SM-karsintasarja ja SM-välierät pyörähtivät käyntiin viikonloppuna

14.03.2011 00:00

Suomen Ringetteliitto ry tiedottaa 14.3.2011                                                                                     Julkaisuvapaa heti
 
SM-karsintasarja pyörähti käyntiin viikonloppuna. Hyvinkää voitti viikonloppuna molemmat pelinsä, BlueRings ja Helsinki ottivat yhden voiton. Lahdelle ensimmäinen viikonloppu ei tuottanut vielä voittoja.
 
Lauantaina Hyvinkää sai vastaansa BlueRingsin ja Hyvinkää voitti niukasti 5-4. Lahti sai vastaansa Helsingin ja tiukan pelin jälkeen Helsinki voitti 5-4. Maalit olivat lauantaina tiukassa ja peli oli molemmilla paikkakunnilla erittäin tiukkaa. Sunnuntaina Helsinki sai vastaansa Hyvinkään ja tämä oli Hyvinkään näytöstä. Hyvinkää voitti pelin suvereenisti 5-1. BlueRings sai kotihallissa vastaansa Lahden ja peli oli jälleen kerran kutkuttavan jännää. BlueRings voitti Lahden niukasti 6-4.
 
Pelit jatkuvat keskiviikkona Uudellamaalla kun BlueRings kohtaa Hyvinkään klo 18.30 Tuusulan jäähallissa. Karsintasarja pelataan 4 joukkueen kaksinkertaisena sarjana (6 ottelua/joukkue). Sarjassa sijoille 1-2 sijoittuneet saavat paikan seuraavan kauden SM-sarjaan.
 
Ensimmäiset SM-sarjan välierät pelattiin myös viikonloppuna. Lapinlahti voitti Järvenpään Haukat molemmissa kohtaamisissa. Lauantaina lukemat olivat 10-5, mutta sunnuntaina Järvenpään Haukat laittoivat hyvin kampoihin ja lukemat olivat 8-7 Lapinlahden hyväksi. Lauantaina Raisio ja Luvia kohtaisivat Raisiossa. Runkosarjan viimeinen peli antoi jo osoittaa että tämä parivaljakko luo kiihkeimmät pelit rannikkokaupungeissa. Raisio voitti lauantain kotipelinsä niukasti 9-8 ja Luvia sunnuntain kotipelinsä 9-7. Odotettavissa on siis kiihkeitä taistoja edelleen.
 
Pelit jatkuvat lauantaina kun Lapinlahti kohtaa Järvenpään Haukat klo 16.00 Lapinlahdella ja Raisio kohtaa Luvian klo 16.45 Raisiossa. Välierät pelataan paras viidestä. Otteluparien voittajat menevät Finaalisarjaan ja häviäjät Pronssiotteluun.