Reilua peliä kaukalon laidalla

15.09.2023 16:00

Odotettu kauden aloitus on vihdoin käsillä ja tunnelma jäähallilla tiivistyy. Suomen Ringetteliitto haluaa muistuttaa kaikkia ringetteperheen jäseniä Ringeten Reilusta Pelistä, joka koskee kaikkia myös kaukalon laidalla.

Ringeten Reilu Peli on Suomen Ringetteliiton vastuullisuusohje. Se sisältää periaatteet, joita noudattamalla kunnioitamme niin lajia kuin kaikkia ringetteperheen jäseniä. Ringeten Reilun Pelin periaatteet ulottuvat siten kaukalon sisälle ja sen laidalle. Reilun Pelin periaatteet korostuvat erityisesti kilpailutilanteissa, joissa pyritään voittoon ja menestykseen. Suomen Ringetteliitto toivoo, että ringette erottuisi edukseen kannustavana ja toisiaan huomioivana lajina ja toimia esimerkkinä myös muille liikunta- ja urheilulajeille.

Parasta ringetessä on elämykset ja tunteet

Kentällä koetaan paljon tunteita harjoituksissa, peleissä ja turnauksissa. Erilaiset tunteet kuuluvat myös kaukalon laidalle. On tavallista, että tunteita koetaan oman joukkueen onnistumisten lisäksi myös vastustajajoukkuetta ja tuomareita kohtaa. Ringetteen ei kuulu missään muodossa epäasiallinen huutelu ja käyttäytyminen pelaajia, tuomareita tai toimihenkilöitä kohtaan. Kotijoukkueen ja tapahtuman järjestäjän vastuulla on huolehtia siitä, että katsomossa käyttäydytään asiallisesti ja epäkohtiin puututaan heti. Lajillamme ei ole yhtään pelaajaa, pelinohjaajaa tai tuomaria liikaa, emmekä halua kenenkään joutuvan kohtaamaan epäasiallista käyttäytymistä katsomosta käsin.

Kentän laidalla meidän tehtävänämme on joukkueiden, tuomareiden ja sääntöjen kunnioittaminen ja hyvät käytöstavat. Vastuumme on kannustaa katsomosta, iloita onnistumista ja varmistaa yhdessä turvallinen ja mielekäs ringettetapahtuma.

Sinä olet ringeten Reilun Pelin tähti

Ringeten nuoremmille pelaajille jaetaan ottelutapahtuman jälkeen Ringeten Reilu Peli -kortti. Samat kriteerit kortin saamiseksi käyvät myös kaukalon laidalle.

Ringeten Reilun Pelin tähti -merkinnän saa, kun kaukalon laidalla:

  • kannustaa positiivisesti ja onnittelee hienosta suorituksesta
  • pyytää anteeksi
  • ottaa kaikki huomioon ja toimii esimerkillisesti
  • kunnioittaa vastustajaa ja tuomareita ja
  • pitää ringetteä Meidän Juttuna

Pidetään yhdessä huoli siitä, että kaukalon laidalla kaikille voidaan jakaa Ringeten Reilun Pelin tähti -merkintä.

Joukkueet, muistattehan palauttaa sääntönne liittoon 20.9.2023 mennessä

Ringeten juniorijoukkueilta edellytetään pelaajien ja vanhempien säännöt kauden alkaessa. C-nuorten joukkueiden on laadittava nuorten pelisäännöt ja B-nuorissa pelaajien säännöt ovat suositeltavat. Joukkueet palauttavat laatimansa säännöt 20.9.2023 mennessä Ringetteliitolle.