Calgaryn U21 MM-kisojen erotuomareiksi Suomesta on valittu Oona Kuusisto ja Jenni Visala

07.09.2023 09:00


Oona Kuusisto valmistautuu toisiin kansainvälisiin arvokisoihinsa. (kuva: Jani Virolainen)

Erotuomarivalinnat loka-marraskuun taitteessa Calgaryssa pelattaviin U21 MM-kisoihin ovat tehty. Suomesta Calgaryyn matkustaa kaksi erotuomaria, Oona Kuusisto ja Jenni Visala.

Suomalaisten erotuomarien U21 MM-kisavalinnat tehtiin viime vuoden SM-sarjan välierissä viheltäneiden tuomareiden sekä muutaman haastajan joukosta. Erotuomari- ja toimitsijatyöryhmän (ETT) puheenjohtaja Katriina Keskitalo kuvaa valintaprosessin olleen haastava, sillä ehdolla oli useita hyviä tuomareita. Oman lisämausteensa toi myös se, että näytöt tuli antaa jo viime keväänä, kun kesän aikana tuomareita ei pääse näkemään otteluissa.

- Kisoihin valittiin tuomarit, jotka ovat osoittaneet olevansa sillä tasolla, että voivat kisoissa parhaiten onnistua. Uskon, että Jenni ja Oona saavat matkasta myös rutkasti oppia ja motivaatiota tuomariurilleen, kommentoi Keskitalo valintoja.

Muut erotuomarit Calgaryssa 31.10.–4.11. pelattaviin U21 nuorten MM-kisoihin tulevat järjestäjämaa Kanadasta.

Oona Kuusisto valmistautuu toisiin MM-kisoihinsa

Kuusisto on ehtinyt jo hieman kerryttämään kokemusta kansainvälisiltä areenoilta, kun hän pääsi MM-vauhdin makuun viime syksynä Espoon MM-kotikisoissa. Valinta U21 MM-kisoihin ilahdutti kovasti yli kymmenen vuotta erotuomarina toiminutta Kuusistoa.

- Oli kyllä tunteet pinnassa, kun valinnasta kuuli. Olen viimeiset kaudet tehnyt paljon töitä tuomaroinnin ja kehittymisen eteen, nyt tuntuu että se todellakin palkittiin. Olen kyllä otettu siitä, että osaamiseeni luotetaan, Kuusisto avaa tunnelmiaan valinnasta.

Kotimaan kilpasarjoissa Kuusisto on jo tuttu kasvo, lähteehän hänellä käyntiin jo seitsemäs kausi naisten SM-sarjassa. Hän kokee syyskuussa käynnistyvän SM-runkosarjan otteluiden toimivan hyvänä valmistautumisena alkavaan kauteen ja lähestyviin U21 MM-kisoihin.

- Tunnelmat lähteä kauteen ovat kyllä erittäin innostuneet ja odottavaiset. Kiva päästä taas kiinni koviin matseihin ja hakea sieltä toivottavasti onnistumisia kohti kisoja. Calgarysta odotan kyllä kovatempoisia pelejä ja pelaajien taidonnäytteitä!

Jenni Visala valittu ensikertalaisena MM-kisatuomariksi

Kuusiston kanssa Calgaryyn matkaa suomalainen kollega Jenni Visala, jolle puolestaan Calgaryn arvokisat ovat ringetessä erotuomariuran ensimmäiset. Visala on viheltänyt ringeten kilpasarjoissa neljä vuotta, ja viime kaudella hän teki debyyttinsä naisten SM-sarjassa.

- Tuntuu tosi hienolta, että tässä vaiheessa saa vielä tällaisen mahdollisuuden. Ylipäätään viime vuoden nosto SM-sarjaan oli tosi motivoiva ja opettavainen, Visala kommentoi.

Valkeakoskelainen Visala kertoo odottavansa uutta kokemusta innolla – niin yhteistyötä uusien tuomarikollegojen kanssa, uutta kansainvälistä ympäristöä kuin myös uusia joukkueita.

- Toivon kovia ja kivoja pelejä, joissa on sopivasti haastetta ja onnistumisia. Yleistä hyvää pöhinää ja yhdessä tekemistä, Visala päättää.