Kansainvälinen ringette etsii uusia ringettelähettiläitä

02.02.2024 00:00

Kansainvälinen Ringetteliitto IRF uudistaa organisaationsa ja toimintatapansa. Tavoitteena on lisätä kansainvälistä vuorovaikutusta kaikilla tasoilla ja tällä tavalla aktivoida kehittyviä ja uusia maita kokeilemaan ringetteä. Kuten Suomessa 45 vuotta sitten tai Intiassa juuri nyt, laji saa jalansijaa vain siten, että sitä päästään kokeilemaan. Muutamien henkilöiden suurella innostuksella voidaan saada lähes ihmeitä aikaan, kuten oma sinivalkoinen menstystarinammekin kertoo.

IRF muodostaa tätä varten kaksi työryhmää: MM-kisatyöryhmän (IRF WRC Committee) ja lajinlevitys.

MM-kisatyöryhmään (IRF WRC Committee)

MM-kisatyöryhmä keskittyy kaikkiin lajin MM-kisoihin liittyviin kysymyksiin. Tällaisia ovat kansainväliset pelisäännöt, kisojen toteutustapa ja järjestelyt, kisoihin osallistuvien urheilijoiden osallistumiskriteerit ja kisoista saatavat urheilulliset opit. Myös tapahtumajärjestelyjen kehittäminen kuuluu työryhmän tehtäviin.

MM-kisatyöryhmään haetaan ringeten vapaaehtoisia, joilla on joko saamista edellä esitetyissä asioissa tai näkemystä siitä, mihin suuntaan ringeten MM-kisoja kannattaisi kehittää. Pääosa työryhmän jäsenistä tullee Kanadasta ja Suomesta. Mukana on myös liittojen palkattua henkilöstöä. Hyvä lajiosaaminen helpottaa ryhmässä toimimista.

MM-kisatyötyhmään osallistuminen tuo aitoa vaikutusvaltaa, kasvattaa huipputason ringetteosaamista, tiivistää yhteistoimintaverkostoja ja suo rajoitetun mahdollisuuden osallistua tuleviin MM-kisoihin IRF:n edustajana. Samalla kokonaiskäsitys ringetestä paranee ja kielitaitokin kehittyy.

Hakemuksen IRF:n MM-kisatyöryhmään voi toimittaa Suomen Ringetteliiton toiminnanjohtajalle sähköpostitse vapaamuotoisena. Hakemukset tulee tehdä englanniksi ja lähettää ne helmikuun loppuun mennessä.
 

Lajinlevitys-työryhmä

IRF:n toinen työryhmä keskittyy lajin levitykseen ja kehittyvien ringettemaiden tukemiseen. Käytännön toimia voivat olla kansainvälisiin turnauksiin osallistuminen tai niiden järjestelyjen tukeminen, ringettelähettilästoiminta, jossa vieraillaan toisessa maassa kertomassa lajista ja auttamalla järjestämään ringeten kokeilumahdollisuuksia. Toimintaan kuuluu keskeisesti myös verkkovaikuttaminen ja lajin markkinointi sosiaalisessa mediassa.

Tämän työryhmän tukeminen on IRF:n taloudellisen toiminnan painopisteenä. Siten toimintaan osallistuvien kuluja voidaan kattaa liiton kulloisenkin taloudellisen tilanteen mukaisesti.

Työryhmään lähteminen ei edellytä niin vahvaa lajituntemusta kuin MM-kisatyöryhmässä. Sen sijaan innostus, ennakkoluulottomuus, idearikkaus ja kyky viestiä nuoria kiinnostavalla tavalla korostuvat. Toiminnan painopiste on Keski-Euroopassa, jolloin toiminta on kulttuurisesti tuttua ja tuloksia saatavissa aikaan pienemmälläkin ponnistelulla. Toimintaan tullee mukaan edustajia kaikista eurooppalaisista ringettemaista. Tämä työryhmä sopii hyvin lajimme nuorille.

Hakemuksen IRF:n lajinlevitystyöryhmään voi toimittaa Suomen Ringetteliiton toiminnanjohtajalle sähköpostitse vapaamuotoisena. Hakemukset tulee tehdä englanniksi ja lähettää ne helmikuun loppuun mennessä.