Suomelle maukas voitto nuorten MM-kenraalista

31.10.2023 06:49


Toisia MM-kisojaan pelaava Emmi Juusela onnistui ensimmäisessä harjoitusottelussa maalinteossa kahdesti. Kuva: Timo Kupiainen

Kanadan Calgaryssä pelattavien ringeten U21 nuorten MM-kisojen ensimmäinen harjoitusottelu mentiin hallitsevan maailmanmestarin Suomen komennossa, kun voitto Kanadasta irtosi numeroin 7–2. Voittoon siivitti paitsi onnistumiset maalinteossa laajalla rintamalla, myös maalia vartioineen Hillevi Holmströmin erinomainen onnistuminen omassa roolissaan. 

Suomi otti komennon välittömästi ensimmäisestä erästä lähtien, eikä luopunut johtoasemastaan missään vaiheessa. Jo viime syksyn MM-kisoissa huippusuorituksiin yltänyt hyökkääjä Emmi Juusela takoi ensimmäiseen erään kaksi maalia ja lisäksi syötti yhden. 

Ne oli sellaisia tahtomaaleja siihen alkuun. Loppua kohti hyökkäys huononi, mutta seuraavissa peleissä jatketaan, Juusela kertasi.  

Juuselan kanssa samoihin tehoihin (2+1) ylsi myös Jenni Mikkola, ja Adele Vuorinen kirjautti tehot 1+2. Kapteeni Essi Sarmala sai niin ikään maalihanat auki ja nakutti tehot 1+1. Myös Suomen puolustuksen kulmakivi ja varakapteenin roolia hoitava Lotta Kujala sekä puolustajat Emilia Tuominiemi ja Vilja Mäkelä pääsivät avustamaan hyökkäyspäätä kirjaten syöttöpisteet naiseen.

Suomen joukkueen päävalmentaja Nina Sundell oli tyytyväinen voittoon, ja painotti kisajoukkueen valinnan osuneen kohdilleen. 

– Siihen nähden meni hyvin, että pystyttiin matkustaminen ja aikaero huomioon ottaen pelaamaan jo nyt. On tehty oikeita valintoja, kun on painotettu joukkueen valinnassa kestävyyttä ja fysiikkaa, Sundell sanoi.  

Peli ei ole Sundellin mukaan kuitenkaan vielä valmista. 

Tuli aika paljon jäähyjä ja vähän tietysti vielä hakemista uusilla kentillä. Kiva, että saatiin onnistumisia maalinteossa laajalti, ja maalivahtikin onnistui tosi hyvin, Sundell sanoi.  

Suomen ja Kanadan U21 maajoukkueet pelaavat kaksi harjoitusottelua toisiaan vastaan ennen MM-finaalisarjan alkamista. MM-kulta ratkeaa Suomen ja Kanadan välillä kahden finaaliottelun perusteella sen joukkueen hyväksi, kumpi on kerännyt finaaliotteluista enemmän pisteitä. Ratkaiseva toinen MM-finaali pelataan sunnuntaina 5.11. aamuyöstä Suomen aikaa. 

Ottelun tilastot löydät täältä.

Lehdistömateriaalit löydät täältä.