Susanna Tapanista historiallinen varaus

19.09.2023 16:00

Ringettemaajoukkueen kapteeni Susanna Tapani varattiin historian ensimmäisessä PWHL:n draft-tilaisuudessa. (kuva: Lennart Petrell)

Maanantaina kirjoitettiin urheiluhistoriaa, kun Pohjois-Amerikan uuden naisten jääkiekkoliiga PWHL:n varaustilaisuus järjestettiin Torontossa. Viime syksynä MM-kotikisoissa ringettemaajoukkueen MM-kultaan johdattaneesta Susanna Tapanista tuli tilaisuudessa historian ensimmäinen suomalainen PWHL-varaus. 

Minnesota valitsi Susanna Tapanin varaustilaisuuden neljäntenä eurooppalaispelaajana. 

- Valinta tuntuu tietenkin äärimmäisen hienolta. Eilen olin hieman shokissa, enkä ehkä vieläkään oikein pysty kuvailemaan tämänhetkistä fiilistä kiitollisuuden lisäksi. Varmasti tämän sisäistää paremmin vasta jälkikäteen, mitä juuri tapahtui, Tapani kommentoi valintaansa. 

Kahden lajin monitaituri on ringetessä viisinkertainen aikuisten maailmanmestari. Tapani toimi ringettemaajoukkueen kapteenina viime syksynä Espoossa pelatuissa MM-kotikisoissa, ja MM-kullan lisäksi hänen kautensa kruunautui keväällä SM-kultaan. Nyt hänellä on mahdollisuus tavoitella uusia unelmia. 

- Nyt kun tämä (draft) järjestettiin ensimmäistä kertaa naisille, niin varmasti joskus uran jälkeen on hienoa sanoa, että on päässyt mukaan tällaiseen. Valintojen suhteen minulla on tosi luottavainen fiilis, että joukkueeseen on valittu pätevät ammattilaiset joka rooliin, Tapani jatkaa. 

Minnesotan joukkueesta löytyy entuudestaan jo muutama tuttu, kun myös suomalainen puolustaja Minttu Tuominen varattiin joukkueeseen. Lisäksi joukkueen riveistä löytyy suomalainen apuvalmentaja Mira Jalosuo. 

Tapani nähdään ringetessä SM-areenoilla seurajoukkue RNK Flyersin paidassa vielä syksyn ajan, kunnes marraskuussa edessä on Minnesotan joukkueen harjoitusleiri. 

- Nyt pitää seuraavaksi näyttää omat vahvuudet valmennukselle sopimuksen saamiseksi ja pelaavaan kokoonpanoon murtautumiseksi. Joukkueessa on niin hyviä ja laadukkaita pelaajia, että tämä ei missään nimessä ole itsestäänselvyys, Tapani päättää.  

Harjoitusleirillä joukkueessa on oltava vähintään 28 pelaajaa, joista suurimman osan kanssa joukkue solmii sopimukset. Tammikuussa kauden alkaessa joukkueessa saa olla korkeintaan 23 sopimuspelaajaa.

Suomen Ringetteliitto onnittelee Susannaa historiallisesta saavutuksesta!