Ringetteliitto mukana Pride-kulkueessa – tule sinäkin!

11.06.2024 15:08

Ringetteliitto on mukana Pride-kulkueessa – olethan sinäkin! Pride-kulkue järjestetään Helsingissä lauantaina 29. kesäkuuta. Kulkue starttaa Senaatintorilta kello 12.00.

Kulkueeseen osallistuu jäseniä Ringetteliiton palvelukeskuksesta sekä hallituksesta, ja haluamme sinut mukaan. Tule yksin tai kerää porukkasi, kokoonnutaan kaikki yhteen!

Voit ilmoittaa osallistumisestasi etukäteen lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen yhdenvertaisuus@ringette.fi tai lyöttäytyä joukkoomme kulkuepäivänä ilman ennakkoilmoitusta.

Olympiakomitean uutinen urheiluyhteisöjen osallistumisesta kulkueeseen.

Miksi olemme mukana? 

Ringette on alunperin kehitetty tarpeeseen luoda laji tytöille ja naisille. Tulevaisuudessa tavoitteenamme on tehdä entistä näkyvämpää työtä yhdenvertaisuuden eteen. Koemme asian oikeasti omaksemme.

Viime vuonna vastasimme kentältä kuultuun tarpeeseen perustamalla yhdenvertaisuustyöryhmän, jonka työstä esimerkkinä on Fast Ringette -sarjan avoimuus myös transsukupuolisille pelaajille. Lisäksi työryhmä esittää esimerkiksi, että sukupuolen moninaisuutta ja pelaajien inklusiivista kohtelua/puhuttelua koskeva osio lisätään valmentajakoulutuksiin, ja että Ringetteliitto aloittaa oman oma trans-inclusion policyn laatimisen. Käytännössä trans-inclusion policy tarkoittaa, että transsukupuolisella on oikeus valita, pelaako hän sarjassa, johon hänen syntymässä määritetty sukupuolensa osoittaa, vai siinä sarjassa, johon hän sukupuoli-identiteettinsä mukaisesti kuuluu.

 

Miksi juuri sinut halutaan mukaan?

Ihmisoikeusasiat koskee kaikkia. Tämä on meille merkityksellinen asia, siksi haluamme aidosti kehittyä ja kasvaa sekä osallistaa myös yhteisömme jäsenet työhön kohti yhdenvertaisempaa urheilukenttää.

Tämän vuoden Priden teemana on rauha ja toivo. Lue lisää Pridesta täältä!

"Rauhaa on saada kasvaa juuri sellaiseksi kuin on. Rauhaa on olla ylpeä omasta identiteetistä ja kehosta. Rauhaa on saada rakastaa ketä haluaa. Rauhan rikkomiselle tai kyseenalaistamiselle ei tule antaa yhteiskunnassamme yhtään sijaa. 
Ihmisoikeuksien merkitys korostuu aikana, jolloin epävarmuus ja konfliktit koettelevat kaikkia, mutta etenkin jo valmiiksi haavoittuvassa asemassa olevia ihmisiä. Toivo on yhteisössä, toisissa ihmisissä. Rauha ja toivo syntyvät tekojen kautta, ylpeydellä ja yhdessä."

Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä koskevia käsitteitä ja termejä voit käydä lukemassa esimerkiksi Setan tai Trasekin sivuilta.