Hae mukaan Ringetteliiton viestintätiimiin!

31.07.2023 12:00

Kuva: Timo Kupiainen 

Ringetteliiton viestintätiimin muodostavat Ringetteliiton palvelukeskuksen henkilöstö yhdessä viestijäverkoston kanssa. Viestijäverkosto puolestaan koostuu kahdesta tiimistä – sisältötiimistä ja kirjoittajaverkostosta. Molempiin viestijäverkoston tiimeihin haetaan nyt uuden kauden alla innokkaita osaajia, jotka haluavat laajentaa kokemustaan lajin parissa. 

Sykkiikö sydämesi ringetelle ja pysyykö sinulla kynä kädessä tiukimmissakin kulmaväännöissä? Vai onko nopeimpienkin one-timereiden ikuistaminen kameran rullalle enemmän sinun erityisalaasi? Molemmissa tapauksissa olet etsimämme henkilö! Sinun ei tarvitse olla monen vuoden kokemuksen omaava valmis ammattilainen, vaan tärkeämpää on kiinnostus lajiamme ja valitsemaasi tehtävää kohtaan - tällöin tulet varmasti pärjäämään.  

Kaikissa tehtävissä saat itse suunnitella joustavasti ajankäyttösi, määrittää kuinka paljon olet halukas sitoutumaan ja valita juuri sinulle mieluisat tehtävät. Tehtävistä maksetaan korvaus ajankäytön ja tehtävän laajuuden mukaan. Tehtävät sopivat erityisen hyvin esimerkiksi osa-aikaista työtä etsiville, opiskelijoille, harjoittelijoille kuin myös uusia ringettehaasteita etsiville. Löydät alta kuvaukset eri tehtävistä sekä tiimien toimintamalleista. Lisäksi voit myös lukea viime kauden viestijäverkoston jäsenten kokemuksista viimeisimmästä Ringettelehdestä. Tutustu tarjolla oleviin tehtäviin ja hae rohkeasti mukaan sunnuntaihin 13.8 mennessä!   

1. Sisällöntuotanto 

Viestijäverkoston sisällöntuottajat muodostavat yhdessä Ringetteliiton palvelukeskuksen henkilöstön kanssa sisältötiimin, joka vastaa monipuolisesta sisällöntuotannosta Ringetteliiton nettisivuille sekä liiton eri sosiaalisen median kanaviin. 

Olet hakemamme henkilö, mikäli tekstin tuottaminen hyvällä suomen kielellä on vahvuutesi, puhut sujuvaa somea, ja olet kuullut mainittavan Instagramin algoritmeista. Sisältötiimin jäsenillä on eri rooleja kunkin kiinnostuksen kohteiden ja osaamisen mukaan: Osa sisällöntuottajista keskittyy esimerkiksi graafikon tehtäviin ja visuaaliseen puoleen, kun taas tekstin tuotanto ja julkaiseminen eri kanavissa voi olla enemmän toisen henkilön erikoisalaa. 

Sisällöntuottajan tehtäviä ovat esimerkiksi:   

  • Sisällöntuotanto liiton sosiaalisen median kanaviin (mm. Facebook ja Instagram)   

  • Uusien tuoreiden ideoiden suunnittelu ja toteutus   

  • Sisältökalenterin ylläpito ja julkaisujen ajastaminen   

  • Kommentteihin ja yksityisviesteihin vastaaminen   

  • Olemassa olevan kuva- ja videomateriaalien hyödyntäminen, sekä mahdollisesti uuden visuaalisen sisällön tuottaminen (kuva- ja videotuotanto) 

Sisältötiimin toiminta käynnistyy elokuun puolen välin jälkeen koko tiimin perehdytyksen merkeissä. Perehdytyksen jälkeen alkaa varsinainen toiminta, joka koostuu kerran kuukaudessa etänä pidettävästä tiimipalaverista sekä sen jälkeisestä omatoimisesta tuotantovaiheesta. Sisällöntuottajan tehtävät ovat pitkälti OTO-tehtäviä ja projektin omaisia – välillä julkaisutahti on tiuhempaa ja välillä rauhallisempaa. Jokainen saa itse valita omat tehtävänsä omien kiinnostuksen kohteidensa ja senhetkisen käytössä olevan ajan mukaan. Voit myös halutessasi keskittyä enemmän tiettyyn osa-alueeseen, esimerkiksi harrasteringetteen, kilpasarjoihin tai erotuomaritoimintaan – tai vaihdella näitä vapaasti.

2. Kirjoittajaverkosto   

Kirjoittajaverkosto keskittyy nimensä mukaisesti tekstin tuotantoon. Kirjoittajaverkoston jäsenet pääsevät tekemään monipuolisesti juttuja ja kertomaan erilaisia tarinoita ringeten parista. Liiton viestintä tukee ringeten strategian toteutumista, josta myös viestinnän painopisteet nousevat. Kirjoittajaverkosto tekee yhteistyötä Ringetteliiton palvelukeskuksen henkilöstön kanssa, ja yhdessä he ovatkin vastuussa muun muassa Ringettelehden artikkelien tuotannosta sekä aikuisten kilpasarjojen viestinnästä SM-ringeten verkkosivuilla ja somekanavissa.  

Halukkuudestasi ja käytössä olevasta ajasta riippuen voit hypätä mukaan kirjoittamaan yksittäisiä artikkeleita ja henkilötarinoita oman aikataulusi mukaan Ringettelehteen. Mikäli kaipaat säännöllisempää tekemistä, SM-ringeten tiedotus voikin olla sinun juttusi! Jälkimmäinen tehtävä edellyttää naisten kilpasarjojen aktiivista seuraamista kauden aikana, ja tässä tehtävässä saat myös kokemusta median kanssa työskentelystä ja PR-tiedottamisesta.

3. Kuva- ja videotuotanto   

Lisäksi etsimme valokuvauksesta, kuvankäsittelystä ja/tai videoeditoinnista kiinnostuneita henkilöitä taltioimaan ikimuistoiset hetket lajimme parissa ja rakentamaan näistä visuaalisesti näyttävä lopputulos. Tämä toimenkuva on selkeästi projektiluontoisempi, ja tarpeet vaihtelevat voimakkaasti kauden aikana. Tehtävässä pääset varmasti suoraan toiminnan keskipisteeseen sekä kehittämään itseäsi monipuolisesti. Tässä tehtävässä odotamme sinulta jo aiempaa kokemusta vastaavista tehtävistä tai tehtävään soveltuvaa koulutusta.

Kiinnostuitko?

Lähetä meille matalalla kynnyksellä sunnuntaihin 13.8.2023 mennessä hakemus, josta pääset myös valitsemaan kaikki sinua kiinnostavat tehtävät. Mikäli sinulla herää aiheesta kysymyksiä, olethan yhteydessä Ringetteliiton viestintä- ja markkinointipäällikkö Katariina Kurikkoon, p. 040 5328630 tai sähköpostitse osoitteeseen katariina.kurikko@ringette.fi.

 

Tutustu ja lähetä meille hakemus
 

Hei viestintäalan opiskelija, tule meille työharjoitteluun! 

Usein luullaan, että vain liikunta-alan opiskelijat voivat suorittaa työharjoittelun Ringetteliitossa. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä meillä on tarjolla paljon erilaisia tehtäviä, jotka soveltuvat erityisesti kaupallisen alan tai viestinnän opiskelijoille. Kuten olet saattanut Ringettelehdestäkin lukea, viime vuosien aikana Ringetteliitolla työharjoittelua ovat suorittaneet muun muassa graafisen suunnittelun ja kaupallisen alan opiskelijoita. 

Työharjoittelussa tehtäväsi ovat sovittavissa koulusi tavoitteiden ja omien toiveidesi mukaisiksi. Halutessasi voit keskittyä yksittäiseen projektiin tai olla mukana monipuolisemmin jokapäiväisessä toiminnassa.  

Jos harjoittelumahdollisuus Ringetteliitolla sai sinut innostumaan, ole yhteydessä matalalla kynnyksellä toiminnanjohtajaamme Herttaliisa Tuureen sähköpostitse herttaliisa.tuure@ringette.fi. Toivomme, että sisällytät viestiin:  

  • Lyhyt esittely itsestäsi ja koulutuksestasi  

  • Toivottu työharjoittelun ajankohta ja harjoittelun kesto  

  • Toiveesi liittyen harjoittelun sisältöön  

  • Yhteystietosi

Mikäli sinulla herää kysymyksiä olethan rohkeasti yhteydessä toiminnanjohtajaan:

Herttaliisa Tuure 
p. 040 559 4854 
herttaliisa.tuure@ringette.fi