Uusi maajoukkuekausi on käynnistynyt, myös johtoryhmässä uudistuksia

13.06.2023 09:43


Kuva: Timo Kupiainen

Ringettemaajoukkue käynnisti uuden kauden toukokuun puolivälissä ringeten virallisessa valmennuskeskuksessa Kisakalliossa. Toukokuun 12.-13. päivä pidetyllä leirillä oli vanhojen tuttujen lisäksi paljon uusia kasvoja.

Naiset kamppailevat maailmanmestaruudesta seuraavan kerran vuonna 2025. Valmennuksella on siis oiva tilaisuuden tutustua mahdollisiin uusiin maajoukkuepelaajiin.

-Tämä pidempi tauko MM-kisoissa tarjoaa meille mahdollisuuden katsastaa suuren määrän pelaajia, maajoukkueen päävalmentaja Pasi Kataja kertoi.

Kataja oli toukokuun leirin jälkeen hyvissä tunnelmissa. Uusien pelaajien tekeminen leirillä pääsi jopa hieman yllättämään kokeneen päävalmentajan.

-Vauhti läpi leirin oli hyvää ja nuoret tulokkaat pääsivät hyvin mukaan maajoukkueen tekemiseen. Olen todella positiivisesti yllättynyt ja leiri oli mielestäni hyvin onnistunut, Kataja avasi tunnelmiaan.

Maajoukkueella on tulevalla kaudella vielä kolme tapahtumaa. Kisakalliossa leireillään elokuussa sekä joulukuussa. Tammikuussa edessä on perinteinen Tie huipulle-tapahtuma.

-Pyrimme pitämään joukkueen koon leirityksissä noin 40 pelaajassa. Sillä taataan, että kerkeämme tutustumaan useisiin pelaajiin. Myös konkaripelaajia liittyy varmasti leirityksiin myöhemmin, Kataja kertoi maajoukkueen tulevista suunnitelmista.

 

Uusia kasvoja myös johtoryhmään

Myös maajoukkueen johtoryhmä on kokenut muutoksia. Sanna Alanko siirtyy sivuun joukkueenjohtajan tehtävistä ja hänen paikkansa maajoukkueessa ottaa Jessica Tiitola. Tiitola (os. Kantee) on varmasti monille ringetteihmiselle tuttu. Yli 250 ottelua Sm-sarjassa pelannut Tiitola on päässyt myös juhlimaan maailmanmestaruutta maajoukkueen paidassa useampaankin otteeseen, viimeisen kerran Kanadan North Bayssa vuonna 2013. Pelaajauransa jälkeen Tiitola on ollut mukana maajoukkuetoiminnassa aikaisemminkin junioreiden valmentajan roolissa.

Muutoin joukkueen johtoryhmä pysyy pääpiirteittäin samana. Eevi Kaasinen, maalivahtivalmentaja Aura Lehtonen sekä videovalmentaja Jaakko Lauronen jatkavat maajoukkueen kanssa työnskentelyä.

Pitkäaikaiset huoltajat Mika Salminen sekä Pekka Takala jatkavat myös maajoukkueessa uurastamista. Joukkueen fysiosta vastaa Sami Aalto.

 

Muistathan ottaa maajoukkueen seurantaan sosiaalisen median kanavissa:

Instagram: ringettemaajoukkue

Facebook: Suomen naisten ringettemaajoukkue