Suomi voitti toisen harjoitusottelunsa Kanadan kotikentällä

02.11.2023 06:17

Kapteeni Essi Sarmala onnistui kummassakin MM-kenraalissa maalinteossa. Kuva: Joe Laforge

Suomen U21 nuorten ringettemaajoukkue voitti toisen harjoitusottelunsa Calgaryssä pelattavissa MM-kisoissa. Voitto irtosi Suomen aikaa torstaina aamuyöllä pelatussa kamppailussa luvuin 5–2. Suomen hyökkääjien tehokkuus vaikuttaa lupaavalta MM-finaalien alla, kun jokaiseen osumaan kirjattiin eri maalintekijä.

Kanada osoitti heti ottelun alkuun sisuuntuneensa maanantain tappiosta. Vauhdikkaan ottelun avausosuma nähtiin ensimmäisen erän loppupuolella, kun Kanadan kannustusjoukot pääsivät hurraamaan ylivoimamaalia. Suomi ei hämääntynyt tappioasemasta, vaan tasoitti toisessa erässä tilanteeksi 1–1 Adele Vuorisen osumalla. Suomi otti hienoisen karkumatkan Emmi Juuselan ja Julia Kangaskosken toisen erän maaleilla. Meeri Lonka teki kolmannen erän ainoan maalin, ja Suomen viidennestä maalista vastasi joukkueen kapteeni Essi Sarmala

Suomen maalivahteina pelanneet Neea Hauta-alus ja Ella Salomaa kestivät Kanadan kovan paineen erinomaisesti, kun kummallekin maalivahdille tehtiin vain yksi maali.

– Pystyttiin pelaamaan kovaa, vaikka vastustajakin tuli kovempaa. Hyvä, että tuli tiukempi peli, niin tietää mitä finaaleissa voi odottaa. Eihän tässä mitään ole vielä kuitenkaan voitettu, Sarmala kommentoi ottelun jälkeen.

Joukkueen päävalmentaja Nina Sundell komppaa kapteenia.

– Oltiin puhuttu siitä, että vastustaja tulee varmasti kovempaa. Oltiin kuitenkin parempia tässä pelissä, vaikka pelattiinkin paljon alivoimalla, Sundell kertoi.

Sundell uskoo, että Kanada pystyy finaaleissa vieläkin parempaan.

– Tasavertaisina lähdetään voitosta kamppailemaan. Nyt aletaan pelaamaan “isojen tyttöjen” pelejä, mitään ei ole vielä voitettu, Sundell naurahti.

MM-kulta ratkeaa Suomen ja Kanadan välillä kahden finaaliottelun perusteella sen joukkueen hyväksi, kumpi on kerännyt finaaliotteluista enemmän pisteitä. Ratkaiseva toinen MM-finaali pelataan sunnuntaina 5.11. aamuyöstä Suomen aikaa.