BSM fiiliksiä viikonlopulta

01.10.2012 00:00

Ringeten B-nuorten SM-sarja

29.9. Tikkakosken Tikka – Lahti Ringette 1 – 16 (0-5, 0-3, 0-2, 0-0)
Tikkakosken nuori B-joukkue kohtasi kotonaan Tikkakosken jäähallissa avausottelussaan Lahti Ringeten myös nuoren joukkueen lauantaina 29.9. Kaukalo oli kesän aikana kokenut myös uudistumisen, nyt pelattiin metriä kapeammalla ja lyhyemmällä jäällä. Paikalle oli kertynyt kolmisenkymmentä katsojaa.

Vieras joukkue Lahti Ringette otti pelin haltuunsa heti ensimmäiseltä minuutilta lähtien. Lahden avaus maali syntyikin heti toisen minuutin alussa. Tikan tyttöjen peruspeli oli hieman hukassa. Syöttöjen vastaanotossa haparoitiin tai syötettiin ahtaisiin paikkoihin. Pelissä näkyi Tikan kokemattomuus. Tikalla ei ollut yhtään harjoituspeliä alla ja B-sarjan vauhti ehkä yllätti tytöt. Luottamus omiin taitoihin katosi pelin edetessä, joten kaksinkamppailuja hävittiin turhan paljon. Tikka muutti kentällisiä ja puolustustaktiikkaa puoliajan jälkeen ja myös maalivahtia. Kolmas erä olikin Tikan parasta peliä. Molemmat vaalivahdit olivat melkoisessa tulituksessa ja torjuntoja tuli runsaasti.

Lahden kahdeksalla kenttäpelaajalla kunto kesti hyvin koko pelin. Joukkue jaksoi painaa täysillä loppuun asti. Viimeisessä erässä Lahti maalasi vielä kuusi kertaa. Lahden Niina Piiroinen on äärettömän hyvä maalintekijä. Hän tulee kuin tyhjästä maalinteko paikoille, eikä hukkaa niitä, vaan maalaa kovalla prosentilla. Samoin Neea Tervala onnistui tänään maalinteossa.

29.9. Ilves Tampere – NoU Ringette, Nokia 2-24 (2-6, 0-7, 0-5, 0-6)
Peli alkoi Ilveksen painostuksella ja maalihan siitä kirjattiinkin ajassa 0:51. Tilanteeseen 2-3 asti Ilves pysyi hyvin pelissä mukana, mutta noin 10 min pelin jälkeen vauhti loppui kesken. Lopputulos 2-24.

Erityisen tyytyväisiä olimme erotuomareiden ilmeeseen. Kuten kaikille, heillekin tuli pari pientä virhettä, jotka he kuitenkin kuittaisivat iloisella hymyllä ja anteeksipyynnöllä. Peltolasta ja Sirenistä voisi moni kokeneempikin konkari ottaa oppia.

Järjestelyt toimivat erinomaisesti, erityisesti uunituore pulla oli mieleen. Suositus yhteisestä kahvihetkestä on oikein hyvä idea, samaa toivoisi näkevän jo nuoremmissakin ikäluokissa.

29.9. VG-62, Naantali – Jää-Kotkat, Uusikaupunki 6-3 (1-2, 2-0, 2-1, 1-0)
Ottelua edelsi jännittynyt tunnelma. Kaikilla oli hyvin muistissa viimekauden tasaiset väännöt joukkueiden välillä.
Mitä uutta tuovat Jää-Kotkien uudet vahvistukset, millä systeemillä pelaavat jne. Kysymyksiä leijui ilmassa.

Ottelu alkoi meille jo totuttuun tapaan hitaasti heräten. Jää-Kotkat aloittivat vauhdilla ja voimalla ja olivatkin vähällä viedä erän 0-2 lukemin itselleen. Hieman ennen ensimmäisen erän päätöstä onnistui kuitenkin Sofianna Aalto maalinteossa. Hän toi meidät taas peliin mukaan kaventamalla erän päätöslukemiksi siedettävät 1-2. Joukkueemme määrätietoinen ja kärsivällinen pelityyli alkoi tasaisen varmasti näkyä kenttätapahtumissa. 3:lla ketjulla jauhava mylly alkoi hyydyttää kapealla materiaalilla liikkeellä olevaa Jää-Kotka -yhmää. 

Joukkueemme puolustuspäässä loistavasti ahkeroinnut Henriikka Lindholm pelasi itsensä katsojien sydämiin. Muutama loistava avaus ja voimakas loppuun asti pelaaminen helpotti maalissa varmoin elein pelanneen Iida Laineen työsarkaa.

Ottelussa nähtiin myös kauden ensimmäinen hattutemppu, josta vastasi läpi ottelun loistavasti pelannut Sofianna Aalto.

30.9. Blue Rings Tuusula – NoU Ringette 5-7 (1-1, 2-2, 2-2, 0-2)
Blue Rings pelasi kahden pelin viikonlopun. Lauantaina vieraaksi tuli EKS Espoosta ja sunnuntaina Tuusulaan matkasi vahva Nokia, joka pelasi lauantaina Tampereella Ilvestä vastaan paikalliskamppailun, jonka Nokia voitti lukemin 24-2. Lauantaisen EKS pelin Blue Rings taasen oli vienyt nimiinsä 11-5.

Pelissä oli havaittavissa odotettua hermostuneisuutta kun pelaamassa oli joukkueet, jotka olivat kohdanneet kaksi kuukautta aiemmin Blue Ringsin järjestämässä B-turnauksessa kahdesti ja molemmissa kohtaamisissa Blue Rings oli vain niukasti vahvempi. Turnauksen finaalipelissä tarvittiin jatkoaika ennen kuin Blue Rings käänsi silloisen kampailun voitokseen.

Pelin vauhti oli kova ja tilanteita tuli molempiin päihin. Peli oli siistiä ja teknistä ringetteä; olihan vastakkain kaksi taitavaa joukkuetta. Nokian puolustus oli tiukka ja pitävä joten Blue Rings sai vetopaikkoja niukasti. Nokian taitavat hyökkääjät olivat vaikeita pidettäviä ja aina valmiina maalin kulmalla heti kun Blue Ringsin puolustajat antoivat vähänkin tilaa.

Blue Ringsin saadessa nejännen erän alussa, vain muutaman minuutin pelin jälkeen kaksi jäähyä joutuen pelaamaan kolmella viittä vastaan oli Blue Rings selvästi alakynnessä. Nokia pyöritti loistavasti hyökkäystään saaden Blue Ringsin sekä puolustuksen että maalivahdin pieneen poikittaisliikkeeseen. Tämä palkittiin Nokian loistavasti tehdyllä johtomaalilla. Tämän jälkeen Blue Rings painosti ja Nokia vastasi samalla mitalla. Kun peliaikaa oli alle kolme minuuttia pääsi Nokia tavoittamattomaan 7-5 johtoon ja tästä ei Blue Rings pystynyt enää nousemaan varsinkin kun jäähystä johtuen viimeisen reilu minuutin ajan Blue Rings pelasi vajaalla Nokia vastaan.

Molempien joukkueiden valmentajia lainaten peli oli hyvä ja tiukka kuten pelien pitääkin olla. Tällaiset tiukat pelit kasvattavat pelaajia huomattavasti enemmän kuin reilusti epätasaiset pelit.

 

Muut viikonlopun ottelut:

29.9.
Blue Rings, Tuusula – EKS-Espoo 11-5 (3-1, 2-1, 4-1, 2-2)

30.9.
Tikkakosken Tikka – VG-62 Naantali 6-13 (0-4, 3-2, 2-4, 1-3)

Lahti Ringette – Haukat Järvenpää 11-12 (2-5, 2-1, 2-3, 5-3)

Hyvinkää Ringette – Helsinki Ringette 2-11 (0-1, 1-5, 0-3, 1-2)

 

TULEVAT OTTELUT

6.10.

Blue Rings Tuusula – Hyvinkää Ringette klo 13.00 Tuusulan jäähalli

Jää-Kotkat Uusikaupunki – NoU Ringette Nokia klo 13.30 Uudenkaupungin jäähalli

Lukko Rauma – Haukat Järvenpää klo 18.30 Äijänsuon harjoitusjäähalli

7.10.

Helsinki Ringette – Tikkakosken Tikka klo 13.30 Salmisaaren jäähalli

VG-62 Naantali – Lahti Ringette klo 15.00 Kuparivuoren Aurinkoareena

Ilves Tampere – Haukat Järvenpää klo 17.15 Tesoman jäähalli

NoU Ringette Nokia – Hyvinkään Ringette klo 17.45 Nokian jäähalli

EKS Espoo – Jää-Kotkat Uusikaupunki klo 18.00 Laaksolahden jäähalli