Naisten ja nuorten maajoukkueet Kisakalliossa tulevana viikonloppuna

11.08.2023 08:00


Kuva: Timo Kupiainen

Syksyn maajoukkueleiritykset saatiin käyntiin viime viikolla, kun U18 juniorimaajokkue leireili ringeten virallisessa valmennuskeskuksessa Kisakalliossa. Seuraavaksi estradille astuvat naisten ja nuorten maajoukkueet. Viikonloppuna pelataan myös leiripeli jossa naiset ja nuoret pääsevät ottamaan mittaa toisistaan.

Naisten maajoukkue kokoontuu Kisakallioon kahden päivän leiritykseen 18.-19.8. Elokuun leiri jatkaa samaa teemaa kun uuden maajoukkuekauden aloittanut leiri toukokuussa. Ringettemaajoukkueen päävalmentaja Pasi Kataja kertoi keväällä, että tämän vuoden leirit ovat loistava mahdollisuuden nähdä paljon uusia pelaajia ja ajaa heitä sisään suomalaisen ringeten keihään kärkeen.

Tällä leirillä nähdään edellisen tapaan sekä vanhoja tuttuja että uusia naamoja. Tarjolla on varmasti vauhdikasta ja iloista menoa, kun pelaajat ovat päässeet palaamaan kesälaitumilta tuttuun jäähalliympäristöön.

Kutsutut pelaajat pääset näkemään tästä.

 

Seuraa leirien meininkiä ja maajoukkueen toimintaa somessa:

Instagram: ringettemaajoukkue

Facebook: Suomen naisten ringettemaajoukkue


Kuva: Timo Kupiainen

U21 nuorten maajoukkueella viimeiset näytönpaikat ennen Kanadaan lähtevän kisajoukkueen valintaa

U21 nuoret leireilevät 19.-20.8. Kisakalliossa 21+4 pelaajan voimin. Ryhmä asetti toukokuun testileirin yhteydessä sekä henkilökohtaiset että joukkueen yhteiset tavoitteet testituloksiin liittyen. Kesäharjoittelua käytiin läpi pienryhmissä.
Elokuun alussa pelaajat saivat valmennuksen kanssa käydä läpi kesäharjoittelun onnistumista, ja vaikuttaa vahvasti siltä, että hommia on kesällä paiskittu, kertoo U21 nuorten maajoukkueen päävalmentaja Nina Sundell.
Leirillä suoritetaan samat testit, kuin toukokuussa. Lisäksi ohjelmaan sisältyy jääharjoittelua ja harjoitusottelu naisten maajoukkuetta vastaan.
Nuorten MM-kisat pelataan Kanadan Calgaryssä loka-marraskuun vaihteessa. Kisoihin lähtevä joukkue valitaan ja julkaistaan heti leirin jälkeisellä viikolla. Pelaajien taso on jälleen korkea, ja valmennuksella on edessä tiukkoja valintoja.
Elokuun leiristä tulee varmasti jännittävä, ja joukkueen valinta tulee olemaan vähintäänkin yhtä haastavaa kuin ennen edellisiä kisoja, Sundell jatkaa.

Valintaleirille ilmoittautuneiden pelaajien listan pääset katsomaan täältä!

Myös U21 nuorten leirin tunnelmiin pääsee somen välityksellä:

Instagram: @ringettejuniorteamsfi
Facebook: Ringette Junior Teams Finland