BSM - lopputurnauksen joukkueet selvillä

27.02.2012 00:00

Lehdistötiedote 27.2.2012
Julkaisuvapaa heti

Ringeten BSM-sarja
Ylempi jatkosarja

Lukko Ringette voitti viimeisen sarjapelinsä

Lauantaina Raumalla pelatun BSM ylemmän jatkosarjan viimeisen ottelun vei Lukko 14-6 (5-0, 0-2, 4-2, 5-2). Vastustaja NoU Ringetten peli oli murska-alun jälkeen pahasti sekaisin ja ensimmäinen erä meni Lukolle 5-0. Toiseen erään Nokia kokosi rivinsä ja aloitti kirimisen. Kiri katkesi kolmannessa erässä, kun Lukko teki nopeassa tahdissa kolme maalia. Neljäs erä pelailtiin molempien joukkueitten puolustuksessa jo avoimin ovin, jonka johdosta loppunumerot olivat suurinumeroiset 14-6. Molemmat joukkueen pakkaavat nyt pelikassit ja suuntaavat ensi viikonlopun BSM-turnaukseen Kisakallioon.

Aurinko paistoi Naantalille

Naantalissa Kuparivuoren Aurinkoareenalla VG-62:n ja Blue Ringsin ottelussa oli paljon pelissä, ottelun voittajalle oli tarjolla SM-lopputurnauspaikka. Pelin ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä. Vierasjoukkue pystyi rakentamaan vaarallisemmat maalintekopaikat, mutta VG:n maalivahti Erika Lampi piti torjunnoillaan ensimmäisen erän maalittomana.

Toisen erän alussa VG sai vahvan otteen peliin, mutta Blue Rings piti maalinsa puhtaana. Tauolle lähdettiin kahden erän jälkeen tilanteessa 0-0. Kolmas erä oli jälleen tasainen. Maalin jälkeen molemmilla joukkueilla oli mahdollisuutensa muuttaa tulostaulun lukemia, mutta loistavat maalivahdit estivät kuitenkin yritykset 3. erän loppuminuuteille asti. Vierasjoukkueen kova yritys palkittiin reilu minuutti ennen 3. erän loppua, kun hienon kuvion päätteeksi rengas toimitettiin VG:n maalin yläkulmaan.

Neljänteen erään VG sai unelma-alun, kun vajaan minuutin pelin jälkeen kotijoukkueen onnistui maalinteossa. Tämän jälkeen VG pyrki pitämään rengasta hallussaan ja vasta pitkien hyökkäysten päätteeksi laukomaan tai hakemaan uuden hyökkäysajan. Kotijoukkueen taistelu vastustajaa ja kelloa vastaan herätti myös yli satapäisen katsomon kannustamaan omiaan. VG pelasi ottelun viimeisen erän järkevästi halliten rengasta ja niin päätössummerin soidessa taululla komeilivat 2-1 lukemat kotijoukkueen eduksi. Blue Rings ei pystynyt tähän vastaamaan, joten Naantali pääsi pelin päätyttyä juhlimaan SM-lopputurnauspaikkaa. Naantalin sankari oli joukkueensa molemmat maalit viimeistellyt Reetta Sahla. Blue Ringsistä nousi esiin maalivahti Sanna-Mari Räty.

EKS haki pisteet Helsingistä

Espoon EKS ja Helsinki kohtasivat toisensa jatkosarjan viimeisessä pelissä. Vaikka paikat SM-lopputurnaukseen olivat jo joukkueiden kohdalta ratkenneet, oli pääkaupunkiseudun ottelussa kuitenkin paikalliskamppailun lataus. Pelin avausmaalin teki neljännellä minuutilla kotijoukkue Helsinki. EKS tasoitti nopeasti ja siirtyi johtoon. Erätauolle mentiin espoolaisten johtaessa 4-2. Toisessa erässä maalinteko ei onnistunut. Kolmas erä oli helsinkiläisten ja viimeiseen erään lähdettiin tasalukemissa 4-4. Neljännessä erässä sinipaidat ottivat hallinnan itselleen. Joukkue latoi kolme maalia peräkkäin alivoimalla ja viimeisteli vielä kaksi tahtomaalia Hesan verkkoon.

EKS-valmentaja Jere Ahonen oli tyytyväinen omiensa pelaamiseen, "Peli oli meiltä ehjä kokonaisuus ja pysyi hienosti kasassa. Jäähyjä istuimme normaalia enemmän, mutta alivoima toimi ja vaikeat hetket jaksettiin kääntää itselle eduksi. Työteliään lauantain kruununa 12 pelaajaa oli pisteillä ja lopputuloksena kiitettävä arvosana koko joukkueelle". Ottelu päättyi Espoon voittoon 9-4.

Alempi jatkosarja

Tikka voitti alemman jatkosarjan

Turku voitti Tikan 7-9 Tikkakosken jäähallissa pelatussa ottelussa. Pelin kaksi ensimmäistä erää olivat Turun hallinnassa eikä Tikka pystynyt hyödyntämään Turun lukuisia rangaistuksia. Erätauon jälkeen jäälle luisteli energinen Tikka, mutta aika loppui kesken ja Turku vei voiton. Tikan onnistujia olivat Anniina Tuomola 2+1 ja Sonja Hyökyvaara 0+3. Turulta onnistuivat Veera Laiho ja Heidi Konttori, kummallakin 3+1. Tappiosta huolimatta Tikka voitti alemman jatkosarjan.

Pelatut pelit

Ylempi jatkosarja
VG-62 - Blue Rings 2-1 (0-0, 0-0, 1-1, 1-0)
Lukko – NoU 14-6 (5-0, 0-2, 4-2, 5-2)
Helsinki – EKS 4-9 (2-4, 0-0, 2-0, 0-5)
Lahti – Jää-Kotkat 6 – 2 (0-1, 2-1, 4-0, 0-0)

Alempi jatkosarja
Haukat - Ilves 10 – 12 (2-5, 2-4, 3-1, 3-2)
Tikka – Turku 7 – 9 (0-1, 1-3, 2-2, 4-3) 

Ringeten BSM-lopputurnauksessa tulevana viikonloppuna pelaavat Rauman Lukko, Lahti Ringette, Espoon Kiekkoseura, NoU Ringette Nokia, VG-62 Naantali ja Uudenkaupungin Jää-Kotkat. Viime vuoden mestaruutta puolustaa NoU Ringette.

Suomen Ringetteliitto ry
Viestintä
GSM 040 5864585
EMAIL viestinta()ringette.fi