Naisten maajoukkueleirillä pidettiin kovaa vauhtia ja pelattiin paljon

23.08.2023 20:40

 

Kuva: Timo Kupiainen

Ringettemaajoukkue kokoontui kaksipäiväiseen leiritykseen ringeten virallisessa valmennuskeskuksessa Kisakalliossa 18.-19.8.

Elokuu merkitsee monille paluuta jääharjoittelun pariin. Tätä se tarkoitti myös ringettemaajoukkueelle, joka kerääntyi alkavan kauden ensimmäiseen yhteiseen tapahtumaan Lohjan Kisakallioon. Leiriryhmästä löytyi taas laaja kirjo niin konkareita kun uusia tulokkaitakin.

Perinteiseen tapaan leiri sisälsi jääharjoitusten ja ottelun lisäksi fysiikkatestejä, ryhmätöitä ja Kisakallion ammattitaitoisen henkilökunnan pitämiä luentoja.

Elokuun leirillä jääharjoittelun pääpaino oli pelaamisessa. Perjantain ja lauantain harjoituksissa käytiin paljon läpi perus pelitilanteita. Lauantai-iltapäivällä joukkue kävi pelitilanteita läpi kentällisittäin, jonka jälkeen pelaajat pääsivät totetuttamaan ajatuksiaan käytännössä, kun maajoukkue pelasi täysimittaisen ottelun loka-marraskuun vaihteessa pelattaviin MM-kisoihin valmistautuvaa U21 Nuorten maajoukkuetta vastaan.

-Vauhti oli kovaa läpi leirin ja koko viikonlopun ajan joukkueessa oli hyvä tekemisen meininki, kommentoi maajoukkueen päävalmentaja Pasi Kataja leirin päätöksessä.

Kuva: Timo Kupiainen

Vaikka naisten maailmanmestaruuskisat pelataan seuraavan kerran vuonna 2025, ei se tarkoita maajoukkuetoiminnan hiljentymistä. Pidempi kisatauko tarjoaa maajoukkuevalmennukselle oivan mahdollisuuden tutustua todella laajasti Suomen pääsarjatason tarjoamaan loistavaan pelaajamateriaaliin.

-Kauden aikana käydään seuraamassa seurajoukkueiden harjoituksia ja pelejä. Näin saamme parhaan kuvan pelaajien päivän kunnosta, Kataja kertoi valmennuksen syksyn suunnitelmista.

Valmennuksen mielessä siintää jo kirkkaana seuraavat arvokisat, joihin valmistautuminen on aloitettu taustalla jo hyvissä ajoin. Maajoukkueen kuluvan kauden päätapahtuma on tammikuun lopussa Turussa järjestettävä Tie huipulle-tapahtuma. Sitä ennen joukkue leireilee vielä kertaalleen joulukuussa Kisakalliossa, jonka jälkeen selviää millä kokoonpanoilla maajoukkue lähtee yhteen vuoden suurimmista ringettetapahtumista.