FoPS uusi C-nuorten Suomen mestaruuden!

07.04.2024 19:53

FoPS pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta. (kuva: Jarkko Ahola)

Forssan Palloseura voitti sunnuntaina päätökseen pelatussa C-nuorten SM-turnauksessa kultaa, kun se kaatoi finaalissa Lahti Ringeten numeroin 5–3. Suomen mestaruus matkasi Forssaan toista kertaa peräkkäin.

Noin 500 henkeä todisti upean turnauksen tiivistunnelmaista finaalia sunnuntaina. Lahti selvitti tiensä finaaliin kukistamalla Kiekko-Espoo Bluen välierässä numeroin 4–5. FoPS sen sijaan lähetti Järvenpään Haukat pronssipeliin 4–2-voitolla.

Halli ei finaalin aikana hiljentynyt kertaakaan, vaan kummankin joukkueen kannattajajoukot osoittivat seurahenkeä kannustamalla omiaan sitkeästi koko ottelun läpi.

Forssalaiset ehtivät karata jo kolmen maalin johtoon ottelun ensimmäisessä erässä, mutta Lahti kavensi aikalisän jälkeen ensimmäisen erän lukemiksi 3–2. FoPS oli kuitenkin lopulta kovempi lyöden toiseen erään vielä kaksi täysosumaa Lahden osuessa vain kerran. FoPS:n kaikkiin maaleihin merkittiin eri tekijä, kun taas Olivia Ollila vastasi peräti kaikista Lahden maaleista.

Kannustettiin koko ajan tosi hyvin ja pidettiin hyvä fiilis yllä ja tässä ollaan, FoPS:n varakapteeni Vera Sarin iloitsi.

FoPS:n päävalmentaja Emma Willman uskoi joukkueen menestymisen johtuvan voitontahdosta.

Me treenataan paljon ja keskitytään siihen mitä tehdään. Tässä on todella voitontahtoisia ja hyviä tyttöjä, ja on tehty paljon töitä, Willman kehui.

Hopealle taistellut Lahti oli omasta mielestään ylittänyt itsensä.

Todella hyvä fiilis. Ylitettiin todellakin itsemme ja tämä on meille voitto, Lahti Ringeten kapteeni Tinka Kuitunen kertoi.

Valmentaja Jenni Mikkola komppasi kapteenia.

Jokainen likka voi olla todella ylpeä itsestään. Jokainen pelasi oman taitotasonsa yläpuolella koko turnauksen ajan, ihan huikea suoritus tältä joukkueelta, Mikkola hehkutti.

Kiekko-Espoo Blue voitti pronssiottelussa Haukat luvuin 5–2.

Kyllä hyvältä tuntuu. Ei ihan aluksi uskottu, että pronssille yllettäisiin. Välierätappion jälkeen piti nopeasti unohtaa se huono fiilis ja muuttaa se voitonhaluksi, Kiekko-Espoo Bluen Minni Ahoniemi kertasi.