VG ja Haukat BSM-sarjan viikonlopun tuplavoittajat

21.01.2013 00:00

Lehdistötiedote 21.1.2013
Julkaisuvapaa heti

Tiedotteet koostetaan joukkueiden pelaajien ja toimihenkilöiden lähettämistä tiedotteista.

Haukat – Helsinki
Vauhdikas, ja kiireinen ottelu varsinkin toimihenkilöille. Jäähyjä ropisi kummallekin joukkueelle tasaiseen tahtiin. Kaiken kaikkiaan jäähyminuutteja kertyi 46 minuuttia, Järvenpäälle 24 min., ja loput Helsingille. Vauhdikkaasta ottelusta saatiin nauttia kolme erää. Viimeisessä erässä Helsingin joukkue väsyi, ja turhautuikin hieman. Järvenpään maalivahti Roosa-Mari Heikkinen oli jälleen loistavassa vedossa. Harmittavan oman maalin jälkeen, maalivahti oli kuin betonimuuri. Torjuntoja tuli kaiken kaikkiaan 39. Hyvin pelasi myös Helsingin maalivahti Justiina Saari. Torjuntoja hänellä 41. Järvenpään Hanna Arosen laukaus oli tarkka tänään, tuloksena 5 maalia. Ykköskenttä oli kokonaisuudessaan hyvässä vireessä. Voitto ansaitusti lukemin 8-5. Tästä on Järvenpään hyvä jatkaa huomenna. Tärkeät pisteet saatiin, ja huomenna kohdataan Tikkakosken Tikka. 

VG-62 – Hyvinkää
Lauantaina vieraaksemme Naantaliin saapui Hyvinkään Ringette. Päivä alkoi kirpeästi. Pakkasta lähes -30 astetta. Iltapäiväksi keli muuttui kuitenkin kauniiksi talvipäiväksi kohtalaisella -15 asteen lämpötilalla.

Itse otteluun lähdettiin nöyrästi ja hyvällä keskittymisellä. Kauden aikana on nähty, ettei sarjasijoituksiin kesken kauden kannata liikaa tuijotella. Takanamme on ollut raskas putki sarjan kärkisijoilla olevia joukkueita vastaan. Tähän otteluun lähdettiin ajatuksella kääntää tappioputki voittokuluksi. Merkittävät muutokset hyökkäysketjuihin ja edeltävissä harjoituksissa erityishuomion kiinnittäminen maalien tekemiseen oli VG: n valmentaja Janne Virtasen mukaan osana joukkueen muutosprosessia kohti entistä aktiivisemmin pelaavaa joukkuetta. Ketjumuutosten tarkoituksena oli saada enemmän luovuutta ja suoraviivaisuutta hyökkäyksiin. Ottelussa tavoitteista todellakin pidettiin kiinni. Ottelun aluksi jo 14 peli sekunnin kohdalla joukkueen kapteeni Ann-Sofie Karlsson esitti suoraviivaisuutta ja monipuolisuutta veivatessaan komean avausmaalin Emmi Isakssonin syötöstä. Ottelun 3 seuraavaa erää mentiin vahvasti kotijoukkueen ohjauksessa. Hyvinkäällä toki luisteluvoimaa riitti, mutta kaksinkamppailut toisensa jälkeen päätyivät kotijoukkueelle. Neljäs erä oli Hyvinkäälle hyvä. Aktiivisesti loppuun asti yrittänyt joukkue voitti erän maalilla, kun jo makean maku suussa olevan kotijoukkueen puolustusinto oli jo tipotiessään. VG:n pelaajista maaliverkkoja ahkerimmin heilutteli 1-ketjuun siirtynyt Eveliina Nummelin 6:lla maalillaan.

”VG:n nopeasti hyökkäysalueelle tuleva kolmikko aiheutti liian suuren haasteen puolustuksellemme ja ajoittain vain loistava maalivahtipeli pelasti lisämaaleilta. Hyvän panoksen antoivat myös puolustuksen Juulia Kela sekä hyökkäyksessä ahkeroineet Rosa Kuronen ja Annika Tuomi”, kommentoi Hyvinkään valmentaja Noora Vitikainen.

VG:n valmentaja Janne Virtanen oli tyytyväinen saatuihin kahteen pisteeseen, mutta harmitteli viimeisen erän notkahdusta. Ottelu kestää 60 min, jonka jälkeen pisteet jaetaan. Lisäksi Virtasta kummastutti erikoinen linja rangaistusten jakamisessa. Ottelu oli siisti ja hieno tapahtuma ja katsoessa pöytäkirjaa voisi asiasta saada täysin toisenlaisen vaikutelman.

VG-62 – Lukko
Sunnuntaina vieraana Rauman Lukko. Otteluun lähdettiin lauantain kokoonpanoilla tiedostaen, että ottelu tulee olemaan edellistä haastavampi.

Ottelu ei alkanut käsikirjoituksen mukaisesti. Ajassa 1.13 Lukko teki ottelun avausmaalin. Hirmuisin tuuletuksin maalia iloinnut raumalaisryhmä koetti heti kättelyssä ottaa myös henkisesti ottelun ohjat käsiinsä. Tässä joukkue ei onneksemme kuitenkaan onnistunut. Neljän minuutin kohdalla Jessina Nieminen toi toi hienolla yksilösuorituksella joukkueemme mukaan peliin tasoittaen tilanteeksi 1-1. Ottelu oli todella viihdyttävän tasainen ja erätauolle mentiinkin vierailijoiden 3-4 johdossa. Raumalaisten ehdoton vahvuus oli erittäin aktiivinen karvauspeli syvällä VG:n puolustusalueella. Kotijoukkue kuitenkin näytti henkisen vahvuutensa. Erätauolta tultaessa nähtiin jäällä uudesti syntynyt joukkue. Heti 3. erän alussa Hilda Vihervuori rankaisi vieraita toimittamalla renkaan reboundista verkon perille. Tätä seurasi jakso, jossa vierailijoiden oli ajoittain vaikeuksia pidätellä liukkaasti liikkuvia ja irtorenkaista voitokkaasti taistelevia naantalilaisia. Kotijoukkue taisteli ja raatoi esimerkillisesti jokaisesta renkaasta itseään säästämättä.

VG:n valmentajan Janne Virtanen uskoi 3 kentällisen peluuttamisen antaneen joukkueelle energiaa pelata tärkeillä hetkillä korkealla sykkeellä ja yksittäisten pelaajien taistelutahdon tarttuneen ottelun aikana koko joukkueeseen.

Lukon joukkueenjohtaja Anu Mantere oli tyytyväinen vauhdikkaaseen otteluun ja nuoren maalivahdin Roosa Vastamäen hyvään pelaamiseen, mutta oli luonnollisesti pettynyt tappioon.

Haukat – Tikka
Tämän päivän ottelu olikin sitten toimihenkilöille helppo. Nyt tuomarilinja oli aivan eri luokkaa, kuin edellisessä ottelussa. Ottelu eteni nopeasti, ja vauhtia riitti loppu minuuteille saakka. Tänään oli kakkoskentän vuoro "loistaa". Hyökkäysketju Saara-Mari Lappalainen, Noora Järvinen ja Jonna Lounasranta pelasivat hyvin yhteen. Kentällinen teki 4 maalia, ja kuinkahan monta kertaa maalin tolpat kolisivat. Loukkaantumisen takia pitkään sivussa ollut Emma Lehikoinen oli joukkueen kokoonpanossa, ja hienosti hän pääsikin jutun juoneen kiinni. Tärkeät pisteet tästäkin ottelusta, lukemin 10-5.

Pelatut ottelut
VG-62 - Hyvinkää           17-8
Haukat - Helsinki            8-5
Haukat - Tikka                10-5
Blue Rings - Jää-Kotkat  13-9
VG-62 - Lukko                 7-5

Tulevat ottelut
26.1.2013      klo 11:30      Nokian jäähalli                                    NoU - Tikka
26.1.2013      klo 12:00      Järvenpään jäähalli                             Haukat - Hyvinkää
26.1.2013      klo 16:00      Tesoman jäähalli                                 Ilves - Helsinki
26.1.2013      klo 16:30      SOL Areena Lahti                                Lahti -Blue Rings
27.1.2013      klo 11:30      Nokian jäähalli                                    NoU -EKS
27.1.2013      klo 14:45      Tikkakosken jäähalli                            Tikka - Jää-Kotkat
27.1.2013      klo 16:15      Äijänsuon harjoitusjäähalli Rauma      Lukko - Blue Rings
27.1.2013      klo 16:30      SOL Areena Lahti                                Lahti - Helsinki
27.1.2013      klo 17:30      Järvenpään jäähalli                             Haukat - Ilves
27.1.2013      klo 18:00      Hyvinkään jäähalli                               Hyvinkää - VG-62

 

Suomen Ringetteliitto ry Viestintä
GSM 040 586 4585
EMAIL viestinta()ringette.fi