Hyvinkää, Luvia ja Lapinlahti viikonlopun voittajina SM-kierroksella

10.10.2011 00:00

Lehdistötiedote 10.10.2011
Julkaisuvapaa heti 

Hyvinkään Ringette voitti paikalliskamppailussa Järvenpään Haukat 10-8 

Hyvinkään valmistautuminen peliin oli onnistunut. Viime viikonlopun tappion ja tiukan voiton jälkeen hyökkäyskentät rukattiin uuteen uskoon. Harjoitusviikko sujui hyvin ja Haukat -peliin lähdettiin positiivisella, odottavalla fiiliksellä. Jo yhdeksän minuutin jälkeen joukkue johti kahdella maalilla. Tämän jälkeen Haukat pääsivät peliin mukaan. Kahden erän jälkeen tilanne oli 5-5. Kolmannen erän loppupuolella Haukkajoukkue sai konkreettisesti kokea, ettei ottelua voiteta jäähyboxista käsin. Joukkueen kahden maalin johto ennen neljättä erää vaihtui kahden maalin tappioon. Viimeisten 20 minuutin aikana Haukat saivat 9 kappaletta jäähyjä, mikä ei voinut olla vaikuttamatta joukkueen peliin. Hyvinkää käytti tilanteen hyväkseen ja vei sarjapisteet mukanaan. 

Hyvinkään valmentaja Katariina Forsblom kertoi olevansa erityisen tyytyväinen kymmeneen tehtyyn maaliin sekä joukkueen taisteluilmeeseen. 

Hyvinkään joukkueen parhaita olivat Ira Merivaara 1+4 tehopisteellä sekä Trina Merivaara 4 maalilla. Haukoista Nea Jokinen teki 5 maalia ja syötti yhden. Tehokkaasti pelasi myös Hannamari Muukkonen, joka syötti 6 Haukkojen maaleista.  

Sinirenkaat pelkkä suupala Lapinlahden LL-89:lle 

Ottelu ei tarjonnut suurta urheiludraamaa. Täysin ylivoimainen yläsavolaisjoukkue ei antanut Keski-Uudenmaan fuusioryhmälle minkään sortin mahdollisuuksia, vaan piti pisteet kotonaan maalein 25-2. 

Vastustaja oli selkeästi heikompi kuin me, kenties vielä hieman heikompi kuin osasimme odottaa, valmentaja Juha Pohjola toteaa lyhyesti. Joukkueiden välisestä tasoerosta kertoo kaiken olennaisen laukausten määrä. Kaksi maalia vastustaja sai kun Lapinlahti harjoitteli erästä kuviota omassa päädyssään ja ote vähän herpaantui. Lähes kaikki pelaajat pääsivät ottelussa pisteiden makuun, minkä vuoksi erityisten onnistujien esiin nostaminen ei päävalmentajasta tuntunut sopivalta. Täysin yksipuolisen pelin aikana jokainen pelasi omalla tasollaan. Juha Pohjola kertoi että vieraiden taidot olivat jo ennakkoon tiedossa, jolloin päätettiinkin ottelu jo hyvissä ajoin viedä läpi käytännössä pelkkänä harjoituksena.  

Ensi viikonloppuna Lapinlahdella nähdään kaksi pääsarjaottelua, kun lauantaina Lapinlahtea vastaan saapuu haastamaan sarjajumbo VG-62 ja sunnuntaina Hyvinkää Ringette. Noissa peleissä päätarkoituksemme ei ole mättää valtavasti maaleja, vaan pyrimme harjoittelemaan karvauspeliämme paremmaksi, Pohjola paljasti.
 
Pelitemmon säilyttäminen haasteellista
 
Luvia LuKi-82 ja VG-62 kohtasivat Luvialla lauantaina. Kaikki Luvian kentälliset onnistuivat hyvin ja parhaiksi pelaajiksi nostettiin Luvialta Jenni Viinamäki, Kirsi Pukkila, Riikka Häyrinen ja Naantalista Hanna Ropanen. VG-62 on nuorennettu painos viime kaudesta ja oli selkeästi peliin lähdettäessä altavastaajana. Luvialle oli haasteellista ylläpitää pelitempo loppuun asti, kun peli oli jo ratkennut kolmen ensimmäisen erän aikana. Peli ei varsinaisesti sytyttänyt joukkuetta, mutta heikompaakin vastaan on pelattava. Ottelu tarjosi paljon maaleja yleisölle, muttei liiemmin jännitystä. Seuraavana viikonloppuna Luvia saa vastaansa Järvenpään Haukat ja Sinirenkaat Tuusulasta, jolloin tavoitteena on parantaa karvauspeliä ja ottaa tietenkin täydet 4 pistettä tuplaviikonlopusta.

Viikonlopun tulokset 

Haukat – Hyvinkää                         10-8 (2-3, 3-2, 3-1, 0-4)

LL-89 – Sinirenkaat                        25-2 (6-1, 9-0, 6-1, 4-0)

LuKi-82 – VG-62                             15-2 (4-0, 4-0, 5-1, 2-1) 

 

Tuleva viikonloppu

15.10.                   13.00                   Tuusulan jäähalli                          Sinirenkaat – VG-62

15.10.                   14.30                   Luvian jäähalli                              LuKi-82 – Haukat

15.10.                   16.00                   Lapinlahden jäähalli                     LL-89 – EKS

15.10.                   16.30                   Hyvinkään Jäähalli                        Hyvinkää - RNK

16.10.                   14.00                   Lapinlahden jäähalli                     LL-89 – Hyvinkää

16.10.                   14.30                   Luvian jäähalli                              LuKi-82 – Sinirenkaat

16.10.                   15.00                   Järvenpään jäähalli                      Haukat – EKS

16.10.                   15.30                   DNA-halli1 Raisio                          RNK – VG-62

 

Suomen Ringetteliitto ry

Viestintä

040-5864585