U18 Juniorimaajoukkue leireili Kisakalliossa

09.08.2023 19:14


Kuva: Timo Kupiainen

Juniorimaajoukkueen toinen kolmen päivän leiritys ringeten virallisessa valmennuskeskuksessa Kisakalliossa pidettiin viime viikonloppuna. Leirillä ikäluokkien 2006 ja 2007 pelaajat pääsivät oppimaan Kisakallion asiantuntijoiden vetämillä luennoilla, sekä valmistautumaan jäällä ja oheisharjoituksissa tulevaan kauteen. Ilo etenkin jäälle pääsemisestä kesätauon jälkeen näkyi valmennuksen mukaan innostuksena.
 

Luennoilla teemoina olivat ravinto ja ruokailu, kestävyys sekä itseluottamus. Pelaajat valmistautuivat luentoihin ennen leiriä ennakkotehtävillä. Ruokailutottumuksista kehitettävää löytyi muun muassa ruokailurytmissä sekä hiilihydraattien riittävän määrän saannissa. Paremman kestävyyden vaikutuksiksi oivallettiin muiden ominaisuuksien tehokkaampi hyödyntäminen, parempi palautuminen sekä väsymyksen viivästyttäminen. Itseluottamusta käsittelevällä pelaajat pohtivat itsevarman ringettepelaajan ominaisuuksia ja sitä, millaisessa tilanteessa kokee itsensä itsevarmaksi. Tärkeänä pointtina luennolla todettiin itseluottamuksen olevan ominaisuus, jota voi harjoittaa ja joka voi muuttua. 

Jääharjoittelussa painopiste oli tällä kertaa pelitilannerooleissa, muuttuvissa pelitilanteissa sekä kamppailupelaamisessa. Ensimmäisellä jäällä käyttöön saatiin myös Kisakallion sykeseurantalaitteisto, jonka tuottaman raportin avulla pelaajat pääsivät pohtimaan omaa rasitustaan jäällä. 

Testeissä siirryttiin entistä omatoimisempaan suoritustapaan. Pelaajat tekivät testejä valvotusti, mutta hoitivat esimerkiksi tulosten kirjaamisen yhdessä parinsa kanssa. 2006 ryhmän valmennus oli tyytyväinen kesäharjoittelun tuloksiin.

- Pelaajat kertoivat monipuolisesta kesätreenaamisesta, ja esimerkiksi voima- ja nopeusharjoitteluun panostaminen näkyi sekä testeissä että jäällä, kertoo U18-joukkueen valmentaja Lotta Hallanaro.

U18 Juniorimaajoukkueen leirien on tarkoitus tukea pelaajan kautta myös seuratasolla, ja leirikokonaisuudet on suunniteltu mukailemaan kauden kulkua.

- Esimerkiksi nyt käytiin läpi kestävyyttä, ravintoa ja itseluottamusta siksi, että se on olennaista etenkin alkukaudesta. Joulukuun leirillä taas pohditaan esimerkiksi väsymystä ja rasitusta, mitä on usein siinä vaiheessa kautta ilmassa, U18-joukkueen päävalmentaja Heidi Petrell valottaa. 

Seuraavana U18 Juniorimaajoukkueella on tähtäimessä Kanadan kanssa yhteistyössä toteutettava kehitysleiri Calgaryssä loka-marraskuun vaihteessa. Tapahtumasta tiedotetaan ensi viikolla lisää.