Susanna Tapani on vuoden 2023 ringettepelaaja

12.01.2024 09:51

Kuva Jani Virolainen

 

Urheilutoimittajain Liitto on valinnut lajien parhaat urheilijat. Vuoden 2023 paras urheilija nimettiin kaikkiaan 82 lajissa. Vuoden 2023 parhaaksi ringettepelaajaksi valittiin RNK Flyersin pelaaja Susanna Tapani.

- Tunnustus tuntuu hienolta! Meillä oli mahtava joukkue viime vuonna ja kausi päättyi lopulta Suomen mestaruuteen, joten iso osa tunnutuksesta menee kyllä joukkueelle, iloitsee Susanna Tapani.

Susanna Tapani nähtiin vuoden vaihteeseen asti RNK Flyersin pelipaidassa SM-sarjassa. Tammikuussa käynnistyi jääkiekon naisten uusi ammattilaissarja PWHL, jossa Tapani pelaa Minnesotan paidassa.
 

Matkaan on tarttunut useita ikimuistoisia ringettehetkiä

Susanna Tapanin ringetteuraan on mahtunut paljon ja sillä on ollut iso rooli urheilu-uralla ja elämässä. Tapani on voittanut kolme ringeten Suomen mestaruutta ja ollut mukana voittamassa Suomelle maailmanmestaruuden viisi kertaa. Ikimuistoisia ringettehetkiä onkin kertynyt matkaan useampia.

- Minulla on pitkä ura takana, johon mahtuu monta ikimuistoista hetkeä, ja onkin mahdotonta valita vain yhtä. Tietysti Suomen- ja maailmanmestaruuksien voittaminen on aina erityistä, mutta ehkä ensimmäiset muistaa kaikista erityisempinä, toteaa Tapani.


Uusia ikimuistoisia hetkiä

Susanna Tapani tunnetaan kentällä upeasta luistelutaidosta sekä tarkoista laukaisuista kohti maalia. Tällä kaudella Tapani pelasi 10 SM-sarjan ottelua, joista kertyi 33 maalia ja 15 syöttöpistettä.

Nyt ringette on vaihtunut jääkiekkoon. Susanna Tapani on ensimmäinen suomalaispelaaja, joka on varattu pohjoisamerikkalaiseen jääkiekon ammattilaissarjaan, ja pistetili Minnesotassa on avattu.

- Viime kaudella sain keskittyä vain ringetteen ja nyt on ainakin hetkeksi jääkiekon vuoro. Varmasti ringette tulee olemaan jollain tapaa aina elämässäni, mutta katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan, sanoo Tapani.

Koko ringetteperhe onnittelee Susannaa!

 

Seuraa huippuringetteä:
SM-ringetteä Ruudussa
Tie Huipulle -tapahtuman maajoukkueiden ottelut RingetteLIVE:ssä 26.-28.1.2024