kuudennen kenttäpelaajan tilalle, mutta vierasjoukkue sai pidettyä maalinsa puhtaana. Ottelu päättyi Jää-Kotkien voittoon maalein 6-5.

Haukat – Lahti

Jännittävä ottelu oli tiedossa. Kotijoukkue tarvitsi voiton, edetäkseen SM-lopputurnaukseen. Yleisö sai seurata jännittävää ja vauhdikasta peliä. Yleisöä olikin saapunut runsain mitoin katsomoon, olihan kyseessä Haukkojen kauden tärkein ottelu.  Maalinteossa joukkueet onnistuivat puolin ja toisin. Tällä kertaa Lahden joukkue oli "nälkäisempi", ja ansaitsi paikkansa lopputurnaukseen. Taktisesti Lahti pelasi viisaammin, ja sai vietyä pisteet Haukoilta. Onnittelut Lahden joukkueelle.

Pelatut ottelut

23.2.2013  Helsinki – Hyvinkää   6-3

23.2.2013  Tikka – Lukko           6-11

23.2.2013  EKS – Lahti              4-14

23.2.2013  Ilves – VG-62            3-12

24.2.2013  Tikka – EKS              8-6

24.2.2013  Helsinki – Jää-Kotkat  5-6

24.2.2013 Haukat – Lahti            7-8

Tulevat ottelut

25.2.2013  20:15  Hyvinkään jäähalli                        Hyvinkää – NoU

2.3.2013             Uudenkaupungin jäähalli                Jää-Kotkat – Tikka   

2.3.2013  15:00   Kuparivuoren Aurinkoareena           VG-62 – Blue Rings

2.3.2013  15:45  Äijänsuon harjoitusjäähalli Rauma     Lukko - Helsinki

2.3.2013  16:30  SOL Areena Lahti                           Lahti – Ilves

3.3.2013  11: 45  Tesoman jäähalli                           Ilves – Tikka

 

Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliitto ry Viestintä

GSM 040 586 4585

viestinta(a)skrl.fi