Jatkosarjojen otteluohjelmat ovat julkaistu - naisten ja B-nuorten kilpasarjat käyntiin 9.12. lauantaina

01.12.2023 12:00


SM-jatkosarjan kuukauden ottelussa kohtaavat Nokian Urheilijat ja Lahti Ringette. (kuva: Jani Virolainen)

Naisten ja B-nuorten kilpasarjat palaavat ensi viikolla maajoukkuetauolta ryminällä, kun jatkosarjavaihe vihelletään käyntiin lauantaina 9.12. kaikilla mainituilla sarjatasoilla. SM-jatkosarjassa luvassa on heti lauantaina kuukauden ottelu, jossa kohtaavat Nokian Urheilijat ja Lahti Ringette.

SM-jatkosarja pelataan kuuden joukkueen voimin kolminkertaisena sarjana (15 ottelua / joukkue). Jatkosarjaan lähdetään Blue Ringsin johdossa alkusarjasta keräämiensa kuuden lähtöpisteen turvin. Seuraavana on Kiekko-Espoo (4 pst), RNK Flyers (3 pst), Helsinki Ringette (2 pst), NoU Ringette (1 pst) ja Lahti Ringette (0 pst). SM-jatkosarjan neljä parasta joukkuetta jatkavat maaliskuussa käynnistyvään playoff-vaiheeseen ja tavoittelua Suomen mestarin tittelistä. Välierät pelataan paras viidestä -systeemillä sarjan sijoitusten mukaan muodostettavilla ottelupareilla 1.–4. ja 2.–3. Kotietu on sarjan 1. ja 2. sijoittuneilla. Pelipäivät ovat 9.3., 10.3., 16.3. sekä tarvittaessa 17.3. ja 20.3.2024. Otteluparien voittajat menevät finaalisarjaan ja häviäjät pronssiotteluun. Finaalisarja pelataan paras viidestä -systeemillä, ja pelipäivät ovat 23.3., 24.3., 27.3., 30.3. ja 31.3.2024. Pronssiottelu pelataan puolestaan 23.3.2024.

SM-karsintasarja pelataan myös kuuden joukkueen voimin kolminkertaisena sarjana. Neljä parasta joukkuetta lunastavat paikkansa SM-nousukarsinnoissa, jotka pelataan  paras viidestä -systeemillä sarjan sijoitusten mukaan muodostettavilla ottelupareilla 1.–4. ja 2.–3. Pelipäivät ovat 9.3., 10.3., 16.3., sekä tarvittaessa 17.3. ja 23.3.2024. Otteluparien voittajat nousevat SM-runkosarjaan ensi kaudelle 2024-2025. 

Ykkössarja pelataan kahdeksan joukkueen voimin kaksinkertaisena sarjana. Ylempien sarjatasojen tavoin neljä parasta joukkuetta jatkavat playoff-vaiheeseen. Välierät pelataan paras yhdestä -systeemillä sarjan sijoitusten mukaan muodostettavilla ottelupareilla 1.–4. ja 2.–3. lauantaina 9.3.2024. Otteluparien voittajat menevät finaalisarjaan ja häviäjät pronssiotteluun. Finaalisarja pelataan paras kolmesta -systemillä 16.3., 17.3. ja 24.3.2024. Pronssiottelu pelataan paras yhdestä -systeemillä sarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä lauantaina 16.3.2024.

B-nuorten SM-karsintasarja saatiin marraskuussa päätökseensä, ja lauantaina 9.12. käynnistyvät myös B-nuorten SM-sarja ja Ykkössarja. Molempien sarjojen neljä parasta joukkuetta jatkavat keväällä pelattavaan playoff-vaiheeseen. Välierä pelataan 10.3.2024, jonka jälkeen otteluparien voittajat kohtaavat paras kolmesta -systeemillä pelattavassa finaalisarjassa ja häviäjät pronssiottelussa. Finaalisarjan pelipäivät ovat 17.3., 23.3. ja 24.3.2024, ja pronssiottelun puolestaan 17.3.2024. 


Kaikkien sarjojen otteluohjelmat löytyvät Tulospalvelusta.

Tutustu naisten kilpasarjojen nettisivuihin.
 

SM-jatkosarja ja SM-karsintasarja katsottavissa Ruudussa

Jatkosarjavaiheen käynnistyessä sekä SM-jatkosarjan että SM-karsintasarjan ottelut ovat katsottavissa suorana Ruudusta. Otteluiden katsominen edellyttää maksullista Ruutu+ Urheilu -tilausta. Aikaisemmilta kausilta tuttuun tapaan Ruutu välittää kotikatsomoihin seurojen kanssa yhteistyössä tehtävät fanikameralähetykset sekä monikameratuotannolla toteutettavat kuukauden ottelut, eli Ringette LIVE -studiolähetykset. Eri sarjatasot ovat tunnistettavissa Ruudun alustalla ottelun kuvakkeesta. Kaikki SM-jatkosarjan ottelut ovat myös selostettuja.

SM-jatkosarjan ja SM-karsintasarjan joukkueilla on joulukuun ajan käynnissä varainkeruukampanja, jolla katsoja voi ostaa Ruutu+ Urheilu -katseluoikeuden alennettuun hintaan loppukauden ajaksi ja samalla tukea omaa suosikkijoukkuettaan. Joukkueiden kautta saatavalla koodilla katsoja voi ostaa Ruutu+ Urheilu -katseluoikeuden hintaan 12,99€/kk. Tällä tilauksella katsoja pääsee nauttimaan ringeten lisäksi myös muista urheilulajeista ilman mainoksia. Vastaavan tilauksen normaalihinta on 17,99€/kk. Lisätietoa kampanjasta voi tiedustella suoraan SM-jatkosarjan ja SM-karsintasarjan joukkueilta.
 

SM-jatkosarjan kuukauden ottelussa kohtaavat NoU ja Lahti

SM-jatkosarja käynnistyy lauantaina 9.12. kuukauden ottelulla, jossa kohtaavat NoU ja Lahti. Kuukauden otteluun lähdetään kutkuttavissa tunnelmissa, kun sarjataulukossa peräkkäisenä majailevat joukkueet ovat vain pisteen päässä toisistaan ja joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi 5-5-tasatulokseen. Ottelu alkaa klo 14:00, ja sen näet suorana Ruudusta. Ringette LIVE -studiolähetyksen tuottaa Atlantis Media.