B-Nuorten Suomen mestaruus Rauman Lukolle - Ykkössarjassa kultamitalit vei UJK-Jyske

26.03.2024 12:01

Rauman Lukko B-nuorten suomenmestariksi. Kuva: Tomi Saarivirta

 

B-nuorten Suomen mestaruudesta taisteltiin toden teolla, Lahden ja Rauman Lukon välillä, kun finaalisarjasta saatiin nauttia täyden kolmen ottelun verran.  Lopulta Suomen mestaruus ratkesi Lukolle otteluvoitoin 2–1.

Kaikki kolme ottelua olivat jännitysnäytelmiä, joista ei vauhtia ja kamppailua puuttunut. Ensimmäisestä ottelusta voittajana selvisi Lahti 4–3 voitollaan. Toisessa finaalissa Lukko tasoitti otteluvoitot 8–5 voitollaan. Kolmanteen finaaliin lähdettiin tasaisissa tunnelmissa, mutta summerin soidessa Lukko oli kuitenkin yhden maalin verran parempi voittaessaan ottelun 6-7. Näin ollen kultaiset mitalit kaulaansa ansaitsi Lukko.

- Finaalisarja oli tasainen ja kaikki kolme peliä pelattiin hienolla fiiliksellä molempien joukkueiden puolesta. Reilua ja toisia kunnioittavaa urheilumieltä oli kentällä. Tämä sarja tarjosi viihdyttävää taitopeliä, vauhtia ja kamppailua, mutta mielestäni siistiä peliä, tiivisti Lukon päävalmentaja Johanna Sarasmäki.

Meidän tavoitteemme finaalisarjaan oli voittaa kultaa joukkuepelaamisella sekä pelata mahdollisimman ehjät neljä erää jokaisessa pelissä. Kultainen mitali jäi tavoitteesta, mutta joukkue pystyi pelaamaan yhtenäisesti ja kokoamaan itsensä viimeiseen finaaliin, pelaamalla neljä hyvää erää, kommentoi Lahden päävalmentaja Jonna Aitta-Aho.

 

B-nuorten SM-hopea Lahteen. Kuva: Tomi Saarivirta 

 

B-nuorten SM-sarjan pronssipelissä vastakkain asettuivat Kiekko-Espoo ja VG-62. Vierasjoukkue VG-62 lähti otteluun pirteästi ja veikin ottelun alkupuoliskon nimiinsä 3–5. Sisuuntunut Kiekko-Espoo sai kavennettua kahdella maalilla, mutta tiukan taistelun jälkeen VG-62 vei pitemmän korren ja ansaitsi pronssiset mitalit kaulaansa voittamalla ottelun 5-6. 

- Lähdimme haastamaan ennakkosuosikkia mitalit mielessä. Espoo oli askeleen edellä lähes koko pelin, mutta teimme maalit hyvällä prosentilla.  Meidän maalivahtimme pelasi loistavan pelin, kuten koko muukin joukkue, joka taisteli hienosti loppuun asti, iloitsi pronssijoukkueen valmentaja Jonne Ucshanow

Emme saaneet lukuisista maalipaikoista huolimatta tehtyä riittävästi maaleja. Vastustajat vuorostaan käyttivät omat paikkansa todella tehokkaasti. Taistelimme kyllä loppuun saakka, mutta ottelun torjunnat 15–82 kertovat myös siitä, että vastustajan maalivahti pelasi ilmiömäisen ottelun, kommentoi Kiekko-Espoon vastuuvalmentaja Janne Ahoniemi

 

B-nuorten SM-pronssijoukkue VG-62. Kuva: Maunulamedia 

 

B-nuorten Ykkössarjan mestaruus UJK-Jyskeelle, hopeaa FoPSille ja pronssin nappasi NSR 

B-nuorten Ykkössarjassa kultaiset mitalit jaettiin UJK-Jyskeen kaulaan, kun he veivät finaalisarjan FoPSia vastaan puhtaasti 2–0. Ensimmäisessä ottelussa ratkaisua saatiin odotella jatkoajalle saakka. Ottelun ratkaisi lopulta UJK-Jyskeen Ellen Rissanen, vieden joukkueensa yhden voiton päähän kultamitalista. 

Toisessa ottelussa UJK-Jyskeen itseluottamus näkyi heti ottelun alussa ja kymmenen minuutin kohdalla peli oli jo 0–3 vieraille.  Ottelu jatkui UJK-Jyskeen hallitessa peliä, eikä kotijoukkue FoPS enää päässyt estämään vieraiden maali-ilotteluja. Ottelu päättyi lukemiin 4-10 vieraiden voittoon.  

- Mitalipelien tavoitteena oli voittaa Ykkössarjan mestaruus ja sitä kohti mentiin ottelu kerrallaan. Pelillisesti mitalipeleihin ei tehty muutoksia, vaan pyrimme jokaisessa pelissä parantamaan omaa peliämme edellisestä pelistä. Joukkueesta oli aistittavissa terve itseluottamus ja jokainen pelaaja pystyi esittämään kauden parasta peliään tärkeällä hetkellä, iloitsi UJK-Jyskeen vastuuvalmentaja Teemu Grönros. 

- Joukkuetta pitää kiittää hyvästä taistelusta ja missään vaiheessa pelaajat eivät luovuttaneet, vaan taisteltiin viimeiseen sekuntiin asti. Kiitokset myös Forssan jäähallin yleisölle, hienoa kannustusta oli niin kotijoukkueen puolelta, kuin UJK-Jyskeen kannattajiltakin. Kokemuksena pelaajille varmasti hieno tapahtuma, kiittelee FoPSin vastuuvalmentaja Mika Ahonen. 

 

B-nuorten Ykkössarjan mestariksi UJK-Jyske. Kuva: Pihla Suominen.

 

B-nuorten Ykkössarjan hopeaa FoPSille. 

 

B-nuorten Ykkössarjan pronssista taisteltiin NSR:än ja Blue Ringsin välillä. Vähämaalisen paikalliskamppailun vei tällä kertaa NSR, voittaen vastustajan 4-2. Ottelun alusta oli pääteltävissä, että tasaisuutta on luvassa ja neljänteen erään lähdettäessä lukemat olivat 3-1. Neljännessä erässä Blue Ringsin kavennusyritykset eivät kuitenkaan riittäneet ja näin ollen pronssiset mitalit jäivät Klaukkalaan. 

- Joukkueemme kausi on ollut nousujohteinen ja olemme pystyneet keskittymään omaan tekemiseemme ja parantamaan peliä ottelu ja vaihto kerrallaan, tiivistää NSR:än valmentaja Tuomo Lukkari. 

- Pelin alku oli meidän hallintaamme, mutta ei onnistuttu viimeistelemään maalipaikoista. Onnistuimme kuitenkin monissa kauden aikana harjoitelluissa asioissa ja saimme kokemusta pankkiin. Ollaan varmaankin koko kauden nuorin B-joukkue, joten valmentajat saavat olla ylpeitä omistaan, kommentoi Blue Ringsin valmentaja Neea Lampinen. 

 

B-Nuorten Ykkössarjan pronssijoukkue NSR. Kuva: Roosa Kareinen. 

 

B-nuorten sarjasta palkitaan joukkueiden äänestystulosten perusteella ALL Stars -kentällinen sekä sarjan vuoden valmentaja. Tässä kauden 2023-2024 palkitut: 

Vuoden valmentaja: Janne Ahoniemi, Kiekko-Espoo 

All Stars -maalivahti: Veera Tilander, NSR 

All Stars -puolustaja: Jenny Kinsella, FoPS

All Stars -puolustaja: Elvi Kilpinen, Kiekko-Espoo

All Stars -hyökkääjä: Olivia Ollila, Lahti Ringette

All Stars -hyökkääjä: Tiitu Marttinen, Järvenpään Haukat

All Stars -keskushyökkääjä: Josefina Vire, VG-62