Suomen ja Kanadan U18 juniorimaajoukkueet kohtasivat näytösottelussa

03.11.2023 20:33

Joukkueen kapteenina tapahtumassa toimiva Roosa Vuosalmi paukutti ottelussa tehot 3+2.

Suomen U18 juniorimaajoukkueen 2006 ikäluokan pelaajista kasattu joukkue voitti ensimmäisen näytösottelunsa Kanadan U18 juniorimaajoukkuetta vastaan numeroin 9–7 perjantaina. Lauantaina luvassa on vielä toinen näytösottelu, joka huipentaa noin viikon kestäneen lajin kehitystapahtuman.

Suomi nappasi heti vauhdikkaan ottelun ensimmäiseen erään 3–0-johtoaseman, minkä myötä pahin jännityksen kärki karisi vaihtoaitioon. Ensimmäisen erän maaleista vastasivat Lapinlahden Luistinta edustava Neela Mönkkönen, VG-62:en hyökkääjä Josefina Vire sekä Luvialla ja Raumalla pelaava Siiri Lahtinen. Suomen maalissa aloittanut Lahti Ringeten Elisa Korajoki piti oman maalinsa puhtaana koko erän ajan.

Toiseen erään Kanada puristi kaksi maalia, mutta Suomen johtoasema säilyi Vireen päivän toisella osumalla, sekä U18 joukkueen kapteenina tapahtumassa toimivan Kiekko-Espoon Roosa Vuosalmen kahdella maalilla. Kanada kavensi kolmannessa erässä tilanteeksi 6–4, ja neljännessä erässä kummallakin joukkueella nähtiin maalikarkelot.
Lahti Ringetessä pelaava Ella Tarssanen tykitti maaliin kahdesti, ja Vuosalmi täydensi hattutemppunsa täyteen kolmannella maalillaan. Suomen joukkueen kaikki maalivahdit pääsivät aloittamaan peliurakkansa, kun Forssan Palloseuran Jenni Siltanen ja Kiekko-Espoon Milla Lamminaho pelasivat loppuottelun puoliksi.

Suomen ja Kanadan U18 juniorimaajoukkueet, sekä pelaajia ja valmentajia Yhdysvalloista ja Tshekistä kokoontuivat kuluneeksi viikoksi Kanadan Calgaryyn ringeten nuorten MM-kisojen yhteydessä. Tapahtuma on ensimmäistä kertaa järjestettävä kansainvälisessä yhteistyössä toteutettava lajin kehitystapahtuma.
Viikko on pitänyt sisällään muun muassa yhteistyössä ohjattuja jää- ja oheisharjoituksia teemoihin jaoteltuna. Lisäksi pelaajat ovat päässeet kuuntelemaan luentoja sekä saaneet mentaalivalmennusta ja toimineet koko viikon kansainvälisesti sekoitetuissa ryhmissä.