Seuratuen haku on avattu kaudelle 2024 

02.11.2023 10:41

Kuva: Timo Kupiainen

 

OKM:n seuratuen haku on auki 1.11.2023 - 30.11.2023 klo 16.15 asti. Suosittelemme lämpimästi aloittamaan hankkeen suunnittelun heti ja työstämään hakemusta ajoissa, sen sijaan että hakemus kirjoitetaan kiireellä viimeisinä iltoina. 
Pienin haettava avustussumma on 2 500 euroa ja suurin 25 000 euroa. Avustus on aina osa hankkeen kokonaisrahoitusta, joten se ei voi kattaa hankkeen kaikkia kuluja. Muun rahoituksen tulee olla vähintään 25 %.
Päätökset avustuksista pyritään tekemään huhtikuussa 2024. Hakijoille ilmoitetaan päätöksestä kirjallisesti.

Seuratuen tavoitteena on edistää matalan harrastuskynnyksen toimintaa lasten ja nuorten liikunnassa, lisätä toimintaan monipuolisuutta esimerkiksi uusien lajien kautta tai kehittää lajitoiminnan sisällä harrastustoimintaa sekä kokeilla innovatiivisia toimintamalleja. Seuratuen avulla voidaan myös vahvistaa toiminnan laatua ja yhteisöllisyyttä, sekä tukea vapaaehtoistyötä.

Lue huolellisesti läpi OKM:n varsinainen hakuohje, josta selviää tarkemmin hakuohjeet ja kriteerit tuen saamiseksi. 
Avustus seuratoiminnan kehittämiseen (seuratuki) 2024 - OKM - Opetus- ja kulttuuriministeriö

Seuratuen tavoitteet - Mihin tukea myönnetään

- Seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Avustusta haetaan vuoden pituisille (12 kk) hankkeille. 

- Seuratuella voidaan ennaltaehkäistä liikuntaharrastuksen lopettamista pitämällä nuoret mukana toiminnassa urheilijoina, liikkujina ja seuratoimijoina.

- Tukea voi saada myös päätoimisen tai osa-aikaisen työntekijän palkkaamiseen! Jos kehittämishanke sisältää palkkauksen, tulee sen kohdentua ensisijaisesti lasten ja nuorten liikunnan ohjaamiseen tai valmennukseen. Osa-aikaisen palkkaukseen tukea voi hakea kausiajaksi nuorten työllistämiseksi, mutta tällöin sen tulee olla osana seuran 12 kuukauden mittaista seuratoiminnan kehittämishanketta.

Seuroille sopivia hankkeita ovat esimerkiksi:

Lisätä lasten ja nuorten harrastajamääriä ja/tai –ryhmiä/joukkueita seurassa

 • Uuden ringettekoulun käynnistäminen, jo olemassa olevan ringettekoulun lisäksi (uusi paikkakunta / toinen jäähalli)
 • Nuorten harrasteryhmän käynnistäminen tai muiden harrasteryhmien perustaminen
 • Ringettekoululaisten ja G- sekä F-junioreiden määrän lisääminen markkinointitapahtumien ja kampanjoiden avulla (paikalliset päiväkoti- ja alakoulutapahtumat mm. säännölliset ohjatut jääkerrat sekä kokeilukerrat) sekä laadun parantaminen ohjaajien kouluttamisella ja pienillä välinehankinnoilla --> osa-aikaisen palkkaus tähän tehtävään

Ehkäistä liikunnasta luopumista eli drop outia pitämällä nuoret mukana toiminnassa urheilijoina, liikkujina ja seuratoimijoina

 • Nuorten harrastejoukkue tai vakiovuorolla toimiva harrasteryhmä
 • Seuran nuorten ryhmä
 • Nuorten harrasteturnauksen järjestäminen

Edistää monipuolista ja laadukasta seuratoimintaa (ml. johtaminen, hallinto)

 • Seuratoimijoiden koulutukset
 • Toimenpiteet valmentajien työn tukemiseksi
 • Osa-aikaisen työntekijän palkkaaminen
  - Ringettekoulujen/G-F-junioreiden vastaava, Junioripäällikkö, Lajipäällikkö jne. 

Opetus- ja kulttuuriministeriö järjesti yhteistyössä Olympiakomitean kanssa seuratuki-infon Teams-webinaarina ti 24.10. klo 17.30 – 18.30. Webinaarin tallenne löytyy Olympiakomitean YouTube-kanavalta (linkki avautuu uuteen ikkunaan). Tallenne on katsottavissa 8.11. asti. 

Voitte halutessanne olla yhteydessä Tyttiin tai Mattiin. Voimme sparrata teitä hakemuksessanne! 

tytti.jarvinen@ringette.fi / 0400 589579 
matti.virtanen@ringette.fi / 040 7405750