Tie Huipulle -tapahtuman pelit pursuivat kovaa kamppailua

30.01.2024 22:25


Kuva: Timo Kupiainen

Viikonloppuna Turussa pelatussa Tie Huipulle -tapahtumassa kaikki maajoukkueet pääsivät esittelemään taitojaan. U21 nuorten maajoukkue osallistui tapahtumaan syksyn maailmanmestareista sekä uudesta ikäpolvesta koostuvilla joukkueilla. U18 junioreissa taas 2006 ja 2007 syntyneet taiturit kohtasivat toisensa kaukalossa. 

Kokemus oli otteluissa valttia, sillä U18 juniorimaajoukkueen vanhempi ikäluokka vei lopulta kummatkin tiukoista otteluista nimiinsä. U18 juniorimaajoukkueen valmennuksen vahvuuteen liittynyt Janne Ahoniemi näki viikonlopun aikana paljon hyvässä hengessä käytyä kovaa kamppailua.

Pelit olivat todella vauhdikkaita, ja kumpikin joukkue pelasi ennakkoluulotonta ja aktiivista peliä, Ahoniemi kertoo näkemyksistään.

Ahoniemi uskoo tuovansa muun muassa pelaajatietämyksen lisäksi hyvää energiaa maajoukkueen toimintaan.

– Katson valtavasti pelejä ja lisäksi näen seuravalmennukseni kautta ison otannan ikäluokkien pelaajia. Toivon tietysti, että minulla on myös valmennuksellisesti annettavaa pelaajille sekä kentällä että sen ulkopuolella, Ahoniemi sanoo.

Mukaan hän päätti lähteä, kun kysyttiin. 

– Itselleni maajoukkue on aina ollut sellainen tavoiteltava kunnia-asia, lajista ja tasosta riippumatta. Ei oikeastaan olisi tullut edes mieleen kieltäytyä. Koen sen kunnia-asiaksi, että saan olla mukana maajoukkuetoiminnassa, Ahoniemi hehkuttaa.

Ahoniemen tähtäimessä on myös itsensä kehittäminen.

Halusin myös lähteä rohkeasti mukaan toimintaan, koska koen että voin itsekin oppia uutta sekä muilta toimihenkilöiltä että myöskin pelaajilta, hän päättää.

 

Janne Ahoniemi toimii 2006 ikäluokan valmennuksessa.

Ringetteväki juhli lauantai-iltana 40-vuotista taivalta juhlagaalassa, joten U18 juniorimaajoukkueet viettivät oman gaalansa iltaohjelmana. Gaalaillan pääteemana oli maajoukkuearvojen kunnioitus.

Haluamme tuoda arvoja vahvasti näkyväksi, jotta jo U18 maajoukkuetaipaleen päätteeksi ymmärrettäisiin, mitä kaikkea edustamme maajoukkueissa. Ymmärrettäisiin, mitä maajoukkueurheilijoilta halutaan, U18 päävalmentaja Heidi Petrell avaa. 

Kummastakin ikäluokasta äänestettiin arvodiplomin saaja, joka pelaajien mukaan parhaiten kunnioittaa kyseistä arvoa.

2007:

Positiivisuus: Inkeri Lehti
Yhteisöllisyys: Kaisla Heikkinen
Urheilullisuus: Hilla Haataja
Kunnioitus: Veera Tilander
Tavoitteellisuus: Erin Forsstén

2006:

Positiivisuus: Neela Mönkkönen
Yhteisöllisyys: Aino Savolainen
Urheilullisuus: Roosa Vuosalmi
Kunnioitus: Siiri Lahtinen
Tavoitteellisuus: Ella Tarssanen

 


Kuva: Timo Kupiainen

Myös U21 nuorten otteluissa kokemus puhui, kun hallitsevat maailmanmestarit jatkoivat Rajupaja Areenan kaukalossa siitä, mihin Kanadassa oli jääty. Pääasiassa 2005 syntyneistä koostetun joukkueen osalta taas turnaus sujui päävalmentaja Opri Aromaan mukaan odotetusti.

Pelillisesti painopiste oli saada oppia siitä, kuinka kovaa ja nopeaa peli tulevaisuudessa tulee olemaan, ja tähän jokaisen tulee omassa harjoittelussaan panostaa, Aromaa avaa. 

Keskustelut seuraavista MM-kisoista on aloitettu, ja näillä näkymin ne järjestettäisiin vuonna 2025. Nuorten maajoukkueella on siis hyvä aika valmistautua koitokseen, ja Aromaan mukaan etenkin joukkuehenki tuntuisi olevan menossa oikeaan suuntaan.

Ryhmäytyminen ja joukkueen yhteiselo oli energistä ja iloista, mikä kantoikin läpi molempien pelien suurista tappioista huolimatta, Aromaa kertoo.