U21 nuorten maajoukkue: Yhteinen matka on alkanut

15.05.2024 17:26

U21 nuorten maajoukkue leireili Kisakalliossa viikonloppuna. Pelaajien ja johtoryhmän toiminnasta oli aistittavissa, että kisaprojekti kohti ensi vuoden kotikisoja on käynnistynyt.

Viikonloppu Kisakallion Urheiluopistolla tarjoili urheilullisuutta sylikaupalla aurinkoisessa säässä. Valmennus oli kokonaisuudessaan tyytyväinen leirin antiin.

– Viikonlopun aikana näimme onnistujia testeissä ja jäällä. Kokonaiskuvassa jokainen urheilija toimi viikonlopun aikana esimerkillisesti, päävalmentaja Opri Aromaa sanoi.

Ennen kotikisoja nuorten maajoukkueella on vielä useita yhteisiä tapahtumia, minkä lisäksi välissä ehditään pelaamaan kokonainen kausi.

– Yksilöiden työnteko ja unelman tavoitteleminen lähtee askel kerrallaan nyt. Sen eteen tulee tehdä töitä, Aromaa lisäsi.

Aromaan tavoin U18 juniorimaajoukkueen valmennuksesta nuorten maajoukkueeseen siirtynyt Lotta Hallanaro katsoo projektia luottavaisin mielin.

– Kisaprojektin osalta odotukset on korkealla. Innostunut, jännittynyt, mutta toisaalta luottavainen fiilis. Meillä on erinomainen pelaajisto ja U18 polun kautta saatua arvokasta kokemusta. Meillä on myös upea toimihenkilötiimi kasassa, Hallanaro kertoo.

Siinä missä pelaajilta vaaditaan jälleen hieman enemmän juniorimaajoukkueeseen nähden, näkee Hallanaro haasteen myös valmentajana.

Pelaajista suurin osa on ollut osana maajoukkuepolkua, joten meidän täytyy tarjota uusia tuulia, saada heille haastetta lisää ja tarjota tietoa taas vähän syvemmältä urheilun ja ringeten eri teemoista. Tämä haastaa myös itseäni uudella tavalla valmentajana, Hallanaro toteaa.

Hallanaro on ammatiltaan fysioterapeutti. Taskusta löytyy myös ammattivalmentajan tutkinto.

Omat vahvuudet on varmasti kummankin ammatin kautta fyysisten ominaisuuksien kehittämisessä. Pyrin myös lajitaitojen syventämiseen pitkän valmennuskokemuksen avulla. 

Kahden uuden valmentajan lisäksi myös joukkueenjohtajan rooli on uusissa käsissä. Haasteeseen tarttuu pitkän linjan ringettetoimija Auli Tuominiemi.

– Lähdin tähän hommaan pienen harkinnan jälkeen, kun kysyttiin mukaan. Aikaisemmin olen ollut fanina näissä jutuissa, ja nyt on mukava olla itsekin osana tässä projektissa matkalla kohti Lahtea 2025, Tuominiemi kertoo.

Tulevana viikonloppuna U18 juniorimaajoukkue leireilee Kisakalliossa perjantaista sunnuntaihin. Leirin pelaajalistat näet täältä. Leirin tunnelmia pääset tuttuun tapaan seuraamaan sosiaalisen median kanavissa.

Instagram: @ringettejuniorteamsfi

Facebook: Ringette Junior Teams Finland