Lätkä&Säbä-Expon tunnelmia

09.11.2011 00:00

Olimme edustamassa Ringetteä messuilla ja saimme muutaman maailmanmestarinkin sinne näytille. He olivat perjantaina Siiri Kallionpää ja Aura Lehtonen sekä ja lauantaina Annamari Tuokko ja Katja Kortesoja. Lisäksi paikalla oli perjantaina Järvenpään Haukkojen SM-joukkueesta Kaisa Alatalo sekä lauantaina Espoon Kiekkoseuran SM-joukkueesta Saara Lahti ja Riikka Sjögren. Maailmanmestarit jakoivat nimmareita ja olivat Tomi Tuomisen haastattelussa lavalla. Mestarit antoivat raikkaan ja todella positiivisen kuvan lajista.

Perjantaina kävijöitä oli hiukan vähemmän kuin lauantaina, jolloin pisteemme vilisi laukojia. Messuilla ringette tuli monelle tutuksi laukomisen kautta, lähinnä miesväelle. Ja moni pojista kysyikin, että missä he voisivat harrastaa ringetteä :). Näillä kyseisillä messuilla oli muutenkin paljon enemmän miespuolisia kävijöitä, joten emme saaneet värvättyä tulevia pelaajia pariimme, mutta näkyvyyttä saimme ja arvostusta. Moni laukoja totesi, ettei se kovin helppoa olekaan.

Maailmanmestaruus-pokaali ”Tyttö” oli myös mukanamme messuilla. Ja monihan sitä ihasteli. He hämmästelivät, kun kerroimme, kuinka Suomen naiset pärjäävät niin hyvin vaikka Suomessa harrastajia on 25 000 vähemmän kuin emämaa Kanadassa. Kerroimme, että Suomessa panostetaan kyseiseen asiaan todella paljon.

Oli mukava olla messuilla ja toivottavasti se teki lajiamme hieman tunnettavammaksi. (Ensi kerralla messujen jälkeen jokainen kävijä puhuu vain RINGETESTÄ!!! :=)