Suomen Ringetteliitto juhlii 40-vuotistaivaltaan

31.08.2023 15:00

Ringette rantautui Suomeen tammikuussa vuonna 1979. Ensimmäisinä vuosina lajin promoottorina toiminut Leijona-Seura ry levitti ringettesanomaa ympäri Suomen, mutta kasvavan kiinnostuksen ja harrastajamäärien myötä oli aika perustaa lajille oma liitto. Suomen Ringetteliitto ry perustettiin 5.5.1983 Turussa. Nyt, 40 vuotta Ringetteliiton perustamisesta, on tullut aika juhlia lukuisia saavutuksia ja muistella menneitä, mutta myös tutustua uusiin ringetteperheen jäseniin ja kääntää katseet tulevaan. 

 

Suomalaisen ringeten juuret ovat Turussa 

Ringette on syntynyt Kanadassa vuonna 1963, mutta suomalaisen ringeten tarina sai alkunsa tammikuussa 1979. Turkulaista naisten jääkiekkojoukkuetta valmentanut Juuso Wahlsten saapui Kanadasta mukanaan kasa uusia pelivälineitä – ringetterenkaita. Wahlsten otti rinkulat mukaansa aiemmin jääkiekkoa pelanneen tyttöjoukkueen harjoituksiin Kupittaan jäälle ja pyysi pelaajia kääntämään mailansa toisinpäin. Näin ensimmäiset ringetteharjoitukset sekä -joukkue, Turun Siniset, saivat alkunsa Suomen Turussa. Suomalaisen ringetten historiankirjoihin kirjattiin ylös päivämäärä 23.1.1979. 

 

Suomen Ringetteliitto perustettiin 1983 

Laajeneva harrastus vaati valtakunnallista yhteistyötä. Lajin promoottorina toiminut Leijona-Seura ry oli levittänyt ringettesanomaa Suomessa, mutta oli aika perustaa lajille oma liitto. Ringetteliiton perustamisasiakirjat kirjoitettiin 5.5.1983 Turussa. 

 

40-vuotisjuhlagaala järjestetään Turussa 27.1.2024 

40 vuotta yhteispeliä on juhlimisen arvoinen asia, ja edellisistä juhlista onkin kulunut jo kymmenen vuotta. Meillä on ilo kutsua koko ringetteyhteisö Ringetteliiton 40-vuotisjuhlagaalaan Turkuun. Juhlagaala järjestetään lauantaina 27.1.2024 Turussa Scandic Julian Å-salissa. 

Juhlagaalassa palkitaan ansioituneita ringetteperheen jäseniä, muistellaan menneitä, mutta ennen kaikkea katsotaan tulevaan ja tutustutaan uusiin ringetteperheen jäseniin! 

 

Juhlagaalan ohjelma:  

Klo 17.30 Saapuminen juhlapaikalle 

Klo 18.00 Alkumaljat ja pöytiin siirtyminen 

                Illallinen, tunnelmaa kohottava ohjelma ja palkitsemiset 

Klo 22.00 Virallinen ohjelma päättyy ja vapaamuotoinen illanvietto alkaa 

Klo 24.00 Juhlatila sulkeutuu  

 

Liput juhlagaalaan: 

75 euroa (opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset 65 euroa). Juhlagaala lippu pitää sisällään ohjelman, alkumaljan, illallisen ja ruokajuoman.  

 

Samana viikonloppuna 26.-28.1.2024 Turussa järjestetään myös Tie Huipulle –maajoukkuetapahtuma sekä ringetteperheen pienimpien, tulevaisuuden starojen Kohti Unelmia –minigames-turnaukset. 

Nyt on aika vaihtaa toppatakit juhlapukuun! Tervetuloa juhlimaan meidän juttuamme, ringetteä! 

 

Juhlagaalan ilmoittautuminen avautuu torstaina 14.9. 

Ilmoittautuminen juhlagaalaan avataan kahden viikon kuluttua torstaina 14.9. klo 12.00. Tällöin kannattaa olla nopea, sillä tilaa on vain rajoitetusti! Ilmoittautuminen tapahtuu tuolloin avautuvalla Forms-lomakkeella

Osallistujilla on myös mahdollisuus varata huone Scandic Juliasta Ringetteliiton varaustunnuksella. Huone varataan linkin kautta, puhelimitse tai sähköpostilla hotellin yhteystietoja käyttäen varaustunnuksella BSUO270124. 

Varauskoodilla voi varata Standard-huoneita: 

109 € yhden hengen huone / vuorokausi ja  

119 € kahden hengen huone / vuorokausi  

 

Lisätiedot: 

Herttaliisa Tuure 

+358 40 559 4854 
herttaliisa.tuure@ringette.fi 

 

Edit: Uutista päivitetty 29.9.2023, ilmoittautuminen on jo avattu.