Tie Huipulle -tapahtumassa pelaavat taiturit julkistettu!

15.12.2023 20:20

 

Kuva: Timo Kupiainen

Naisten maajoukkueessa mukana sopivassa suhteessa kokemusta sekä nuoruuden intoa

 

Naisten joukkue on lähtee mielenkiintoisella ryhmällä tammikuun Tie Huipulle-tapahtumaan.

-Tapahtumaan on valittu pelaajia kolmesta eri kategoriasta; 2022 kotikisojen maailmanmestarit, U21 mestarit samoista kisoista sekä uudet haastajat. Mukana on 9 pelaajaa, jotka eivät olleet kotikisoissa ollenkaan mukana, maajoukkueen päävalmentaja Pasi Kataja kertoo pelaajavalinnoista.

Mukana on myös varmasti yleisölle mieluisa yllätykortti SM-sarjan ulkopuolelta.

-Voimme luottaa siihen, että Anne on aina kovassa kunnossa ja valmis antamaan kaikkensa, Kataja kommentoi lajilegenda Anne Pohjolan osallistumista tapahtumaan.

Kataja odottaa tammikuisesta tapahtumasta erityisesti hyvää tunnelmaa. Vaikka mm-kisaprojektia ei varsinaisesti vielä starttailla, on tämä oiva mahdollisuus tarkkailla pelaajia yksilöinä.

-Kiinnitämme erityisesti huomiota siihen, miten yksilöt suoriutuvat kovatasoisista peleistä suuren yleisön edessä. Tahdomme myös nähdä, kuinka pelaajat sopeutuvat nopeisiin pelitavan sekä teeman muutoksiin, Kataja avaa viikonlopun tavoitteista.

Mielenkiintoisen ja monipuolisen maajoukkueryhmän voit käydä katsomassa täältä!

U21 nuorissa tuoreet maailmanmestarit kohtaavat seuraavan ikäluokan

U21 nuorten maajoukkue osallistuu tapahtumaan kahden joukkueen voimin. Calgarysta MM-kultaa Suomeen tuonut kisajoukkue pääsee vielä kerran nauttimaan pelistä yhdessä, kun heitä vastaan asettuu uuden ikäluokan joukkue. Tämä joukkue koostuu 2005 ja 2004 vuonna syntyneistä taitureista. Uusi ikäluokka pääsi aloittamaan yhteisen taipaleensa jo joulukuun alussa Kisakallion leirillä.

- Tie Huipulle -joukkueeseen on valittu ensimmäisen leirin onnistujia. Uuden joukkueen matka on vasta alussa, joten on hyvä nähdä myös pari uutta urheilijaa joukkueen mukana, U21 nuorten päävalmentajana joulukuun leirin alla aloittanut Opri Aromaa avaa pelaajavalintoja.

U21 joukkueet kohtaavat toisensa kertaalleen lauantaina ja toistamiseen sunnuntaina. Aromaa odottaa mielenkiinnolla otteluita.

- Toivottavasti nuori joukkue pystyy antamaan mestarijoukkueelle sen ansaitseman vastuksen. Toivon myös, että joukkue onnistuu yhdessä löytämään punaisen langan ja kehittämään omaa peliä, Aromaa päättää.

U21 nuorten maajoukkueesta tapahtumaan kutsuttujen pelaajien nimilistan näet täältä!

U18 juniorimaajoukkueen ikäluokat kamppailevat keskenään

U18 juniorit pelaavat tapahtumassa niin ikään kahdella joukkueella, joista toinen koostuu 2006 ikäluokan pelaajista, ja toinen 2007 syntyneistä pelaajista. 

2006 syntyneiden joukkueesta löytyy pelaajia, jotka ovat kunnostautuneet paljon yhdessä pohdittujen maajoukkuearvojen noudattamisessa. 

- Ikäluokan pelaajia on valittu tietenkin pelillisten näyttöjen, mutta myös maajoukkueen arvojen noudattamiseen sitoutumisen pohjalta. Ryhmässä on monipuolisia ja taitavia pelaajia, jotka osaavat myös hienosti mukautua eri pelitilannerooleihin, valmentaja Lotta Hallanaro kertoo.

2007 ikäluokan valmentajat hehkuttavat nuorta joukkuetta.

- Ikäluokassa on tapahtunut huikea kehitys syksyn aikana, kun pelit ovat alkaneet. Taitavia pelaajia oli paljon tarjolla Tie Huipulle -tapahtumaan ja valintojen ulkopuolelle jouduttiinkin jättämään hyviä yksilöitä, valmentaja Pia Pullinen toteaa.

Valinnoissa pohdittiin niin leirinäyttöjä kuin pelaajien edesottamuksia seurajoukkueissa. 

Lisäksi mietimme mahdollisia kentällisiä ja niiden variaatiomahdollisuuksia, Pullinen lisää.

Valmennus uskoo näkevänsä hienoja otteita Turussa.

- Uskomme, että tämä nuori ikäluokka lähtee kovalla sykkeellä haastamaan vanhempaa ikäluokkaa, Pullinen sanoo.

U18 kutsuttujen pelaajien nimilistat näet täältä!

 

OTTELUOHJELMA:

Perjantai 26.1.

klo 18:30 Naiset: Sininen - Valkoinen

Lauantai 27.1.

klo 10:00 U21: Sininen - Valkoinen

klo 12:45 Naiset: Valkoinen - Sininen

klo 15:30 U18: Sininen 2007 - Valkoinen 2006


Sunnuntai 28.1.

klo 11:00 U18: Valkoinen 2006 - Sininen 2007

klo 13:45 U21: Valkoinen - Sininen