Opri Aromaa valittu Suomen U21 maajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi

09.11.2023 16:00

Opri Aromaa on toiminut ringeten U18 juniorimaajoukkueen valmennustiimissä lähes kymmenen vuotta. (kuva: Jouni Valkeeniemi / Pakkalan Mediatalo)

Opri Aromaa on valittu Suomen U21 ringettemaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Aromaa aloittaa tehtävässä heti, ja hänet nähdään uudessa roolissa ensimmäisen kerran jo joulukuun alussa Kisakallion Urheiluopistolla järjestettävällä U21 maajoukkueleirillä.

Aromaa on tuttu kasvo ringeten maajoukkuetoiminnassa, sillä hän ollut mukana U18 juniorimaajoukkueen valmennustiimissä lähes kymmenen vuotta. Aromaa toimii tällä hetkellä Lahden SM-joukkueen päävalmentajana, minkä lisäksi hänellä on monen vuoden valmennuskokemus Blue Ringsistä sekä Kanadasta kaudelta 2016–2017.

-Tämä on minulle henkilökohtaisesti todella iso kunnia. Myös monen vuoden pitkä unelma, joten odotan tulevaa innolla, Aromaa kommentoi.

Valmennuskokemuksensa lisäksi Aromaa on suorittanut ringeten parissa sekä Suomessa että Kanadassa molempien maiden lajiliittojen tarjoamia valmentajakoulutuksia. Hän on myös täydentänyt osaamistaan fyysisestä ja psyykkisestä valmennuksesta eri koulutuskokonaisuuksien kautta.

Suomen nuorten maajoukkue voitti edellisviikonloppuna U21 ikäluokan maailmanmestaruuden Calgaryssa pelatuissa U21 MM-kisoissa. Mestaruus oli Suomelle toinen peräkkäinen, kun maajoukkue onnistui viime vuonna Espoon MM-kotikisoissa katkaisemaan Kanadan kolmen MM-kullan putken. Aromaa peräänkuuluttaa työn teon merkitystä myös tulevaisuudessa, sillä Kanadassa on tehty suuria muutoksia maajoukkuepolun kehittämiseksi.

-Meidän tulee olla valmiina ja tehdä kovasti töitä. Kanadassa on alkanut niin sanottu "uusi alku" ja pelaajien kehittymisen eteen tehdään nyt eri tavalla töitä. Tästä saimme varoituksen pelatessamme U18 joukkueen kanssa kaksi ystävyysottelua Calgaryssa, joista toisen hävisimme.

Tulevaisuuden tavoitteekseen Aromaa nostaa myös U18 ja U21 maajoukkueiden valmentajien välisen yhteistyön kehittämisen.

MM-kisojen yhteydessä järjestettiin ensimmäistä kertaa kansainvälinen pelaajien kehitystapahtuma, johon Suomi osallistui U18 maajoukkueen vanhimmalla ikäluokalla. Viikon kestänyt tapahtuma huipentui kahteen Suomen ja Kanadan U18 maajoukkueiden harjoitusotteluun. Tapahtuma toimi erinomaisena harjoituksena ja esimakuna kansainvälisistä otteluista tulevaisuuden U21 ikäluokalle.

-Valmennuksellisesta näkökulmasta oli todella upea olla paikalla, ja tietysti jo rakentaa tulevan kisajoukkueen pelikirjaa. Sain hyvin otettua ylös yksilöille merkittäviä ominaisuuksia, joita tarvitaan pelatessa vahvaa Kanadan joukkuetta vastaan, Aromaa päättää.

Tie huipulle -maajoukkueohjelman mukaisesti maajoukkueen päävalmentajan tehtävä tulee avoimeen hakuun kahden MM-kisaprojektin välein. U21 maajoukkueen kahteen maailmanmestaruuteen luotsannut Nina Sundell lopettaa tehtävässä sopimuksen nyt päätyttyä ja keskittyy jatkossa seurajoukkueen valmentamiseen.